بدهی فوق میلیاردی سد رودبار
به گزارش تاسیسات نیوز، فرامرز اخوان اصل، مجری طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان، با بیان اینکه سد رودبار لرستان در فاصله 100 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان الیگودرز بر روی رودخانه رودبار از سرشاخه های دز در حال انجام است، اظهار کرد: عبور خط انتقال 400 کیلو ولت شهید عباسپور – انجیرک از محل کلیدخانه طرح، امکان پذیری احداث نیروگاه تلمبه ذخیرهای تا ظرفیت 1500 مگا وات در محدوده طرح، وجود طبیعت بکر و زیبا و جاذبههای گردشگری در منطقه مانند آبشار آب سفید و استقرار محل اجرای پروژه در لرستان و در مجاورت استانهای اصفهان، چهارمحال بختیاری و خوزستان از ویژگیهای طرح سد رودبار است.
وی با بیان اینکه این اولین پروژه در کشور بوده که از خط اعتباری چین استفاده کرده است، افزود: رودبار در بالادست سرشاخه های دز قرار دارد. بین رودبار و دز سه سد لیروک، زالکی و بختیاری در دست مطالعه است.
اخوان اصل هدف اصلی اجرای طرح سد و نیروگاه رودبار را تولید 986 گیگابایت ساعت برق در سال برشمرد و با اشاره به اینکه با ایجاد دریاچه سد در کنار آبشار آب سفید جلوه خاصی در منطقه ایجاد شده که منجر به جذب گردشگر خواهد شد، گفت: ایجاد محیط تفریحی و توریستی برای جذب گردشگر، توسعه اقتصادی، اجتماعی و ایجاد فرصت شغلی از دیگر اهداف احداث این سد است.
وی با بیان اینکه قرارداد این طرح از نوع DBF بوده که مبلغ اولیه فاینانس آن 280 میلیون یورو بوده و 100 درصد جذب شده است، گفت: همچنین 729 میلیون یوهان 25 درصد مبلغ افزایشی بوده به این پروژه اختصاص داده شده است.
مجری طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان با بیان اینکه این پروژه 1155 میلیارد تومان بدهی دارد، بیان کرد: تاکنون 1400 میلیارد تومان برای سد رودبار هزینه شده، مطالبات پیمانکاران و مشاورین نیز 311 میلیارد تومان بوده و هزینه مورد نیاز برای تکمیل صد در صدی سد 330 میلیون تومان پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: البته هزینهای فوق در مجموع 650 میلیارد تومان بوده که با احتساب 500 میلیارد تومان بدهی بانکی جمعا 1155 میلیارد تومان بدهیهای این پروژه است.
اخوان اصل اظهار کرد: هم اکنون بیش از هزار نفر نیروی کار بومی در این پروژه مشغول به کار هستند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر