«تختِ جمشید» کپک زد!

تاسیسات نیوز:  «تخت جمشید را قارچ گرفت» این عنوان خبری بود که در چند روز اخیر نه تنها در سرتیتر برخی رسانه‌های داخلی قرار گرفت که توجه برخی رسانه‌های خارجی را هم به خود جلب کرد.
این خبر همراه با تصاویری از قارچ گرفتگی، حاکی از نگرانی‌های شدید از رشد قارچ گونه موجوداتی به نام قارچ در یکی از آثار غنی باستانی کشورمان که به نگین آثار باستانی تاریخ ایران شهرت دارد، بود. همزمان کارشناسان هشدار دادند در وضعیتی که تخت جمشید گرفتار آن شده است، چنانچه اقدامات فوری و عاجل برای رفع این قارچ‌ها و کپک‌ها؛ این موجودات ریز اندامگانی بر در و دیوار تخت جمشید، صورت نگیرد به طوری که شاهد تخریب‌های جبران ناپذیر در این بنای تاریخی، این تختِ جمشید؛ این چهل منار، صد ستون، هزار ستون، پرسپولیس و صاحب نام‌های اساطیری، تاریخی و باستانی دیگر خواهیم بود.
در این گزارش علاوه بر تذکر اهمیت خفط تاریخ و آثار باستانی سرزمین‌مان و تذکر این نکته که ایران به لحاظ دارابودن بناهای تاریخی، فرهنگی و باستانی از غنی‌ترین کشورهای جهان است، ضرورت نگهداشت این آثار را گوشزد کرده و نیز در نگاهی دیگر، به بحث گردشگری و وجود و حضور این بناها به عنوان سرمایه‌های اقتصادی هم نگاهی انداخته‌ایم.
این میراث کپک زده به کجای تاریخ ما وصل است؟
تخت جمشید نام یکی از شهرهای باستانی ایران در مرودشت استان فارس است که داریوش هخامنشی، پادشاه بزرگ ایرانی، آن را بنیاد نهاد. این شهر در سالیان متمادی توسط دیگر پادشاهان هخامنشی چون خشایارشا و اردشیر اول گسترده‌تر شد و سال‌های متمادی پایتخت باشکوه امپراتوری هخامنشیان بود. باید گفت که این شهر به واسطه ستون‌های سربه‌فلک‌کشیده و سرستون‌های تماشایی‌ و نیز نقش و نگارهایش شهره است. اما در این شهر باستانی، کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در نخستین روز سال نو میزبان مقامات امپراتوری هخامنشیان بوده و تقدیم پیشکشی‌های آنان را به پادشاه نظاره می‌کرد.
تخت جمشید و گردشگری
صنعت گردشگری از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی یک کشور است. صنعتی که بسیاری از کشورهای جهان حتی کشورهای همسایه که از تاریخ و اصالتی مثل ما هم برخودرار نیستند، با سرمایه‌گذاری به چنان رشدی رسانده‌اند که به یکی از مهم‌ترین منابع درآمد آن‌ها بدل شده است. کشورهایی که بعضا از نعمت چاه‌های نفت هم همچون ما برخوردار هستند.
در حال حاضر اما به نظر می‌رسد و البته بنا به گفته کارشناسان، صنعت گردشگری در ایران با بحران جدی مواجه است و عمده گردشگران اگر نگوییم، مهمانان ناخوانده کشورمان به شهروندان افغانی تبار اختصاص پیدا کرده و در مواردی از کشورهای عراق و همچنین کشور دوست؛ چین.
همان‌طور که گفتیم گردشگری از مهم‌ترین منابع درآمد جهانی به حساب می‌آید؛ چنانچه پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ تعداد گردشگران جهان به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر برسد و همین امر، موجب شده دولت‌ها و دست اندرکاران امر به زیرساخت‌ها، اولویت‌ها، استانداردها و مسائل مربوط به این حوزه توجه خاص و ویژه‌ای داشته باشند. در مورد کشورمان اما باید گفت که ایران کشوری است که با جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی بسیار زیاد که به دلیل برخورداری از جاذبه‌های اقلیمی، فرهنگی، تاریخی، مذهبی و همچنین با در اختیار داشتن ظرفیت بالای نیروی کار جوان پتانسیل عظیمی را در حوزه گردشگری دارد.
نگاهی به سیر توجه به صنعت گردشگری نشان می‌دهد که پس از تاسیس این وزارتخانه در کشور تصمیم بر آن شد تا با در نظر گرفتن پتانسیل‌هایی که در این حوزه در اختیار داریم، برای ارتقای این صنعت در راستای تامین زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگر بیش از گذشته تلاش شود.
اما دیری نپایید که با بروز اتفاقاتی در ایران همه رشته‌ها پنبه شده و حوزه گردشگری ایران وارد بحرانی اساسی شد که به نظر می‌رسد خروج از آن نیازمند سازوکار ویژه‌ای باشد. به‌گونه‌ای که با تبلیغات منفی که پیرامون گردشگری ایران صورت گرفت بسیاری از تورهای گردشگری و گردشگران خارجی سفر خود به کشورمان را لغو کردند و این برای کشوری که در حال برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از این صنعت بود، قطعا تبعات منفی به همراه خواهد داشت.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;