آمریکا جانشین ایران دربازار نفت چین می شود
من با مقامات چینی وارد گفتوگو شدهام. آنها در قالب هیأتی به واشنگتن آمدهاند که با ما و با مقامات وزارت خارجه آمریکا گفتوگو کنند. آنها همه تأسیسات نفتی دولت چین را از واردات نفت از ایران منع کردهاند و ما با آنها همکاری تنگاتنگی داریم و من مطمئنم که تجارت نفت بین ایران و چین متوقف میشود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز ، تازه ترین خبر درباره تحریم ایران از سوی استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا اعلام شده که می گوید مقامات دولت ترامپ برای قطع باقیمانده واردات نفت چین از ایران با هیأتی از این کشور در واشنگتن در گفتوگو قرار دارند. این مقام آمریکایی باوردارد به زودی باقی مانده صدور نفت ایران به چین هم قطع میشود که معنایش این است که واردات نفت چین از ایران کاملا قطع شود.
وزیر خزانهداری آمریکا در مصاحبه با فاکس بیزنس اعلام کرد که یک هیأت چینی برای گفتوگو درباره قطع واردات نفت از ایران وارد واشنگتن شده است. منوچین گفته است : آمریکا موفق شده است احتمالاً ۹۵ درصد از درآمد نفتی ایران را قطع کند. بنابراین فقط درآمد اندکی از نفت عاید دولت ایران میشود، بخشی از این درآمد از تجارت با چین به دست میآید. وزیر خزانهداری آمریکا می گوید: من با مقامات چینی وارد گفتوگو شدهام. آنها در قالب هیأتی به واشنگتن آمدهاند که با ما و با مقامات وزارت خارجه آمریکا گفتوگو کنند. آنها همه تأسیسات نفتی دولت چین را از واردات نفت از ایران منع کردهاند و ما با آنها همکاری تنگاتنگی داریم و من مطمئنم که تجارت نفت بین ایران و چین متوقف میشود.منوچین در ادامه این گفتوگو خاطرنشان کرد هم چین و هم اتحادیه اروپا یقین دارند که اگر خرید نفت از ایران را از سر بگیرند، تحت تحریمهای اقتصادی ایالات متحده آمریکا قرار میگیرند. وزیر خزانهداری آمریکا گفت:چین هم مثل سایر کشورها شامل تحریمها میشود. ما برخی از شرکتهای کشتیرانی آنها را که در تجارت نفت با ایران مشارکت داشتند تحت تحریم قرار دادیم. چین پیش از تحریم نفتی ایران در اکتبر/مهر سال گذشته روزانه نزدیک به ۶۹۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد میکرد. بر اساس آمار کپلر (شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکشها) صادرات روزانه نفت ایران به چین از نوامبر ۲۰۱۹/آبان ۹۸ به ۲۱۳ هزار بشکه سقوط کرد. همزمان صدور نفت عربستان به چین ۸۴ درصد افزایش یافت و به یک میلیون و ۸۸۰ هزار بشکه در روز رسید.روسیه نیز صدور نفت به چین را بیش از ۴۵ درصد افزایش داد و به یک میلیون و ۷۴۰ هزاربشکه در روز رساند.دولت در لایحه بودجه ۹۹ پیشبینی کرده که ۸۷۰ هزار بشکه نفت در روز صادر میکند.
چین و روی آوردن به آمریکا
بیشتر بخوانید
حالا پرسش این است که درصورت قطع واردات نفت از ایران چین باید چه کند و نیازهای خود به نفت را از کدام کشورها تامین کند؟ شاید این خبر که چند روز پیش منتشر شد تا اندازه ای پاسخگوی این پرسش باشد و شایدهم بخشی از پشت پرده تحریم های ایران را از سوی آمریکا افشا کند. خبر این است که تولید نفت خام آمریکا در اکتبر به رکورد ۱۲.۶۶ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱۲.۴۸ میلیون بشکه در روز در سپتامبر افزایش پیدا کرد. آمارهای تولید هفتگی نشان دادهاند که تولید نفت آمریکا از مرز ۱۳ میلیون بشکه در روز عبور کرده اما این آمار در مقایسه با آمار ماهانه اعتبار کمتری دارند. آمریکا با پیشرفتهای فناوری که تولید مناطق شیل را افزایش داده، به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده است و همچنین یک صادرکننده بزرگ به شمار میرود. تولید در تگزاس به رکورد ۵.۲۷ میلیون بشکه در روز رسید و در داکوتا به ۱.۴۷ میلیون بشکه در روز و در نیومکزیکو به ۹۸۲ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد. همچنین واردات نفت خام آمریکا در اکتبر به حدود ۶.۲۴ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد که پایینترین میزان از ژانویه ۱۹۹۴ بود. این کاهش همسو با تداوم رشد تولید این کشور و صادرات نفت بیشتر به بازار جهانی روی داده است . طبق گزارش ماهانه اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید گاز طبیعی در ۴۸ ایالت این کشور در اکتبر به رکورد ۱۰۶.۰۸ میلیارد فوت مکعب در روز در مقایسه با ۱۰۵.۰۹ میلیارد فوت مکعب در روز در سپتامبر رشد کرد.
درصورتی که تولید نفت آمریکا به همین میزان باقی بماند و قرار برصادرات باشد بازار چین مناسب است و این می تواند دردادو ستدهای تجاری دوکشور با چانه زنی به یک امر دایم تبدیل شود و ایران از بازار چین رانده شود. آیا چین حاضر است این اتفاق بیفتد؟ کارشناسان باوردارند این اتفاق برای چینی ها هیچ دردسری ندارد و می توانند به سرعت این کاررا انجام دهند. پس از دست رفتن احتمالی بازار کره جنوبی و ژاپن این سومین مشتری بزرگ ایران است که شاید از دست برود.
منبع
خبرگزاری مهر