افت محدود تولید طلای سیاه در ژوئن

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم ، اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تولید نفت ایران در ژوئن 2014 با 27 هزار بشکه در روز با کاهش مواجه شد و از 758/2 میلیون بشکه در روز در ماه مه ‌2014 به 731/2 میلیون بشکه در روز در این ماه رسید. سازمان کشورهای صادرکننده نفت در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد تولید 12 عضو اوپک در ماه ژوئن 2014 با 79 هزار بشکه در روز با کاهش نسبت به ماه قبل از آن مواجه شد و به 701/29 میلیون بشکه در روز رسید.4 عضو اوپک در این ماه با کاهش تولید و 7 کشور نیز با افزایش تولید مواجه شده‌اند. تولید نفت قطر نیز بدون تغییر در سطح 726 هزار بشکه در روز باقی مانده است. ایران در بین کشورهایی قرار دارد که در این ماه با کاهش تولید نفت خود مواجه شده‌اند.آمارهای اوپک نشان می‌دهد متوسط تولید نفت ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی برابر با 76/2 میلیون بشکه در روز بوده است. تولید نفت ایران در این مدت که توافق هسته‌ای ژنو به اجرا گذاشته شده و در پی آن برخی محدودیت‌های تجاری که علیه ایران لغو شده نسبت به سه ماهه چهارم 2014 حدود 80 هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

 افزایش ۲ دلاری قیمت نفت ایران در خرداد

اوپک همچنین اعلام کرد قیمت نفت ایران در ژوئن ۲۰۱۴ برابر با خرداد ۹۳ به 45/107 دلار در هر بشکه رسید که این رقم نسبت به ماه قبل افزایش 05/2 دلاری داشته است.به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه ژوئن 2014 با 45/2 دلار افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 89/107 دلار در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت اوپک در ماه مه ‌برابر با 105/44 دلار معامله شده بود. تمام نفت‌های این سازمان در ماه ژوئن با افزایش قیمت مواجه شده‌اند.متوسط قیمت نفت سنگین ایران در 6 ماه نخست سال جاری میلادی نیز 105/17 دلار در هر بشکه اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 91 سنت افزایش داشته است.

 27 درصد افت تولید و 50 درصد افت صادرات

میزان تولید و صادرات نفت کشورمان در سال 91 به کمترین رقم خود در 8 سال گذشته رسیده است؛ به‌طوری‌که میزان تولید نفت خام کشور در سال 91 حدود یک میلیارد و 40 میلیون و 600 هزار بشکه بوده که از این میزان 645 میلیون و 600 هزار بشکه به‌عنوان خوراک در پالایشگاه‌های داخلی به مصرف رسیده و 413 میلیون و 500 هزار بشکه به‌طور مستقیم صادر شده است، بر این اساس میزان صادرات نفت کشورمان در این سال روزانه یک میلیون و 132 هزار بشکه در روز بوده است. البته میزان صادرات نفت در نیمه دوم سال 91 با افت بیشتری به زیر یک میلیون بشکه رسیده است. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد دولت احمدي‌نژاد پردرآمدترين دولت ايران از منظر درآمدهاي نفتي است و دوره وي مصادف شد با قيمت‌هاي بالاي نفت به طوري كه تا پيش از وقوع بحران جهاني كه قيمت نفت به حدود 140 دلار در هر بشكه رسيده بود، دولت به سرعت و با صادرات 2 تا 4/2 ميليون بشكه نفت در روز درآمدي در حدود 575 ميليارد دلار تا سال 91 كسب كرد. قيمت نفت در اين دوره قابل مقايسه با دولت‌هاي قبل نبود. در این دوره به‌رغم آنكه توليد در مسير كاهشي خود در حرکت بود، اما خزانه از دلارهاي نفتي پر شد، دلارهايي كه خيري براي صنعت نفت نداشت. به گزارش «ایسنا» در این دوره به‌خصوص در سال 91 عوامل مهمی از جمله نبود سرمایه‌گذاری در این صنعت و تشدید تحریم‌ها دو عاملی اند که به افت قابل ملاحظه تولید و صادرات منجر شده‌اند. بر این اساس تولید نفت خام در سال 91 نسبت به سال 90 از کاهش 2/27 درصدی برخوردار شده که یکی از دلایل اصلی آن عدم سرمایه‌گذاری لازم برای اکتشاف و تولید نفت بوده است؛ زیرا سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها جهت اجرای طرح خود از بودجه شرکت ملی پالایش و پخش و شرکت ملی گاز استفاده کرده و این شرکت‌ها را با موانعی در تامین منابع مواجه کرده است. ادامه تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و محدودیت‌های حمل و نقل دریایی را می‌توان از دیگر دلایل افت تولید نفت برشمرد.در این راستا کاهش 27 درصدی تولید نفت از یکسو و افزایش 6/2 درصدی مصرف داخلی آن از سوی دیگر سبب شد تا در این سال صادرات نفت ایران 49 درصد کاهش یابد؛ براین اساس طرح معاوضه نفت خام که از سال 1376 در کشور اجرا شده بود و صرفه اقتصادی زیادی برای ایران داشت تحت تاثیر این عوامل قرار گرفت، به طوری که در سال 91 واردات سوآپ ایران نسبت به سال 90 از کاهش 70درصدی برخوردار بود. البته صادرات سوآپ 2/3 درصد افزایش یافت.از طرفی رویترز طی گزارشی اعلام کرد که ایران قیمت فروش رسمی نفت خام سبک خود برای تحویل در ماه آگوست به مشتریان آسیایی را 20 سنت کاهش داده است. بر این اساس قیمت نفت سبک ایران 2 دلار و 30 سنت بالاتر از متوسط قیمت نفت عمان/دبی تعیین شده است. قیمت نفت سبک ایران برای تحویل در ماه جولای 2 دلار و 50 سنت بالاتر از قیمت نفت عمان/دبی بود. بر اساس این گزارش قیمت نفت سنگین ایران برای تحویل در ماه آگوست نیز 2 سنت پایین‌تر از قیمت نفت عمان/دبی تعیین شده است، درحالی‌که در ماه جولای این نوع نفت 28 سنت بالاتر از نفت عمان/دبی قیمت گذاری شده بود. به این ترتیب ایران قیمت این نفت خود برای تحویل در ماه آگوست را نیز 30 سنت کاهش داده است.قیمت نفت فروزان ایران نیز در ماه آگوست 15 سنت بالاتر از شاخص نفتی عمان/دبی تعیین شده است که نسبت به ماه جولای 30 سنت کاهش نشان می‌دهد. قیمت نفت‌های سروش و نوروز ایران نیز 30 سنت ارزان شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;