آیا کرونا با راه‌اندازی کولر تشدید می‌شود؟ + ویدئو

تاسیسات نیوز / مهری بهزادپور: با توجه به ماندگاری ویروس کرونا با وجود قرارگیری در فصل تابستان و ضرورت به کارگیری کولر در این ایام به ویژه در مناطق گرمسیر سال، به بررسی امکان انتقال ویروس کرونا از طریق کولر و رعایت احتیاط‌های لازم با توجه به ابعاد ناشناخته این ویروس می‌پردازیم.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، شیوع ویروس کرونا و بحران ایجادشده و تغییر علائم ابتلا به این بیماری، باعث شده تا شایعات و شبهات اثبات شده و نشده‌ای رونق گیرد که البته هنوز هم به بسیاری از آنها با نگاه شک و تردید نگریسته می‌شود.
آب، هوا، و فریاد زدن، تاخت و تاز بیشتر و …. همگی از جمله مصادیق انتقال ویروس منحوس کرونا ذکر شده، که کارشناسان برخی را با قطعیت رد کرده و برخی نیز با استناد به اینکه هنوز دلیلی برای اثبات یا رد آن وجود ندارد در هاله‌ای ابهام باقی مانده است.
همزمان با نزدیک شدن فصل گرما، شایعه انتقال ویروس کرونا از طریق کولر قوت گرفته و در این میان اظهار نظرهای مختلفی نیز صورت گرفته است.
اولین گزارش احتمال انتقال بیماری از طریق کولر گازی از چین بود که براساس آن، مردی ۶۰ ساله بدون مواجهه موثر با افراد آلوده و به دلیل قرار گرفتن در معرض باد کولر، مبتلا به بیماری کرونا شده بود. این درحالیست که سوری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در این باره یادآور می‎شود‌: تحقیقات انجام شده در مناطق گرمسیر آمریکا مانند آریزونا نشان داد که احتمال انتقال بیماری از طریق کولر گازی تقریبا صفر است و نمونه‌های متعدد گرفته شده از بدنه و فیلتر کولرها همه منفی بودند.
به گفته وی استفاده نکردن از کولر در شهرهایی مانند خوزستان و مناطق گرمسیر کشور در گرمای کشنده هوا غیر ممکن است، ولی کولر گازی به‌خاطر افزایش سرعت جریان هوا در محیط بسته می‌تواند احتمال انتقال ترشحات فرد مبتلا که با عطسه و سرفه در فضا پخش می‌شود را افزایش دهد.
استفاده از کولرگازی امکان شیوع را افزایش می‌دهد؟
پروفسور جائوشی در پاسخ به این سئوال می‌گوید: دستگاه تهویه سخت‌افزاری خارجی است و اگر در داخل خانه ویروسی نباشد مشکلی ایجاد نمی‌کند و البته از آنجا که فشار هوای داخل و خارج از خانه یکسان نیست و اصولاَ هوای بیرون وارد خانه می‌شود، در صورتی که نزدیک بیمارستان و محیط آلوده نباشید، هوای بیرون معمولاَ پاک تر از خانه است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر قبل از استفاده از کولرهای سقفی و ایستاده باید فیلترهای ورودی آنها را کنترل کرده و از تمیز بودن آن اطمینان یافته و با ضدعفونی کردن آنها می‌توان با آرامش خاطر از کولر برای خنک کردن هوا استفاده کرد.
شرایط استفاده از تهویه مرکزی در دوران کرونایی!
به گفته این پروفسور، احتمال انتقال ویروس از  طریق استفاده از تهویه مرکزی بسیار کم است و تاکنون در این زمینه گزارشی وصول نشده است.
وی تصریح کرد: اما پیشنهاد می‌شود هنگام استفاده از تهویه مرکزی، پنجره‌ای باز گذاشته شود تا هوا انتقال یابد و در عین حال بهتر است درجه هوای ورودی کولر را بالاتر تنظیم کرد. به این ترتیب جابجایی هوا و اطمینان از نبود ویروس بهتر صورت می‌گیرد.
وی تاکید کرد:‌ با آنکه ابتلا به کرونا از طریق سامانه تهویه هوا کم است، اما نباید امکان استفاده از آن در فضای محدود و احتمال ابتلا به بیماری در صورت وجود یک فرد ناقل در آن محیط را نادیده گرفت. بنابراین پیشنهاد می‌شود در مدارس از تهویه مرکزی استفاده نشود.
ابعاد ناشناخته کرونا و رعایت احتیاط‌های لازم
محبوبه سلمانیان، کارشناس بهداشت محیط و درمان نیز با تاکید بر ناشناخته بودن ابعاد مختلف ویروس کرونا به خبرنگار ما گفت: احتمال انتقال این ویروس از طریق کولر تقریباَ صفر و یا بسیار کم است. اما احتیاطات لازم این است که هنگام  استفاده از کولر گازی درجه حرارت محیط کمتر از ۲۴درجه سانتیگراد نباشد و پنجره یا درب اتاق کمی باز باشد تا هوا جریان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در صورت وجود افراد مبتلا به این ویروس در محیط‌های کوچک بهتر است همه افراد از ماسک استفاده کرده و همچنین از شستن مکرر دست و کنترل سرفه و عطسه و … نسبت به مدیریت این ویروس واکنش بهتری داشت.
این کارشناس تاکید کرد: استفاده کمتر از کولر در فضاهایی که سالمندان حضور دارند و خاموش کردن متناوب کولر در ساعاتی از روز همچنین از جمله مواردی است که می‌توان با رعایت‌های احتیاطی امکان انتقال ویروس را کاهش داد.
لازم به ذکر است؛ بنا به گفته کارشناسان، هر چند رطوبت در انتقال ویروس تاثیر بیشتری دارد، اما تفاوتی بین کولر یک تکه قدیمی یا اسپلیت وجود ندارد و همچنین  درباره کولر آبی به نظر می‌رسد به خاطر تاثیر کمتر کولر آبی بر سرعت گردش هوا نسبت به کولر گازی اثر انتشار ویروس کمتر باشد.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;