انرژی پاک؛ رویای غولهای آسیایی
اگر چین و هند از الگوی مصرف معمول پیروی کنند، احتمالا در چند دههآینده انرژی بسیار بیشتری مصرف خواهند کرد زیرا جمعیت آنها آرزوی رسیدن به استانداردهای زندگی مشابه آمریکایشمالی و اروپا را دارند. در سال۲۰۲۲، جمعیت چین (۱.۴۳میلیارد) و هند (۱.۴۲میلیارد) هرکدام مشابه کل جمعیت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) (۱.۳۸میلیارد) بود. اما کل مصرف انرژی اولیه در چین (۱۵۹ اگزاژول) و هند (۳۶ اگزاژول) بسیار کمتر از OECD (۲۳۴اگزاژول) بود. هر فرد در چین تنها ۶۶درصد از انرژی را در مقایسه با هر شخص در OECD مصرف میکند و در هند این رقم تنها ۱۵درصد است. حتی این میزان مصرف انرژی اغراق است زیرا هر دو کشور و بهویژه چین نسبت بالایی از تولید انرژی خود را به OECD صادر میکنند. تداوم مدرنیزاسیون به این معنی است که هر دو کشور، انرژی بسیار بیشتری مصرف خواهند کرد که استراتژی «همه موارد فوق» را برای سیاستگذاران ضروری میکند. در OECD، کل مصرف انرژی از سال۲۰۰۷ اساسا ثابت بودهاست، بنابراین افزایش تولید از انرژیهای تجدیدپذیر و بهویژه گاز، زغالسنگ و تا حدی نفت را جایگزین کردهاست.
کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانهای
انرژیهای تجدیدپذیر (و گاز) جایگزین سوختهای فسیلی مانند زغالسنگ و نفت بودهاند که باعث کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانهای شدهاند. اما مصرف کل انرژی در چین (بهطور متوسط ۳.۱درصد در سالدر دههگذشته) و هند (۳.۸درصد در سال) رشد کردهاست. انرژیهای تجدیدپذیر (و گاز) که بهعنوان مکملی برای سایر سوختهای فسیلی عمل کردهاند، تضمین میکنند که انرژی مقرونبهصرفه و قابلاعتماد باقیمیماند حتی با افزایش قابلتوجه مصرف. مسیر کنونی چین و هند برای مصرف انرژی بسیار شبیه ایالاتمتحده یا اروپایغربی بین دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۷۰ است، دورهای از رشد سریع تولید اقتصادی، استانداردهای زندگی و مصرف انرژی. در اقتصادهای یورو-آتلانتیک، رشد سریع تقاضای انرژی، نیاز به مصرف بیشتر از همه منابع را بالا برده است. مصرف از منابع قدیمیتر حتی با کاهش نسبی سهم آن، بهصورت مطلق همچنان در حال افزایش است.
مصرف زغالسنگ ایالاتمتحده تا حدود سال۲۰۱۰ بهطور مطلق به افزایش ادامه داد، هرچند که از سال۱۹۱۰ سهم خود را به نفت و از سال۱۹۸۰ سهم خود را به گاز داد. بهنظر میرسد چین و هند در مسیر یکسانی حرکت میکنند و استفاده از زغالسنگ را حتی با واردات نفت و گاز بیشتر، استفاده بیشتر از انرژی هستهای و سرمایهگذاری در تولید انرژیهای تجدیدپذیر از باد، خورشید و آبی افزایش میدهند. در نهایت، مصرف انرژی چین و هند شروع به رشد کندتری خواهد کرد، در این مرحله انرژیهای تجدیدپذیر جایگزین سوختهای فسیلی میشوند، نه اینکه صرفا مکمل آنها باشند.