انتقال دانش از سوی آژانس انرژی

به گزارش تاسیسات نیوز، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انر‍ژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انر‍ژی برق (ساتبا) گفت: آژانس آیرینا باید نقش سازمان تسهیل‌گر انتقال دانش و فناوری را برای کشورهای در حال توسعه ایفا نماید تا به این طریق به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در این کشور‌ها کمک شود.





سیدمحمد صادق‌زاده در سیزدهمین جلسه شورای آژانس انرژی‌های تجدیدپذیر (آیرینا) در شهر ابوظبی در خصوص پیش نویس چارچوب استراتژی میان‌مدت سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۸ میلادی و همچنین چارچوب اولیه برنامه کاری و بودجه سال‌های ۲۰۱۹ – ۲۰۱۸ میلادی آژانس، گفت: وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران برای تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی (داخلی و خارجی) و بالا بردن انگیزه آن‌ها برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر و از دیگر سوی ایجاد بستر مناسب در خصوص تنوع بخشی هر چه بیشتر به سبد انرژی و توسعه ظرفیت برق تولیدی از منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک از طریق مکانیسم خرید تضمینی برق و جلب مشارکت بخش خصوصی اقدام نموده است.





وی افزود: بدین ترتیب فرصتی مناسب برای حضور سرمایه‌گذاران خصوصی جهت ورود به این عرصه در داخل کشور فراهم شده که رویکرد اقتصادی و انتفاع مالی برای آن‌ها نیز به همراه داشته است. در این میان وزارت نیرو برای حمایت هر چه بیشتر توسعه تجدیدپذیرها، سیاست تشویقی تا میزان حداکثر ۳۰ درصد علاوه بر نرخ پایه به تجهیزات و فناوری‌های تجدیدپذیر جهت بومی‌سازی اختصاص داده که زمینه برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بخش تولید قطعات در حوزه‌های مختلف انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم شده است.





برق نیوز گزارش داد؛ معاون وزیر نیرو ادامه داد: خوشبختانه با این رویکرد، موفق به نصب و راه اندازی بیش از ۳۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شده‌ایم و ما امیدواریم که این میزان ظرفیت تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۷۵۰۰ مگاوات برسد؛ لذا سیاست خرید تضمینی برق برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در مقیاس‌های کوچک در ایران بسیار موفق عمل کرده و ما مصمم هستیم که این سیاست همچنان ادامه داشته باشد.





رئیس ساتبا در ادامه نشست‌های تخصصی در بخش مشاغل تجدیدپذیر‌ها با اشاره به اینکه تاکنون در ایران ۱۲ هزار شغل در این بخش ایجاد شده است، گفت: لحاظ کردن سیاست‌های تشویقی جدید، بومی سازی فن‌آوری‌ها و تولید قطعات در حوزه تجدیدپذیر‌ها منجر به ایجاد مشاغل جدید و بیشتری در سال‌های آتی خواهد شد.





صادق زاده به آژانس آیرینا، پیشنهاد نمود که آمار مشاغل در بخش‌های نیروگاه‌های مقیاس بزرگ و تولید پراکنده به صورت مجزا ارائه گردد که این پیشنهاد مورد استقبال آژانس قرار گرفت.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;