تاثیر شگرف دمای ۲۵ کولرهای گازی در کاهش مصرف برق

رئیس گروه بهره‌وری و مدیریت مصرف انرژی شرکت توانیر با بیان اینکه با تنظیم کولرگازی روی دمای ۲۵ درجه و بالاتر بیش از ۲۰ درصد در مصرف برق کولر صرفه‌جویی می‌شود، گفت: استفاده از تجهیزات اینترنت اشیاء (IOT) به منظور قطع و وصل کنترل شده کمپرسور چیلرها، راهکاری موثر برای صرفه‌جویی در مصرف برق این تجهیزات پرمصرف الکتریکی است.
به گزارش تاسیسات نیوز،  از وزارت نیرو، “فرح جمالزاده” با بیان اینکه ۴۰ درصد متوسط مصرف برق در فصل تابستان مربوط به استفاده از سیستم‌های سرمایشی از قبیل کولرهای گازی و آبی است، گفت: البته این عدد با توجه به میزان دمای هوا در نقاط مختلف کشور متغیر است.
وی افزود: استفاده از سیستم‎های سرمایشی از جمله چیلرهای تراکمی، کولرهای گازی و آبی جزو مصارف خانگی به شمار می‌روند در این زمینه قراردادن کولرهای آبی روی دور کند، مصرف انرژی را در سیستم‌ها به یک دوم می‌رساند و کاهش می‌دهد.
رئیس گروه بهره‌وری و مدیریت مصرف انرژی توانیر در این رابطه تاکید کرد: عایق‌کاری کانال‌های کولر، نصب سایه‌بان، تعویض پوشال و سرویس دوره‌ای و به ویژه استفاده از موتورهای اینورتردار (BLDC) تاثیر بسزایی در کاهش مصرف برق کولرهای آبی دارد.
وی تنظیم برودت کولرهای گازی روی دمای آسایش ۲۵ درجه را از دیگر اقدامات اثربخش در کاهش مصرف انرژی در بخش خانگی برشمرد و گفت: با تنظیم کولرگازی روی دمای ۲۵ درجه و بالاتر بیش از ۲۰ درصد در مصرف برق کولر صرفه‌جویی می‌شود. در همین راستا بهره‌مندی از سیستم‎های سرمایشی و دیگر لوازم برقی منزل با رتبه انرژی (آ) و بالاتر  تاثیر قابل توجهی در کاهش مصرف برق خواهد داشت.
جمالزاده همچنین به شهروندان ساکن در مجتمع‌های مسکونی و برج‌ها که از چیلرهای تراکمی استفاده می‌کنند، توصیه کرد برودت این سیستم‌ها را روی عدد ۲۵ درجه تنظیم کنند.
وی استفاده از تجهیزات اینترنت اشیاء (IOT) به منظور قطع و وصل کنترل شده کمپرسور چیلرها را راهکار موثری برای صرفه‌جویی در مصرف برق این تجهیزات عنوان کرد که قادر است با حفظ دمای آسایش، مصرف برق را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
رئیس گروه بهره‌وری و مدیریت مصرف انرژی توانیر استفاده از لامپ‌های پربازده LED، استفاده از نور طبیعی در روز و خاموش کردن لامپ‌های اضافه را از دیگر راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف برق خانگی دانست و افزود: استفاده از لوازم برقی منزل و آشپزخانه در تابستان باید تا حد امکان به ساعات کم‌باری شبکه ( از ساعت۱۱ شب به بعد و ساعات ابتدایی بامداد) منتقل شود.
جمالزاده خاطرنشان کرد: اطمینان از سلامت عایق درب یخچال و فریزر، تمیز بودن کندانسور، تنظیم دمای مناسب ترموستات، خودداری از قراردادن غذای گرم در یخچال، کاهش دفعات باز و بست درب یخچال و رعایت فاصله ۲۰ سانتی‌متری یخچال و فریزر از دیوار را از دیگر اقدامات موثر در کاهش میزان برق مصرفی در بخش خانگی است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;