آخرین اخبار از یک استان جنوبی

به گزارش تاسیسات نیوز، ۱۱ شهر استان دارای وضعیت تنش آبی شدید است و براساس برآورد صورت گرفته ۱۵ شهر دیگر هرمزگان نیز در آستانه تنش آبی است. نیاز آبی این استان حدود ۱۳۶ میلیون مترمکعب است که در شرایط فعلی تنها دسترسی به ۱۰۳ میلیون مترمکعب منابع آبی داریم. براین اساس امسال با کاهش ۳۳ میلیون مترمکعبی منابع آبی مواجه هستیم.


مدیرعامل آبفای استان هرمزگان با تاکید بر اینکه فاز نخست آب شیرین کن بندرعباس با ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب تا پایان تیرماه امسال بهره‌برداری خواهد شد، گفت: با وارد مدار شدن کامل آب شیرین کن بندرعباس به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در پایان سال ۹۸، بیش از ۶۶ درصد آب استان از طریق تاسیسات شیرین سازی تامین خواهد شد.


امین قصمی با اشاره به کاهش ۷۹ درصدی بارش‌‌های این استان نسبت به سال گذشته، عنوان کرد: در حال حاضر هرمزگان به جهت افت بی‌سابقه بارندگی‌ها به پر تنش‌ترین استان کشور در حوزه منابع آبی تبدیل شده است و در شرایط کنونی با بیش از هزار لیتر در ثانیه کمبود آب مواجه هستیم.


۱۱ شهر استان دارای وضعیت تنش آبی شدید است


وی با تاکید بر اینکه ۱۱ شهر استان دارای وضعیت تنش آبی شدید است، ادامه داد: براساس برآورد صورت گرفته ۱۵ شهر دیگر هرمزگان نیز در آستانه تنش آبی است. نیاز آبی این استان حدود ۱۳۶ میلیون مترمکعب است که در شرایط فعلی تنها دسترسی به ۱۰۳ میلیون مترمکعب منابع آبی داریم. براین اساس امسال با کاهش ۳۳ میلیون مترمکعبی منابع آبی مواجه هستیم.


قصمی منابع اصلی تامین کننده آب شهر بندرعباس را سدهای استقلال، شمیل و نیان و چاه‌های پایین دست این دو سد دانست و افزود: در شرایط تقریبا نرمال عمده آب این شهر از طریق سد استقلال تامین می‌شود ولی در شرایط فعلی با توجه به عدم ورود آب به مخزن سد استقلال که تقریبا در حدود صفر بوده، میزان تامین آب از این سد نیز به عدد ۲۵ درصد کاهش یافته است و ۷۵ درصد مابقی هم از طریق سدهای شمیل و نیان و چاه‌های پایین دست آن در حال تامین است.


شهر بندرعباس ۶۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود منابع آبی دارد


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان تاکید کرد: این رویه موجب شده تا در سطح شهر بندرعباس حدود ۶۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود منابع آبی داشته باشیم. روندی که باعث شده تامین آب ۱۸۰ هزار از اهالی شهر بندرعباس تحت تنش آبی خاصی قرار بگیرد.


وی خاطرنشان کرد: ما برای اینکه بتوانیم این کاهش را مدیریت کنیم و به جیره‌بندی و نوبت بندی آب متوسل نشویم تمهیدات جدی را با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان در حوزه مدیریت عرضه و تقاضا در دستور کار قرار داده‌ایم.


حفر ۱۰ حلقه چاه جدید در حاشیه سد شمیل و نیان


قصمی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: براین اساس در حوزه مدیریت عرضه حفر ۱۰ حلقه چاه جدید در حاشیه سد شمیل و نیان در دستور کار قرار گرفته است که هر یک از این چاه‌ها با ظرفیت ۵۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تامین آب بندرعباس اضافه خواهند شد. در حال حاضر ۶ مورد از این چاه‌ها حفر شده و چهار حلقه دیگر نیز در حال حفر است.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان با تاکید بر اینکه فاز نخست آب شیرین کن بندرعباس با ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب در پایان تیرماه امسال وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد، گفت: با افتتاح این طرح حدود ۲۳۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت منابع آبی استان افزوده خواهد شد و بخشی از کمبود آبی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم از طریق این طرح جبران خواهد شد.

