بسته آبی برای خوزستان

 

به گزارش تاسیسات نیوز، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در سال جاری ۲۵۴۰ میلیارد تومان در بخش‌های زیربنایی خوزستان سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

محمدباقر نوبخت در سفر به استان خوزستان به‌منظور بررسی مشکل آب، طرح آبرسانی غدیر، طرح کارون ۳ و مشکلات دیگر استان اظهار کرد: همچنین برای پنج بخش مهم آب، برق، فاضلاب، مبارزه با ریزگردها و رفع آلودگی رودخانه کارون در استان خوزستان، برنامه‌های مهمی پیش‌بینی کرده‌ایم که برای تامین اعتبارات اجرای این برنامه‌ها باید در سال جاری سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.


معاون رئیس‌جمهوری افزود: حدود ۱۳ هزار هکتار از نخیلات شادگان با مشکل کمبود آب مواجه هستند‌. در این زمینه برآورد اولیه ما از میزان اعتبار مورد نیاز برای انتقال آب از کارون به مارون حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است. خوشبختانه در قانون بودجه ۹۷ یک ردیف اعتباری برای مطالعه و اجرای این کار به میزان حدود ۱۵ میلیارد تومان منظور شده است.


فاصله بین مطالبات مردم و عملکرد مسوولان


رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اقدامات انجام شده برای حل مشکلات مردم گفت: هنوز مردم ما در سختی هستند. اقدامات مناسبی انجام شده است، اما هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم.نوبخت با اشاره به گزارش‌های ارائه شده از سوی مسوولان استان اظهار کرد: اگر عملکرد و اقدامات انجام شده را با مطالبات مردم مقایسه کنیم، این دو با یکدیگر فاصله قابل‌توجهی دارند.


وی افزود: هر یک از مردم، مشکلات و معضلات خود را دارند و وظیفه ما به عنوان خدمت‌گزاران مردم این است که این مشکلات را برطرف کنیم.


واقعیت این است که شرایط ما در مقایسه با وضعیت مقبول، فاصله دارد و باید در این زمینه تلاش بیشتری کنیم.رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: مردم خوزستان در مواقع مختلف به صورت چشمگیری ایثار کردند و حق بزرگی به گردن ما دارند. آیا نسبت به این مردم توجه داریم و چه مقدار مشکلات آنها را برطرف کرده‌ایم.


نوبخت تصریح کرد: در سال ۹۷، ۲۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کارهای عمرانی و زیربنایی در نظر گرفته شد. سهم خوزستان از تملک دارایی‌هایی سرمایه‌ای و قانون متوازن که باید به‌طور کلی در کشور رایج شود، ۲۵۳۹ میلیارد تومان بوده است که از این نظر خوزستان نسبت به دیگر استان‌های کشور، بیشترین اعتبار را به خود اختصاص داده است.


وی ادامه داد: قطعا در مقابل نیازهای استان، این عدد، عدد قابل توجهی نیست، اما نسبت به توانایی کشور نشان می‌دهد که توجه خاصی نسبت به خوزستان وجود دارد.رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در خصوص طرح ۵۵۰ هزار هکتاری گفت: فاز اول طرح آماده بهره‌برداری است.


امیدوارم هر چه زودتر فاز دوم نیز آغاز شود. همه تلاش خود را می‌کنیم تا این طرح که از سوی مقام معظم رهبری به خوزستان اختصاص داده شده است، اجرا شود.نوبخت تصریح کرد: رئیس‌جمهوری در سفرهای استانی خود ۲۹ هزار میلیارد تومان تعهد در استان‌ها دارند که اجرای آنها برعهده ما قرار دارد.


وی افزود: اقدامات مناسبی انجام شده است، البته هنوز مردم ما در سختی هستند. چطور می‌توانیم با این شرایط بگوییم مشکلات آنها را حل کرده‌ایم. برای جبران عقب‌ماندگی‌ها و کسب رضایت مردم، راهی جز همکاری با یکدیگر نداریم.


نخلستان‌های شادگان احیا می‌شوند


معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به خشک شدن نخلستان‌ها در حوضه‌های آبی رودخانه‌های مارون و جراحی گفت: خشکسالی ۱۳هزار هکتار از نخلستان‌های شادگان و تولید، اشتغال و معیشت مردم را تحت‌تاثیر منفی قرار داده از این رو احیای این نخلستان‌ها در دستور کار است.


