ثبات قیمت، دغدغه سرمایه گذاران انرژی تجدیدپذیر
با توجه به رشد سه برابری قیمت ارز و ثبات قیمت انرژیهای تجدیدپذیر تمام معادلات سرمایهگذاری در این حوزه را به هم ریخته و ادامه این روند منجر به خروج سرمایه گذاری میشود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، در دهههای اخیر استفاده از انرژیهای نو و به عبارتی دیگر انرژیهای پاک و تجدیدپذیر در جهان با ضریب هر چه بیشتری همراه شده است.
موضوع افزایش میزان گازهای گلخانهای و گرمایش زمین از یک سو و تشدید ضریب سوختها و انرژیهای فسیلی در آینده از سوی دیگر سرمایهگذاری در این حوزه را بیش از پیش با اهمیت کرده است.
با توجه به پهنه عظیم جغرافیای ایران و تابش طولانی مدت خورشید در مقایسه نسبی با بسیاری از کشورهای جهان بستر و زمینه مناسبی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در کشور فراهم کرده است و این امر به سبب بحران کم آبی در ایران باید مورد توجه جدی مسئولان ذیربط و دولتمردان قرار گیرد.
علیرغم نوسان نرخ ارز در ماههای اخیر و تأکید وزارت صمت بر افزایش ۲۰ درصدی قیمتانرژیهای تجدیدپذیر به سبب رغبت سرمایهگذاران به سرمایه گذاری در این حوزه و استمرار فعالیت این بخش؛ اما وزارت نیرو تا کنون به بهانه کمبود منابع مالی اقدام به این امر نکرده است که ادامه این روند میتواند مشکلات جدی را برای سرمایهگذاران ایجاد کند.
حال به سراغ مسئولان ذیربط میرویم تا از دلایل افزایش نیافتن قیمت انرژیهای تجدیدپذیر به دنبال نوسان نرخ ارز با خبر شویم.
تعدیل تعرفه برق انرژیهای تجدیدپذیر یک راه برای اقتصادی بودن پروژهها / ظرفیت تولید برق انرژیهای خورشیدی در ایران به ۱۰۰ هزار مگاوات میرسد
حمیدرضا صالحی، رئیس سندیکای برق نیز با تأکید بر افزایش قیمت انرژیهای تجدیدپذیر به دنبال نوسانات نرخ ارز اظهار کرد: با توجه به آنکه سرمایه گذاران پول فروش برق را به صورت ریال از وزارت نیرو دریافت میکنند از این رو با نوسان نرخ ارز، دیگر تعرفه قبلی ارزش چندانی برای سرمایهگذاران ندارد به همین دلیل وزارت نیرو هر چه سریعتر باید تعرفه انرژیهای تجدید پذیر را افزایش دهد تا سرمایه گذاری در این حوزه اقتصادی شود.
وی افزود: با توجه به افزایش نرخ ارز ثبات قیمت انرژیهای تجدید پذیر میتواند مشکلات جدی را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد.
رئیس سندیکای برق ادامه داد: همه ساله دولت تعرفه خرید برق تضمینی را اعلام میکرد که امسال به سبب رشد سه برابری نرخ ارز میزان تعرفه از لحاظ ارزشی یک سوم کاهش یافته است و این امر تمام معادلات سرمایه گذاران حوزه را به هم ریخته است به طوری که بسیاری از پروژهها با این نوسانات نرخ ارز از اقتصادی بودن خارج شدند.
به گفته رئیس سندیکای برق، برای اینکه پروژهها از اقتصادی بودن خارج نشوند و همچنان شاهد استمرار سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو باشیم باید وزارت نیرو قیمت تعرفههای برق را افزایش دهد.
صالحی با بیان اینکه وزارت صمت خواستار افزایش تعرفه ۲۰ درصدی قیمت انرژیهای نو از سوی وزارت نیرو است، بیان کرد: مدتهاست که بخش خصوصی و سندیکای برق این موضوع را دنبال میکند. وزارت نیرو باید هر چه سریعتر موضوع تعدیل قیمت خرید برق از تولیدکنندگان انرژیهای نو را تحقق بخشد تا سرمایهگذاران کشورهای مختلف دنیا همچون اروپا نسبت به سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر ایران تمایل داشته باشند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق انرژی خورشیدی را در کشور داریم، گفت: این امر بیانگر ۶۰ میلیارد دلار ظرفیت سرمایهگذاری در این حوزه است، به همین دلیل نباید کاری کنیم که سرمایهگذاران دیگر تمایلی نسبت به سرمایهگذاری در این حوزه نداشته باشند.
رئیس سندیکای برق ادامه داد: افزایش ۲۰ درصدی قیمت انرژیهای تجدیدپذیر بنا به درخواست وزارت صمت تضمین درستی است که باید هر چه سریعتر از سوی وزارت نیرو محقق شود تا توجیه اقتصادی پروژهها همچنان باقی بماند.
صالحی با بیان اینکه ظرفیت تولید پنل در ایران ۴ تا ۵ برابر افزایش یافته است، اظهار کرد: اگر چه با مقیاس نیاز ما فاصله دارد؛ اما نسبت به گذشته افزایش یافته است از این رو نباید بگذاریم این کسب و کار آسیب ببیند به همین دلیل یکی از ساتبا و وزارت نیرو خواستار تعدیل تعرفه برق انرژیهای تجدیدپذیر هستیم.
بیشتر بخوانید