آغاز فصل سرد و بحران مازوت سوزی

تاسیسات نیوز – صدیقه بهزادپور: مهدی طباطبایی کارشناس انرژی در این باره گفت: هر سال با آغاز فصل سرما بحث کاهش انرژی به ویژه گاز آغاز می شود و شمارش معکوس برای استفاده از سوخت های جایگزین مانند مازوت آغاز می شود و باز هم نگرانی وارونگی و آلودگی شدید هوا وتعطیلی های پیاپی آغاز می شود، این در حالی است که ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر گاز در دنیا مطرح است و این دغدغه ها بیشتر از اینکه ناشی از بحران انرژی در کشور باشد ، به نبود مدیریت صحیح و مصرف بهینه انرژی باز می گردد .
او افزود: تعطیلی صنایع در تابستان به دلیل کمبود برق و تعطیلی ادارات و مدارس در زمستان به دلیل نبود گاز و افزایش آلودگی هوا ناشی از مصرف مازوت با وجود منابع غنی انرژی که با وجود آن گاهی حتی مجبور به واردات گاز از خارج از کشور می شویم، برای بسیاری غیرقابل باور است.
این کارشناس ادامه داد: با وجود تایید استفاده از سوخت مازوت در بسیاری از صنایع و توسط برخی از نیروگاه ها، دولت با بی توجهی و اهمال، گاهی حتی این ادعاها را با وجود مدارک مستند رد می کند، اما تکرار این معضل هر ساله در فصل زمستان با وجود ضرر و زیان های فراوان آن و مشاهده دود سیاه رنگ در بعضی از نیروگاه ها مانند نیروگاه شهید رجایی، باز هم راهکاری جدی برای این مشکل اندیشیده نمی شود.
فقدان سرمایه گذار برای اصلاح نیروگاه های مازوت سوز
طباطبایی فقدان سرمایه گذار برای اصلاح نیروگاه های کنونی را عامل اصلی معضل دانست و افزود: درحال حاضر نیاز به سرمایه گذاری زیادی  در صنعت گاز وجود دارد، بر اساس پیش بینی های صورت گرفته تا سال ۱۴۰۴ دچار تراز منفی در حوزه گاز خواهیم شد که البته این روند تا سال ۱۴۱۰ معکوس و بهبود می یابد این در حالی است که سیاستهای و برنامه ریزی های صورت گرفته در این خصوص به سمتِ مدیریت مصرف بهینه انرژی گام بردارد و میزان مصرف انرژی کاهش یابد در غیر اینصورت باز با چرخه نامطلوب قطع گاز صنایع و اجبار در مصرف مازوت و تخصیص سوخت گاز به خانوارها بعنوان قشر غیرمولد خواهیم بود که در پایان آورده ای جز عدم توسعه رشد اقتصادی و کاهش ارزش افزوده نخواهد داشت.
او معتقد است: تشویق به سرمایه گذاری در فناوری انرژی، بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش مصرف، اولویت بخشی به تامین سوخت صنایع داخلی از راهکارهای اصلی رفع بحران مصرف سوختهای فسیلی مانند مازوت در کشور محسوب می شود هر چند بخش خصوصی تا کنون بارها اعلام آمادگی برای حضور موثر در این عرصه کرده اند که مورد توجه قرار نگرفته است.
فقدان مدیریت و اضمحلال منابع و ثروت ملی
این کارشناس ادامه داد: نبود مدیریت درزمینه مصرف صحیح سوخت و انرژی، ضمن اضمحلال منابع و ثروت ملی، منجر به افزایش دی‌اکسیدکربن و منواکسید کربن و در نتیجه گازهای گلخانه‌ای شده است. این یعنی حوزه سلامت و زیست‌محیطی جامعه به خطر افتاده است. ضمن اینکه ایران از سال ۲۰۲۰ میلادی به‌دلیل پیوستن به پیمان «کیوتو» سالانه باید میلیاردها دلار مالیات بر تولید کربن را به جامعه جهانی پرداخت کند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;