انحصار شکنی ایران در دانش جوش صنعت نفت

معاون فنی مرکز پژوهش و مطالعات جوش ایران گفت: ایران قصد دارد پروژه های خارجی صنعت نفت در کشورهای عراق، ازبکستان و تاجیکستان را بر عهده بگیرد تا انحصار حضور شرکت های پوتال، انی و شل شکسته ‌شود.

 

 

 

 

 

 به گزارش تاسیسات نیوز  امید رضایی در نشست خبری که در نمایشگاه بین‌المللی نفت برگزار شد، گفت: دانش جوش صنعت نفت از کشورهای توسعه یافته گسترش یافت، به طوری که نیاز اصلی صنعت نفت دانش جوش‌های تخصصی است.

 

وی ادامه داد: قبل از انقلاب کشورهای خارجی که در صنعت نفت فعال بودند، این دانش را داشته و از آن استفاده می‌کردند. اما پس از انقلاب و به خصوص پس از دهه 70 که مرکز تحقیقات و پژوهش جوش ایران تشکیل شد، موجب شد که این مرکز جای شرکت‌های خارجی مانند پوتال، شرکت انی، و شرکت شل را که در صنعت نفت ایران ورود پیدا کرده بودند را بگیرد.

 

 معاون فنی مرکز پژوهش و مطالعات جوش ایران با اشاره به خودکفایی کامل ایران در انجام مراحل عملیات، تست، بازرسی و آموزش صنعت جوش به ویژه در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: در حال حاضر تمامی مراحل زنجیری جوش در فاز های جدید پارس جنوبی همچون ضمن توسعه فازهای 13، 14، 17، 18 و 19 پارس جنوبی توسط متخصصان و کارشناسان داخلی انجام می شود.

 

رضایی تصریح کرد: در آینده  نزدیک قصد داریم پروژه‌های خارجی را در صنعت نفت کشورهای عراق، ازبکستان و تاجیکستان نیز بر عهده بگیریم. به طوری که با ورود ما به دیگر کشورهای صنعتی انحصار شرکت پوتال، انی و شل شکسته می‌شود.

 

وی با یادآوری اینکه در شرایط فعلی صنعت جوش به عنوان زیربنایی ترین فعالیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی با انتقال دانش فنی در مرز خودکفایی کامل قرار دارد، بیان کرد: به منظور انتقال دانش و تکنولوژی های روز صنعت جوش، همکاری های علمی و پژوهشی را با موسسات معتبر جهان از کشورهایی همچون آمریکا، انگلستان، اتریش، آلمان و برخی کشورهای آسیایی در دستور کار قرار داده ایم.

 

معاون فنی مرکز پژوهش و مطالعات جوش ایران با باین اینکه هم اکنون علاوه بر انجام تست و بازرسی، جوش در آزمایشگاه ها و تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی نفت امکان انجام این عملیات پیچیده در پروژه های فراساحلی و دریایی هم وجود دارد بیان کرد: با توجه به آموزش و تربیت نیروی انسانی بسیار متخصص پیش بینی می شود به زودی صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به برخی از کشورهای همسایه همچون عراق، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان آغاز خواهد شد.

 

رضایی با اعلام اینکه در شرایط فعلی انحصار شرکت های چند ملیتی نفت و گاز جهان در صنعت جوش کشور به طور کامل شکسته شده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر خودکفایی و صرفه جویی در درآمدهای ارزی، هزینه های عملیات جوش تست و بازرسی جوش با تریبت نیروی انسانی متخصص ایرانی کاهش یافته است.

 

معاون فنی مرکز پژوهش و مهندسی جوش ایران  با اشاره به کاهش تعداد جوشکاران آسیایی به ویژه از کشورهای هند و فیلیپین در فازهای پارس جنوبی، خاطر نشان کرد: برگزاری آزمون های منظم نشان می دهد که هم اکنون صنعت نفت کشور برای توسعه فازهای پارس جنوبی بیش از 500 جوشکار حرفه ای و متخصص در اختیار دارد.

 

وی اظهار داشت: شرکت‌های خارجی که فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی را احداث کردند از 16 هزار جوشکار مبتدی بهره بردند که همه آنها از کشورهای خارجی به ایران آمده بودند اما در فازهایی که در اختیار این شرکت قرار گرفته توانستیم از 500 جوشکار متخصص استفاده کنیم.

 

رضایی خاطرنشان کرد: تا سال 90 این پژوهشگاه زیر نظر سازمان گسترش و صنایع ایران بود، اما از آن سال تاکنون از طریق بورس به بخش خصوصی واگذار شده است.  

 

پایان پیام/.

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;