نوبخت اظهار کرد: برای احیای دوباره نخلستان‌های شادگان ۱۵۰میلیارد ریال برای مطالعه و اجرای طرح انتقال آب از رودخانه کارون به جراحی در نظر گرفته شده است.وی افزود: به‌دلیل اهمیت موضوع از مواد ۱۲ و ۱۳ برنامه بودجه و از اعتبارات ویژه به‌خصوص ماده ۱۲ می‌توانیم اعتبارات خاصی برای برطرف شدن مشکل آب نخلستان‌های شادگان اختصاص دهیم تا این منطقه را دوباره احیا کنیم.


نوبخت ادامه داد: انتقال آب به شادگان از دو روش مورد بررسی قرار گرفت که راه نخست انتقال آب از حوضه رودخانه کارون به رودخانه‌های مارون و جراحی و روش دوم انتقال آب به شادگان از کانال ویژه کانون ریزگردها است.وی افزود: برای برطرف کردن مشکل آب به نخلستان‌های شادگان به‌صورت ویژه و سریع سعی می‌کنیم با انتقال آب از رودخانه کارون به کانال ریزگردها و انتقال آن به نهر منصوره و جراحی آب کشاورزی و نخلستان‌های منطقه را تامین کنیم.


نقاط فوق بحرانی ریزگردها زیرکشت قرار گرفته است


معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در گام نخست مهار ریزگردها از ۴۲ هزار هکتار زمین‌های کانون ریزگرد تاکنون ۳۵ هزار هکتار آن زیر کشت نهال قرار گرفته و اکثر نهال‌ها نیز سبز شده است.نوبخت گفت: ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای نهالکاری در مناطق فوق بحرانی ریزگردهای خوزستان هزینه شده و حدود ۲هزارمیلیاردریال نیز برای نهر و کانال انتقال آب از کارون اختصاص می‌یابد که از آن برای احیای نخلستان‌های شادگان به صورت فوری نیز استفاده می‌شود.


اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری نیازمند اعتبار بالا


معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه نیز با اشاره به اینکه فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری آماده اجرا است، گفت: اجرای فاز دوم این طرح به اعتبارات بالایی نیاز دارد.سیدحمید پورمحمدی در خصوص گزارش‌های ارائه شده در این جلسه اظهار کرد: فاینانس طرح‌های آبرسانی در خوزستان باید داده شود. مسوولان استانی نیز باید تلاش کنند و هرچه سریع‌تر با نشان دادن علامت مثبت به ما، خیالمان را از بابت طرح آبرسانی به منطقه شمال شرق استان راحت کنند.


وی افزود: فاینانس تصفیه‌خانه فاضلاب شهرهای آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر و بندرامام انجام شده است. طرح‌های تصفیه‌خانه فاضلاب در شوش، ایذه، بستان، بهبهان و اندیمشک نیز باید اجرا شوند.


مرحله مطالعات این طرح‌ها باید هرچه سریع‌تر بازنگری شده و برای تصویب به شورای اقتصاد ارائه شود.پورمحمدی تاکید کرد: سال گذشته به هیچ‌یک از استان‌ها در زمینه فاضلاب ردیف بودجه اختصاص داده نشد و مسجدسلیمان تنها شهری بود که در این زمینه ردیف بودجه دریافت کرد.


در خصوص شبکه‌های فاضلاب نیز باید گفت مصوبه دولت به‌گونه‌ای تنظیم شده است که در سال اول باید ۳۰ درصد اعتبارات از محل اعتبارات استانی تامین شود. در مجموع از محل صندوق توسعه ملی و سازمان بودجه، ۱۳۰ میلیارد تومان برای آب و فاضلاب روستایی خوزستان اختصاص داده شده است که این اعتبار ۱۲ درصد اعتبارات کل کشور در این صندوق بوده است.


وی با اظهار خوشحالی از اجرای فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری گفت: فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری به مراحل پایانی و بهره‌برداری نزدیک شده است و برای شروع فاز دوم به تامین آب نیاز داریم.معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: وزارت نیرو متعهد شده است آب لازم را برای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری تامین کند.


برای فاز دوم طرح به اعتبارات بالایی نیاز داریم.پورمحمدی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در خوزستان گفت: ظرفیت کشت چغندرقند در خوزستان بسیار زیاد است و می‌توان چند کارخانه دیگر نیز در این زمینه در خوزستان راه‌اندازی کرد. ساخت این کارخانه‌ها در استان موجب بهبود اشتغال و اصلاح الگوی کشت می‌شود.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;