تعمیرات توربینهای گازی و خود اتکایی
به گزارش تاسیسات نیوز، رئیس اداره تعمیرات پتروشیمی فجر از بازگشت موفقیتآمیز توربوژنراتور شماره یک نیروگاه ناحیه ۲ این مجتمع به چرخه تولید خبر داد و گفت: شرکت پتروشیمی فجر با بهرهگیری از توان و دانش متخصصان داخل موفق به انجام تعمیرات اساسی این توربوژنراتور در مدت زمان ۵۳ روز کاری بدون هیچگونه حادثهای شد.
منصور فارسیزاده اظهار کرد: شرایط پتروشیمی فجر به گونهای است که امکان حتی یک ساعت توقف تولید در این مجتمع وجود ندارد و تعمیرات اساسی به معنای کلی در این کارخانه وجود ندارد.
از این رو ماشینآلات به سه دسته حساس، نیمه حساس و کمتر حساس تقسیم شدهاند که در این میان توربوژنراتورها که منبع اصلی تولید برق هستند حساسترین تجهیزات هستند و اولویت اصلی تعمیرات اساسی جداگانه هر کدام از این توربینها در برنامه زمانبندی مشخص است.
رئیس اداره تعمیرات پتروشیمی فجر در ادامه با اشاره به وجود ۳ نوع توربوژنراتور در این مجتمع خاطرنشان کرد: اکنون ۱۱دستگاه توربوژنراتور از ۳ سازنده مختلف ۵ دستگاه محصول شرکت آلستوم ، دو دستگاه محصول شرکت جنرال الکتریک و ۴ دستگاه در ناحیه ۲ محصول شرکت مدیریت نیروگاهی ایران(مپنا) در این مجتمع وجود دارد که پیش از این عملیات تعمیرات اساسی نوع توربینهای آلستوم و جنرال الکتریک بومیسازی شده بود.
طی۵ سال اول ابتدای راهاندازی تعمیرات اساسی توربینهای آلستوم به دست کارشناسان خارجی صورت میگرفت ولی به مرور و با انتقال دانش، کارشناسان و تکنسینهای این شرکت موفق به انجام این مهم، بدون حضور هیچگونه کارشناس خارجی شدند.
تجربه و دانشی که بر روی این توربینها و توربین های GE کسب شده بود در تعمیرات اساسی توربینهای نوع مپناکه در ناحیه ۲ شرکت نصب شدهاند، به کار گرفته شد. به نحوی که با وجود در نظر گرفته شدن ۶۰ روز کاری برای انجام عملیات، عملا تعمیرات اساسی در ۵۳ روز کاری و بدون هیچگونه حادثهای به سرانجام رسید که این تاثیر قابلتوجهی در افزایش بهرهوری شرکت دارد.
انتهای خبر