آب‌رسانی به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری

به گزارش تاسیسات نیوز، وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۲۷۰ هزار هکتار زمین از اراضی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری به بهره‌برداری رسیده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

محمود حجتی اظهار کرد: ۳۱۸ هزار هکتار برای فاز نخست طرح ۵۵۰ هزار هکتاری تامین آب انجام شده است که در اختیار قرار گرفت و به این ترتیب عملیات اجرایی را آغاز کردیم. وی ادامه داد: اکنون حدود ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری موسوم به طرح مقام معظم رهبری آماده شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.





وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این طرح گفت: در هنگام آغاز به کار طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مشکلات خاصی وجود داشت اما اقداماتی را در قالب اجرا و بهره‌برداری و نوسازی و بازسازی نخیلات به انجام رساندیم.حجتى ادامه داد: در نهایت نتیجه‌ای که حاصل شده این است که آب از طریق مارد وارد کانال اصلی و سپس با پمپاژ آب تا پای باغ‌ها در مزارع می‌رسد و تحویل کشاورز می‌شود.





وى با اشاره به همیاری و مشارکت کشاورزان اظهار کرد: آنچه تاکنون در چارچوب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری تعریف و اجرا شده با مشارکت و همراهی خود کشاورزان بوده است.




حجتى ادامه داد: بسیاری از کشاورزان سال‌ها به دلیل برخی مشکلات نخیلات خود را رها کرده و زمین‌ها حالت خشکیده یا حالت باتلاقی پیدا کرده بود و همچنین نیزارها نیز رشد زیادی کرده بودند. وی از پرداخت ۴ میلیون تومان برای بازسازی نخیلات به کشاورزان خبر داد و افزود: با مشارکت کشاورزان بخشی از بازسازی به صورت دریافت مبلغ ۴ میلیون تومان برای هر هکتار به انجام می‌رسد و تمام مراحل به ترتیب از سوی خود کشاورزان و با نظارت مهندسان و ناظران انجام می‌شود و در نهایت عملیات تسطیح و زهکشی و آبیاری است که بتوان آب را در باغات تحویل کشاورز داد. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مراحل آماده‌سازی بخشی از اراضی روستای شلحه حاج حسین شهرستان آبادان، اظهار کرد: خوشبختانه کار در قالب بلوک‌های مختلفی از سال گذشته آغاز شده است، به طور مثال در روستای شلحه حاج حسین مراحل آماده‌سازی حدود ۲۲۰۰ هکتار آن تا یک‌ماه دیگر به اتمام می‌رسد و تحویل کشاورزان می‌شود. اکنون حدود ۳۰۰ هکتار آن تحویل شده است.





وی ادامه داد: در روستای حیر نیز از ۱۲۰۰ هکتاری که عملیات آن آغاز شده، طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته کار تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد و تحویل کشاورزان می‌شود.حجتی نخستین راهکار برای جلوگیری از ورود آب شور به مزارع را زهکشی دانست و افزود: به این ترتیب ارتباط مزارع با جزر و مد قطع می‌شود و آب در بخشی از طریق پمپاژ از مارد به وسیله کانال ایزوله شده و از طرفی لوله در بخشی دیگر به مزارع وارد می‌شود.





وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری منسوب به مقام معظم رهبری گفت: در خصوص فاز دوم این طرح برای اجرای آن از روز نخست به دنبال تخصیص آب بودیم که رئیس جمهوری نیز وعده آن را به مردم داده بود. وی ادامه داد: با توجه به اینکه دکتر نوبخت نیز تخصیص آب را صورت‌جلسه کرد اما این موضوع همچنان از طریق وزارت نیرو در حال پیگیری و مراحل نهایی آن در حال طی شدن است ولی هنوز هیچ ابلاغی در این‌باره به ما نشده است.





وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر سال اول اجرای این طرح در مورد فاز دوم نیز تخصیص آب انجام و ابلاغیه اعلام می‌شد شاید تاکنون بخشی از فاز دوم نیز اجرا شده بود، اما اکنون در این زمینه عقب هستیم و منتظر ابلاغیه مانده‌ایم.حجتی در ادامه با اشاره به حل مشکل ریزگردهای منطقه شرق اهواز تا سه سال آینده گفت: با وجود تابستانی گرم در استان روند کشت و عملیات نگهداری نهال‌ها بسیار رضایت‌بخش است و فراتر از انتظار است.





وزیر جهاد کشاورزی افزود: مقرر شده تا اوایل آبان سال جاری ۳۰ هزار هکتار به کشت نهال‌های مقاوم و سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه اختصاص یابد. حجتی با بیان اینکه ۸ میلیون اصله نهال در خوزستان تولید شده است، تصریح کرد: آب مورد نیاز تا عمق نهالستان نیز فراهم شده و از این جهت نیز مشکلی وجود ندارد.

 

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;