بومی سازی ساخت پهپاد خورشیدی کشور
به گزارش تاسیسات نیوز، نخستین پهباد خورشیدی کشور، در هفدهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار رونمایی شد.
دکتر بابک مختاری رئیس پارک علم و فناوری خوزستان اظهار کرد: اولین پهپاد خورشیدی کشور که توسط یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری خوزستان ساخته شده بود در هفدهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهشی با حضور دکتر خسرو پیری مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.
وی با اشاره به مشخصات این پهپاد، گفت: در این فناوری مدت زمان پرواز با استفاده از پنلهای خورشیدی بسیار افزایش یافته و سیستم کنترلی شامل خلبان خودکار (autopilot)، کنترل به وسیله تلفن همراه و همچنین بهصورت دستی است.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان تصریح کرد: این پهباد در حوزههای مختلف بازرسی و بهخصوص خطوط لوله انتقال نفت و گاز در شرایط مختلف جغرافیایی و جوی، نقشهبرداری، اکتشاف، بازدید از سدها، مرزبانی زمینی و دریایی، هواشناسی، مانور و تنظیم گزارش تصویری از مناطق صعبالعبور و حتی کنترل محیطزیست گیاهی و جانوری مورد استفاده قرار میگیرد.
مختاری مزیتهای این سیستم را شامل زمان پرواز بسیار بالا، هدایت به وسیله دستی و خلبان خودکار عنوان کرد و افزود: این پهپاد میتواند در عملیات کنترل و پایش خودکار خطوط انتقال نیرو و انرژی جهت نشتیابی، جلوگیری از هدررفت و ارائه کلیه خدمات تخصصی سنجش از راه دور مورد استفاده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین این پهپاد در نقشهبرداری هوایی برای تهیه تصاویر ارتوموزائیک با قدرت تفکیک زمینی 5 سانتی متر مناسب جهت تهیه نقشه و تهیه مدلهای مختلف ارتفاعی و ارائه منحنی طراز کاربرد دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان افزود: در بخش اکتشاف و مدیریت معادن نیز کاربرد این پهپاد در شناسایی هوایی معادن و بررسی مسیر پیشروی معدن، محاسبه حجم برداشت معدن و غلظتسنجی عمق زمین است.
مختاری گفت: همچنین در اسکن سهبعدی میتوان از این پهپاد برای سهبعدی سازی رقومی عوارض طبیعی، ساختمانها و شهرها بهصورت رقومی با قابلیت اندازهگیری دقیق تمام فواصل، سطوح و احجام استفاده کرد.
وی تصویربرداری هوایی، عکسبرداری و فیلمبرداری هوایی از فعالیتها و پروژهها جهت مستندسازی و همکاری با فیلمسازان و شرکتهای تبلیغاتی و حوزه مدیریت بحران به منظور ارزیابی هوایی بلایای طبیعی و ارائه خدمات امدادی بهصورت هوایی جهت مدیریت بحرانهای زیستمحیطی را از دیگر کاربردهای این پهباد برشمرد.
انتهای خبر