نیروگاه ها به پشت بام خانه های مردم می آیند

معاون وزیر نیرو گفت: پیش‌بینی ما این است که بتوانیم تا ۲ درصد از کل ظرفیت نصب شده کشور را از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنیم.

به گزارش تاسیسات نیوز، محمد ساتکین درباره آخرین وضعیت نیروگاه‌ های انرژی تجدیدپذیر در کشور اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۸۳۴ مگاوات نیروگاه نصب شده تجدیدپذیر داریم که به نظر می‌رسد پیشرفت خوبی در این حوزه داشته‌ایم.
وی  افزود: در زمینه نیروگاه ‌های کوچک سقفی شرکت‌های توزیع برق بعنوان کارگزار ساتبا، قراردادهای جدیدی را با مشترکین منعقد می‌کنند، ما هم حتی‌المقدور به موقع پرداخت‌ها را انجام می‌دهیم که البته استقبال خوبی هم صورت گرفته است. علاوه بر روش متداول عقد قرارداد توسط شرکت‌های توزیع، نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) هم جهت توسعه نیروگاه ‌های سقفی کوچک با هدف ایجاد معیشت برای مناطق محروم فعالیت خوبی کردند و سایر نهادها هم در حال پیوستن به این روند هستند.
رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با بیان اینکه در هیچ نقطه‌ای از کشور محدودیتی برای نصب پنل خورشیدی وجود ندارد، گفت: مناطق محروم و روستایی با هدف تامین معیشت در اولویت قرار داشته و بیشتر متقاضی نصب پنل‌های خورشیدی و فعالیت در این حوزه هستند، زیرا بعد از نصب ضمن اینکه درآمد معیشتی خواهند داشت، می‌توانند از این طریق اقساط وام بانکی خود را نیز بپردازند.
وی در ادامه به موضوع انرژی بادی اشاره و تصریح کرد: مناطق بادخیز کشور بیشتر در شرق ایران از خواف تا زابل قرار دارند و اکنون در زمینه نصب نیروگاه بادی در این مناطق اقداماتی در حال انجام است،  علاوه بر آن مناطق دیگری مثل منجیل هم دارای پتانسیل خوبی هستند.
معاون وزیر نیرو در ادامه به اوضاع انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر اشاره و خاطرنشان کرد: در کشورهای اطراف ما فقط ترکیه نسبت به دیگر کشورها در این حوزه پیشرفت قابل توجهی داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد که در آینده با حل مشکلات مربوط به سرمایه‌ و ورود سرمایه‌گذاران بزرگ ایرانی و خارجی بتوانیم سریع‌تر در این حوزه رشد کنیم.
ساتکین گفت: قبلا پیش‌بینی کرده بودیم که تا پایان برنامه ششم توسعه به تولید ۲ درصد از کل برق کشور که معادل ۱۸۰۰ تا ۲ هزار مگاوات است، برسیم اما شرایط متغیر است. نمی‌توانیم حدس بزنیم که با وضعیت کنونی به کجا می‌رسیم، اما در کل پیش‌بینی ما این است که بتوانیم تا ۲ درصد از کل ظرفیت نصب شده کشور را از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنیم.
وی درباره روند تامین تجهیزات از توان داخل بیان کرد: اکنون هم توربین بادی، پنل خورشیدی و هم اینورتر در کشور تولید می‌شود، ولی ممکن است نیاز بیش از تولید باشد و یا یک شرکتی تمایل داشته باشد از تجهیز خارجی استفاده کند. در کل تا حد قابل قبول تولید داخلی برای توسعه وجود دارد.
منبع ایلنا
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;