ایران کشوری فعال در انرژی تجدیدپذیر
به گزارش تاسیسات نیوز، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد ایران در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر فعالترین کشور خاورمیانه است و انتظار میرود طی پنج سال آینده ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور به ۳/ ۳ گیگاوات برسد.
آژانس بینالمللی انرژی، چشمانداز پنجساله خود برای انرژیهای تجدیدپذیر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را به دلیل ریسکهای مالی متوجه پروژهها در ایران و مصر، کاهش داد. آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارشی که منتشر کرده، آورده است: «تامین مالی قابل حصول، همچنان یک عامل اساسی برای رشد (انرژیهای تجدیدپذیر) در بازارهایی است که میزان پاداش بهشکلی رقابتی تعیین شده است.»
«تعیین میزان حمایت صورت گرفته که به دقت منعکسکننده ریسکهای مالی پیشروی توسعهدهندگان است، همچنان یک چالش عمده در بازارهایی است که (میزان پاداش) بهصورت دولتی تعیین میشود.» همچنین آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده که میزان کل ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در منطقه خاورمیانه و شمالآفریقا تا سال ۲۰۲۲ به میزان حدود ۶۰ درصد افزایش یابد و به ۴۰ گیگاوات برسد.
اما این رقم ۱۱درصد نسبت به پیشبینی ۴۵ گیگاواتی صورت گرفته در سال گذشته کاهش نشان میدهد. این موسسه بینالمللی گفته، این پیشبینی کمتر خوشبینانه ناشی از کاهش پیشبینی رشد این صنعت در ایران و مصر است که در نتیجه ابهامات موجود در زمینه سیاستهای نظارتی و هزینههای بالای تامین مالی رخ داده است.
ایران در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر فعالترین کشور منطقه است و انتظار میرود ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور طی ۵ سال آینده به ۳/ ۳ گیگاوات برسد، که این تنها ناشی از پروژههای برقابی بزرگی است که در این کشور در حال اجرا است. آژانس بینالمللی انرژی گفته انتظار دارد انواع انرژیهای تجدیدپذیر نظیر انرژی باد و خورشیدی در ایران با چالشهایی مواجه باشند.
«فضای دشوار در زمینه تامین مالی چالش اصلی در جذب سرمایهگذاری به طرحهای تولید انرژیهای تجدیدپذیر در بخش غیر از تولید برقابی به شمار میرود.»
انتهای خبر