 

وی آبفای هرمزگان را یکی از شرکت‌های پیش‌رو در زمینه استفاده از ظرفیت‌ شیرین سازی آب دریا برای تامین آب شرب نقاط مختلف استان دانست و افزود: در حال حاضر سالیانه ۳۷ میلیون مترکعب منابع آب شرب استان از طریق تاسیسات نمک زدایی تامین می‌شود. به تعبیری هم اکنون ۲۹ درصد از نیاز آبی استان از طریق شیرین سازی آب دریا و ۷۱ درصد آن از طریق منابع سطحی و زیرسطحی تامین می‌شود.


قصمی خاطرنشان کرد: با وارد مدار شدن آب شرین کن بندرعباس به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در پایان سال ۹۸، بیش از ۶۶ درصد آب استان از طریق تاسیسات شیرین سازی تامین خواهد شد و ۳۴ درصد مابقی وابسته به آب‌های سطحی و زیرسطحی خواهد بود.


الزام دستگاه‌های دولتی و اجرایی استان به کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان عمده تمرکز این مجموعه را بر حوزه مدیریت تقاضا و مصرف دانست و افزود: در این زمینه طرح مهمی آماده شده که از طریق شورای حفاظت آب به شورای تامین استان برده خواهد شد تا مصوبه لازم را دریافت کند که براساس آن دستگاه‌های دولتی و اجرایی در سطح استان موظف خواهند شد ۳۰ درصد از مصرف خود را کاهش بدهند و گزارش‌های مربوط به مصارف دستگاه‌های دولتی نیز باید به صورت ماهیانه در اختیار استاندار قرار بگیرد.


جمع آوری آب کولرهای گازی در سطح استان


وی به چگونگی کاهش مصرف آب دستگاه‌های دولتی و اجرایی استان اشاره کرد و افزود: تامین آب فضای سبز دستگاه‌ها باید از طریق منابع جایگزین و حفر چاه‌ها صورت بگیرد. با سازمان نظام مهندسی هم طرحی را برای جمع آوری آب‌ کولرها مصوب کرده‌ایم.


با توجه به رطوبت بالای هوا در شهر بندرعباس و استان هرمزگان، حجم آبی که از طریق کولرهای گازی در سطح استان تولید می‌شود عدد بالا و قابل توجهی است که در شرایط فعلی این آب یا وارد فاضلاب شده و یا در معابر رها می‌شود.


قصمی خاطرنشان کرد: هم اکنون این طرح را در بسیاری از دستگاه‌های اجرایی و مجتمع‌های مسکونی آغاز کرده‌ایم و اگر این طرح به صورت کامل در سطح شهر بندرعباس اجرا شود می‌توانیم در حدود ۱۰۰ لیتر در ثانیه صرفه جویی در مصرف آب داشته باشیم و آب جمع آوری شده را برای شست‌وسوی خودروها، آبیاری فضای سبز و… مورد استفاده قرار دهیم.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان افزود: بخش دیگری از برنامه‌های این مجموعه مربوط به جایگزینی تامین آب فضای سبز شهری بندرعباس با پساب تصفیه‌خانه فاضلاب این شهر به جای استفاده از آب شرب است.


با پیگیری‌های استاندار موافقت‌نامه‌های مربوطه با شهرداری تنظیم شده است تا ما بتوانیم در یک زمان بندی مشخص حدود ۲۰۰ لیتر در ثانیه نیاز آبی فضای سبز شهری بندرعباس را از طریق پساب در اختیار شهرداری قرار بدهیم.


وی تصریح کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته در نیمه دوم سال جاری ۵۰ لیتر نخست در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت و به طبع آن نیز شهرداری به ازای پسابی که دریافت می‌کند برداشت‌های خود از شبکه شرب برای تامین آب فضای سبز را کاهش خواهد داد.


توزیع ۶ هزار دستگاه کاهنده آب بین مشترکان پرمصرف


قصمی از توزیع لوازم کاهنده مصرف سخن به میان آورد و افزود: مشترکان پرمصرف در سطح شهر شناسایی شده‌اند و ۶ هزار دستگاه کاهنده مصرف نیز در بین آن‌ها توزیع خواهد شد. پیش‌بینی می‌کنیم با این طرح حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف آب در میان مشترکان پرمصرف داشته باشیم و منابع صرفه‌جویی شده را به ظرفیت تامین آب بندرعباس بیفزایم.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان در پایان گفت: با توجه به تعطیلی مدارس رایزنی لازم با آموزش و پرورش انجام شده است که اکیپ‌های مجموعه با حضور در مدارس بازدیدهای لازم را به عمل آوردند تا اگر شیرآلاتی دچار آسیب شده و هدررفت آب دارند اقدامات لازم را برای بازسازی و تعویض آن‌ها انجام داده تا بتوانیم کمترین میزان هدررفت را در این بخش داشته باشیم.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;