معاون وزیر نیرو، مبادی صادرات برق تجدیدپذیر را افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه اعلام کرد و گفت: ما این ظرفیت را ایجاد کردیم که اگر تولیدکننده نیروگاه تجدیپذیر احداث کند تا ۱۰ درصد از خطوط موجود برای صادرات استفاده کنند.
به گزارش تاسیسات نیوز، محسن طرزطلب، درباره صادرات برق تجدیدپذیر اظهار داشت: طبق قانون مانعزدایی از صنعت برق؛ هر سرمایهگذاری که واحد تجدیدپذیر احداث کند؛ میتواند ۱۰ درصد برق تولیدی را صادر کند.
وی افزود: اکنون این مشوق به همه سرمایهگذارانی که در حوزه تجدیدپذیر ورود کردند؛ داده شده که به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت نصب شده خود را از خطوط موجود صادر کنند.
معاون وزیر نیرو مبادی صادرات برق تجدیدپذیر را افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه اعلام کرد و گفت: ما این ظرفیت را ایجاد کردیم که اگر تولیدکننده نیروگاه احداث کند تا ۱۰ درصد از خطوط موجود برای صادرات استفاده کنند.
وی بیان داشت: در حال حاضر ۳۰۰ مگاوات ظرفیت خطوط صادراتی را برای تجدیدپذیرها اختصاص دادهایم و در صورت تمایل سرمایهگذاران، این امکان برای آنهاد فراهم است.
طرزطلب قیمت برق صادراتی تجدیدپذیر را هم به نرخ قیمتهایی عنوان کرد که در حال حاضر برق حرارتی صادر میشود.
وی در ادامه درباره تامین تجهیرات تجدیدپذیر از خارج از کشور گفت: ما در نظر داریم که برای سال آینده ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر ایجاد کنیم کل ظرفیت تولید تجهیز داخل بیش از ۲ هزار مگاوات نیست، ما نمیتوانیم کشور را معطل تولید داخل کنیم.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: حتما اجازه واردات تجهیرات داده میشود، هر تولیدکننده داخل هم که کالای با کیفیت در داخل کشور تولید کند، برای ما و سرمایهگذاران بخش خصوصی در اولویت خرید قرار دارد.
وی تاکید کرد: برای تامین نیاز مازاد بر تولید کشور اجازه واردات داده میشود و تاکنون هم به همین شکل بوده است.
طرزطلب درباره تفاوات قیمت کالاهای وارداتی و ساخت داخل تصریح کرد: ممکن است هزینه کالاهای وارداتی با آنچه در داخل ساخته میشود تفاوت داشته باشد که استفاده از هر کدام بستگی به تصمیم سرمایهگذار دارد، دولت وظیفه دارد از تولیدات داخل استفاده کند، به سرمایهگذاران هم تکلیف شده که اگر تولید داخل وجود دارد از آن استفاده کنند، ما هم کنترل میکنیم قیمتها رقابتی و کیفیت هم مناسب باشد. قرار نیست کیفیت مناسب نباشد و قیمت هم بالا باشد و ما سرمایهگذار را مجبور کنیم که از داخل خریداری کند
وی یادآور شد: در حال حاضر چین تکنولوژی تجهیزات تجدیدپذیر را در اختیار دارد و این کشور جز کشورهای اول دنیا در حوزه خوزشیدی و بادی است؛ ما این امکان را داریم که اگر تولید داخل کفاف نیاز ساخت نیروگاه را ندارد؛ واردات داشته باشیم.