بهترین روش ها برای خنک کردن خانه

خنک نگهداشتن خانه‌ها در فصل گرما تابعی از سطح رفاه مشترکان و استفاده صحیح از منابع انرژی و تامین برق پایدار برای همه مشترکان است که نتیجه آن تامین حداکثری انرژی مورد نیاز بخش مولد بوده و تاثیر مستقیم بر کسب و کار مردم می‌گذارد.
به گزارش تاسیسات نیوز، در حوزه خانگی ۵ مؤلفه اصلی داریم که طبیعتاً مهمترین آن در دوره گرم، تهویه مطبوع هوا یا همان کولر‌ها است. در اقلیم کشور ما استان‌های مرکزی کشور، استان‌های شمال غربی، شمال شرقی، بخش عمده‌ای از کشور اقلیم غیرگرم است که عمدتاً سرمایش آن‌ها مبتنی بر کولر‌های آبی است.
براساس شاخص‌ها و مطالعات فنی انجام شده، کولرآبی گزینه بسیار مناسبی برای تهویه مطبوع است. در شرایط فعلی برای استفاده از سیستم سرمایشی تا ۴٠ درصد مصرف برق در تابستان به طور طبیعی به کولر‌های آبی اختصاص می‌یابد.
یخچال فریزر‌ها مؤلفه دوم مصرف هستند که تقریباً ٣٠ درصد برق مصرفی را به خود اختصاص می‌دهند. مؤلفه سوم سیستم‌های صوتی و تصویری هستند که حدودا ١۵ درصد برق را مصرف می‌کنند. استفاده از لامپ‌های LED در ساختمان‌ها موجب شده است تا به شدت مصرف برق این مولفه یعنی روشنایی کاهش یابد در شرایط معمول ۵ درصد مصرف برق اختصاص به روشنایی دارد و سایر تجهیزات برقی نظیر اطو، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، شارژر تلفن همراه و… نیز حدود ١٠ درصد مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند.
بنابراین، کولر یکی از مؤلفه‌های مهمی است که بر میزان مصرف برق تأثیر گذار است، حال اگر این کولر، کولر گازی باشد شرایط از حالت طبیعی و الگوی مصرف خارج شده و تعرفه آن نیز تابع قیمت‌های خارج از الگوی مصرف است که طبیعتا همین موضوع موجب افزایش هزینه قبوض مصرفی می‌شود.
لازم به ذکر است در صورت استفاده صرف از کولر گازی متوسط مصرف ماهیانه برق بیش از ٩٠٠ کیلووات خواهد شد که ٣ برابر الگوی مصرف (٣٠٠ کیلووات) است این مصرف برق موجب رشد غایی مبلغ برق شده و مبلغ برق را ٢۴ برابر نسبت به هدف ٣٠٠ کیلووات در ماه افزایش می‌دهد.
با این اوصاف باید دید کدام رویکرد در استفاده از سیستم‌های سرمایشی منطقی است.
عبدالامیر یاقوتی- مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;