اگر قصد برقکاری اولیه ساختمان را دارید بخوانید
تاسیسات نیوز: در این مقاله سعی کرده ایم شما را با امور اولیه برقکاری ساختمان آشنا کنیم تا در صورت امکان قادر به انجام برخی از امور در این زمینه نیز باشید.
برقکاری ساختمان مسکونی و تجاری
برقکاری ساختمان از مهم ترین مراحل ساخت یا بازسازی ساختمان است. روش برقکاری ساختمان مسکونی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا برق کشی یا برقکاری غیراصولی و اشتباه ممکن است عواقب جبران ناپذیری مانند آتش سوزی را به دنبال داشته باشد. بنابراین استفاده از تجهیزات استاندارد و همچنین اجرای این تاسیسات توسط برقکار ساختمان ماهر، مهم ترین مواردی هستند که باید قبل از قیمت برقکاری ساختمان مد نظر قرار داد. در ادامه به معرفی روش های برق کشی ساختمان و علامل موثر بر هزینه برقکاری ساختمان و اجرت برقکار ساختمان می پردازیم.
خدمات برقکاری ساختمان شامل چه مواردی است؟
خدمات برقکاری شامل کابلکشی، اجرای برق و نصب دستگاههای مرتبط چون سوئیچ، تابلوهای توزیع برق، سوکت و اتصالات سبک در ساختار برق ساختمان میباشد. رعایت موارد ایمنی در زمان طراحی و اجرای برق ساختمانی، باید در نظر گرفته شده و رعایت شود. نوع و اندازه سیم، بر اساس ولتاژ مدار و جریان الکتریکی در ساختمان، مشخص میشود. همچنین محدودیتهای شرایط محیطی ساختمان مثل دمای محیط، رطوبت، قرارگیری در برابر نور خورشید یا سایر مواد شیمیایی، باید بررسی شود. نکات ایمنی برای خدمات برقکشی ساختمان بر اساس شرایط محیطی و آب و هوایی یک منطقه و حتی کشور متفاوت خواهد بود.
زمانی که صحبت از خدمات برقکاری ساختمان میشود اولین مسئلهای که مورد توجه قرار می گیرد، ایمنی است. چراغهای نیمسوز و وسایل برقی آسیبدیده موجود در منزل، نشاندهنده وجود مشکل برقی در مدار الکتریکی ساختمان میباشد. رعایت اصول ایمنی در برقکاری ساختمان میتواند ایمنی جانی و مالی را تضمین کرده و عدم رعایت نکات ایمنی، میتواند خسارات جبرانناپذیری را برای برقکار ساختمان و سایر افراد به دنبال داشته باشد. خدمات برقکاری زمان ساخت ساختمان و توسط برقکار ماهر انجاممیگیرد. با افزایش عمر ساختمان، به دلیل وجود مواردی چون رطوبت، ممکن است سیم ها فرسوده شده و با مشکل مواجه شوند لذا بهتر است هر از چند گاهی جهت تعمیرات برق ساختمان، با برقکار ساختمان تماس گرفته شود.
برق کشی و برقکاری ساختمان اداری و مسکونی
خدمات برق کشی ساختمان به طور کلی به روش های روکار و توکار، برق کشی ساختمان از کف و برق کشی ساختمان از سقف انجام می شود. در ادامه معرفی آنها می پردازیم.
· برقکاری روکار
معمولا در مواقعی که پروسه ساخت به اتمام رسیده است. ممکن است به دلایل مختلف نیاز به نصب پریز یا کلید برق اضافه و یا نصب روشنایی مضاعفی باشد در این صورت برقکار ساختمان، سیم های برق را باید به ناچار از روی دیوار رد می کند. به این ترتیب سیم ها مشحص هستند و برای پوشاندن آنها برقکار ساختمان، از داکت استفاده می کنند.
· برقکاری توکار
این مورد از اقداماتی هستند که در ابتدای ساخت انجام می شود. در این روش برقکار ماهر ساختمان، سیم ها را از داخل دیوار ساختمان با استفاده از لوله خرطومی عبور می دهد و سپس روی آنها گچ و سیمان پوشانده می شود.
· برق کشی ساختمان از کف
برای انجام برق کشی ساختمان از کف قبل از هرچیزی باید نقشه برق کشی ساختمان مشخص شود. به این ترتیب مسیر لوله گذاری توسط برقکار ساختمان کاملا مشخص می شود و سپس بر اساس محل هایی که باید کلید پریزها نصب شوند لوله خرطومی ها قرار داده می شوند. لوله هایی که در کف ساختمان توسط برقکار ماهر قرار داده می شوند با استفاده از روش هایی مانند ماهیچه های سیمانی از فشارهای احتمالی محافظت می شوند.
· برق کشی ساختمان از سقف
برای اجرای انواع روشنایی نیاز به برق کشی در سقف ساختمان است. در مواقعی که ساختمان کامل نشده باشد که این اقدامات جزو روتین است. اما گاهی در سقف های کاذب نیاز به برق است که در این صورت باید مجددا در واقع پس از نصب این سقف ها، عمل شاسی کشی سقف و سپس برقکشی آن صورت بگیرد.
آموزش برقکاری ساختمان
برق ساختمان از مباحث پیچیده ای است که نیاز به آموزش اصولی دارد. بر خلاف بسیاری از حرفه ها، تجربه برقکار ساختمان تنها معیار مهارت در برقکاری ساختمان نیست. بسیاری از کارهای ساختمانی را می توان به صورت استاد و شاگردی به خوبی فرا گرفت ولی جهت ورود به حرفه برقکاری ساختمان می بایست دوره ویژه آموزش برقکاری ساختمان را زیر نظر استاد برقکار ساختمان گذراند.
رعایت استانداردهای دراجر و تعمیرات برق ساختمان در کلاس های آموزش برق ساختمان به متقاضیان این حرفه آموخته می شود. عدم آگاهی از استانداردهای برقکاری ساختمان و کابل کشی برق می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
وجود هرگونه ایراد و خرابی در سیستم برق ساختمان منجر به بروز حوادث ناگوار و حتی آسیب های جانی می شود.افرادی که به صورت تجربی و بدون گذراندن دوره های آموزش برق ساختمان، اقدام به رفع ایراد برق ساختمان کنند، در معرض خطرات جدی ناشی از برق گرفتگی و مرگ و میر قرار دارند. اگر در زمینه برقکاری ساختمان آموزش های لازم را ندیده اید، به هیچوجه اقدام به عیب یابی و تعمیر برق کشی ساختمان نکنید.
مراحل برقکاری ساختمان یک طبقه
کلیات مراحل برق کاری ساختمان یک طبقه به ترتیب زیر است.
-
انتخاب نوع سیستم های جدید برقکاری ساختمان
-
تهیه نقشه برقکاری
-
تعیین محل قوطی های برق، پریزها و کلید برق بر روی دیوارها و سقف
-
نصب قوطی های برق بر روی دیوار
-
شیارزنی دیوار برای عبور دادن لوله خرطومی
-
و در آخر نصب تجهیزات روشنایی