وزارت نیرو ۴۷ میلیارد تومان پروژه برق رسانی در دهه فجر اجرایی کرد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران گفت: تعداد ۳ هزار و ۹۸ پروژه برقرسانی با اعتباری معادل ۱۹۵ میلیارد تومان طی ۹ ماه اخیر در شرکت توزیع نیروی برق استان تهران اجرا شده که از این میزان ۴۷ میلیارد تومان مربوط به پروژههایی است که در دهه فجر به بهرهبرداری رسیده است.
بهگزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز ، “حاجیرضا تیموری” در این رابطه افزود: پروژههای مذکور شامل توسعه، احداث، اصلاح و بهینه سازی شبکههای فشار متوسط، فشار ضعیف، روشنایی معابر و نصب کلیدهای قدرت بوده است.
تیموری، اجرای طرح حذف قبوض کاغذی برق در مناطق ۲۲گانه تحت پوشش شرکت را از دیگر اقدامات انجام شده در شش ماهه نخست سال جاری عنوان کرد و ادامه داد: به طور کلی ارائه خدمات به صورت غیرحضوری و گسترش فرهنگ استفاده از اپلیکیشن خدمات مشترکان راهبرد محوری این شرکت است.
وی بهره گیری از نرم افزارهای کاربردی و توسعه اتوماسیون در تمامی معاونتهای شرکت را یک امر ضروری برشمرد و افزود: بهرهگیری از نرمافزار سامانه رؤیتپذیری و دسترسی برخط و آگاهی از بار فیدرها، پستها و بار لحظهای شبکه، شناسایی مکانی نقاط خطر و رؤیت ولتاژ فشار متوسط و فشار ضعیف و … از جمله موفقیتهای کارشناسان فنی معاونت بهرهبرداری و دیسپاچیگ شرکت در این راستا است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران با اشاره به پرباری و فرسودگی شبکه فرادستی در برخی از مناطق اظهار داشت: شرکت برق منطقه تهران با استفاده از اعتبارات خود سالیانه نسبت به احداث تاسیسات انتقال و فوق توزیع اقدام میکند ولیکن اقدامات به عمل آمده پاسخگوی نیازهای موجود نیست.
تیموری یکی دیگر از مشکلات موجود را عدم همکاری لازم از سوی شهرک های صنعتی استان برای احداث شبکه های مورد نیاز سرمایه گذاران در بخش فوق توزیع اعلام کرد و افزود: شهرکهای صنعتی استان باید با استفاده از ظرفیتهای قانونی ماده ۵۴ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و ماده ۸۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت با استفاده از اعتبارات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در این خصوص اقدام نمایند.
وی چالش دیگر شرکتهای توزیع برق را عدم تناسب مبالغ دریافتی از مشترکان برای احداث انشعابهای جدید با هزینه تمام شده عنوان کرد و گفت: صنعت برق باید ۲ تا ۳ برابر مبالغ دریافتی را صرف سرمایهگذاری کند؛ این در حالی است که دریافت بهای تمام شده از متقاضیان ممکن نیست و دولت هم به تعهدات قانونی خود مبنی بر پرداخت مابهالتفاوت و بهای انشعابات مخفف اقدام نمیکند و همین امر موجب میشود هرساله شرکتهای برق علاوه بر ناتوانی در اصلاح شبکههای موجود، از احداث شبکههای مورد نیاز مشترکان نیز باز مانده و به تعهدات فنی و زیان مالی شرکتها افزوده شود.
تیموری در ادامه تصریح کرد: میزان بدهی سازمانها و دستگاههای اجرایی دولتی و عمومی به شرکت توزیع نیروی برق استان تهران در حدود ۲۲۰ میلیارد تومان است و هرساله به میزان پنج درصد به بدهی معوقه مشترکان افزوده میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران با اشاره به تلاشهای انجام شده از سوی این شرکت برای کاهش تلفات گفت: عدم جدیت متولیان امر در جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و به تبع آن استفاده از برق غیرمجاز موجب هدررفت انرژی میشود که ضروری است تمهیدات لازم برای مجازات استفاده کنندگان از آب و برق غیرمجاز توسط قانونگذار پیشبینی شود.
منبع
پایگاه وزارت نیرو