تغییر الگوهای رفتاری و افزایش اهمیت برق در بحران کرونا
علاوهبر نیاز بخش بهداشت و درمان بهعنوان یکی از کلیدیترین حوزهها در مواجهه با اپیدمی «کووید-۱۹» به انرژی برق، شرایط جدیدی که بنا به ضرورت کنترل شیوع این ویروس بر زندگی مردم حاکم شده است نیز به خوبی تغییر الگوهای رفتاری و افزایش اهمیت برق در رفاه جامعه را در سطوح خرد و کلان نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، پرویز غیاثالدین دبیر سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق دبیر سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق کشورمان این روزها همچون سایر نقاط جهان بهدلیل شیوع ویروس کرونا در شرایط سختی است که تبعات آن در تمامی حوزههای زندگی شهروندان بهچشم میخورد.
در این شرایط، صنعت برق تنها نیازمند زیرساختها و ظرفیتهای فنی تولید، انتقال و توزیع نیست، بلکه محتاج نیروی کار با سطح تخصص و دانش بالا است که تجربه سالها فعالیت در بخش بهرهبرداری نیروگاه را دارند. حضور کادر درمانی بهمنظور تست نیروی کار شاغل در اتاق کنترل نیروگاهها حتی در شرایطی که علائمی در آنها بروز نکرده است و اختصاص بخشی از ظرفیت سازمانهای بهداشتی و درمانی به نیروگاهها بهمنظور انجام آزمایش کرونا، معافیت اپراتورهای بهرهبردار از قوانین محدودکننده تردد شهری و تامین مواد بهداشتی و ضدعفونی مورد نیاز برای رعایت حداکثر سطح بهداشت در واحدهای بهرهبرداری از جمله این اقدامات است (راهنمای تدوینشده در شورای هماهنگی مشترکان برق در آمریکا، ۲۰۲۰).
آنچه مدیریت این شرایط را برای فعالان تولید برق دشوارتر میکند، ناتوانی در پیشبینی تقاضای برق است. شیوع کرونا تقاضا را در بخشهای تجاری و صنعتی در حدود ۱۵ درصد کاهش داده و این در حالی است که برآوردی از تاریخ بازگشت به شرایط عادی وجود ندارد. زمانیکه تقاضای برق افت میکند، ظرفیت عرضه از تقاضا سبقت میگیرد. اپراتورهای سیستم برق باید بهطور مداوم تقاضا و عرضه را در هر لحظه در تعادل نگه دارند. شبیهسازیهای علمی و تجربه برخی از خاموشیهای پرمخاطره در جهان نشان میدهد هرگاه عرضه با تقاضا هماهنگ نباشد (حتی در شرایطی که تقاضا کمتر است) خاموشی سراسری اتفاق خواهد افتاد (فاتح بیرول، ۲۰۲۰). این مساله اهمیت تخصص بالای نیروی انسانی فعال در بهرهبرداری شبکه را نیز بهخوبی گوشزد میکند. سرانجام همانطور که پیشتر گفته شد روزهای سخت، گذرا و تلاش سخت برای گذراندن این روزها در یادها ماندگار خواهد بود. فعالان تولید برق همواره خدمترسانی به مردم را افتخار خود دانسته و انجام درست این وظیفه را رسالت حضور خود در صنعت کلیدی برق قلمداد کردهاند. اگر تاکنون و خصوصا در سالهای اخیر دشواری شرایط فعالیت برای این تولیدکنندگان، از بعد عوامل اقتصادی بوده است؛ اکنون نگرانیهای جانی نیز برای نیروی انسانی فعال در نیروگاهها، مدیریت شبکه و خانوادههای آنها مطرح است. با این وجود این فعالان به خوبی آگاهند کشور در نقطهای است که جان و زندگی مردم در گرو انجام درست وظایف گروههای مختلف است. هدفی که باعث میشود فعالیت در چنین شرایط دشواری را خالصانه پذیرا باشند. امید که همدلی و مشارکت تمامی نهادهای خصوصی و عمومی، مردم و دولت و بخشهای مختلف جامعه به پایان هرچه نزدیکتر و با کمترین هزینه این بحران کمک کند.
منبع
دنیای اقتصاد