تعمیرات توربین‌های گازی و خود اتکایی

به گزارش تاسیسات نیوز، رئیس اداره تعمیرات پتروشیمی فجر از بازگشت موفقیت‌آمیز توربوژنراتور شماره یک نیروگاه ناحیه ۲ این مجتمع به چرخه تولید خبر داد و گفت: شرکت پتروشیمی فجر با بهره‌گیری از توان و دانش متخصصان داخل موفق به انجام تعمیرات اساسی این توربوژنراتور در مدت زمان ۵۳ روز کاری بدون هیچ‌گونه حادثه‌ای شد.


منصور فارسی‌زاده اظهار کرد: شرایط پتروشیمی فجر به گونه‌ای است که امکان حتی یک ساعت توقف تولید در این مجتمع وجود ندارد و تعمیرات اساسی به معنای کلی در این کارخانه وجود ندارد.


از این رو ماشین‌آلات به سه دسته حساس، نیمه حساس و کمتر حساس تقسیم شده‌اند که در این میان توربوژنراتورها که منبع اصلی تولید برق هستند حساس‌ترین تجهیزات هستند و اولویت اصلی تعمیرات اساسی جداگانه هر کدام از این توربین‌ها در برنامه زمان‌بندی مشخص است.


رئیس اداره تعمیرات پتروشیمی فجر در ادامه با اشاره به وجود ۳ نوع توربوژنراتور در این مجتمع خاطرنشان کرد: اکنون ۱۱دستگاه توربوژنراتور از ۳ سازنده مختلف ۵ دستگاه محصول شرکت آلستوم ، دو دستگاه محصول شرکت جنرال الکتریک و ۴ دستگاه در ناحیه ۲ محصول شرکت مدیریت نیروگاهی ایران(مپنا) در این مجتمع وجود دارد که پیش از این عملیات تعمیرات اساسی نوع توربین‌های آلستوم و جنرال الکتریک بومی‌سازی شده بود.


طی۵ سال اول ابتدای راه‌اندازی تعمیرات اساسی توربین‌های آلستوم به دست کارشناسان خارجی صورت می‌گرفت ولی به مرور و با انتقال دانش، کارشناسان و تکنسین‌های این شرکت موفق به انجام این مهم، بدون حضور هیچ‌گونه کارشناس خارجی شدند.


تجربه و دانشی که بر روی این توربین‌ها و توربین های GE کسب شده بود در تعمیرات اساسی توربین‌های نوع مپناکه در ناحیه ۲ شرکت نصب شده‌اند، به کار گرفته شد. به نحوی که با وجود در نظر گرفته شدن ۶۰ روز کاری برای انجام عملیات، عملا تعمیرات اساسی در ۵۳ روز کاری و بدون هیچ‌گونه حادثه‌ای به سرانجام رسید که این تاثیر قابل‌توجهی در افزایش بهره‌وری شرکت دارد.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;