برنامه تولید برق از زباله
به گزارش تاسیسات نیوز، شهردار تهران در دیدار با سفیر لهستان ضمن بررسی زمینههای همکاری مشترک پایتخت دو کشور، بر ضرورت انتقال تجربیات و سرمایهگذاری در حوزه حمل و نقل عمومی و تولید برق از زباله تاکید کرد.
محمدعلی نجفی از ساخت و تولید واگن بهعنوان یکی از زمینههای همکاری مشترک میان تهران و ورشو یاد کرد و گفت: ما در شهر تهران زیرساختهای خوبی برای حمل و نقل عمومی داریم اما از نظر ناوگان حمل و نقل عمومی و تجهیزات الکترونیکی دچار مشکل هستیم؛ در حال حاضر هزار و ۳۰۰ واگن در متروی تهران مورد استفاده قرار میگیرد که در برنامه پنج سال آینده امیدواریم ۲ هزار واگن جدید به ناوگان تزریق کرده و ظرفیت مترو تهران را ۵/ ۱ برابر افزایش دهیم.
او با تاکید بر اینکه «با کمک رئیسجمهوری در نظر داریم ناوگان اتوبوسرانی را بهصورت کلی نوسازی کنیم» اظهار کرد: در برنامه پنجساله پیش رو حداقل باید حدود ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس جدید را در کشور وارد سیستم کنیم؛ علاوه بر این در حمل و نقل شخصی و تاکسیرانی نیز برنامه داریم تا به سمت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی حرکت کنیم. نجفی خاطرنشان کرد: هفته گذشته رئیسجمهوری برنامهای برای برقی کردن و نوسازی ناوگان حمل و نقل اعلام کردند که بخش عمدهای از این برنامه به تهران بر میگردد.
او از «کسب رضایت مردم، حل معضل ترافیک و مقابله با آلودگی هوا» بهعنوان سه هدف اصلی در بازسازی حمل و نقل عمومی یاد و تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی همکاری میان تهران و شهرورشو در موضوع توسعه حمل و نقل عمومی خواهد بود.
شهردار تهران به موضوع جمعآوری زباله و استفاده از آن برای تولید برق و کود اشاره کرد و افزود: هفته گذشته یک مناقصه بینالمللی برای تولید برق از زباله را اعلام کردیم که با توجه به پیشرفتها و تجربیات مناسب ورشو در این حوزه میتوانیم همکاریهای جدیتری را بین دو شهر تنظیم کنیم.
علاوه بر این انتقال تجریبات در حوزه تفکیک زباله از مبدأ و آموزشهای شهروندی از دیگر زمینههای مورد علاقه تهران خواهد بود. نجفی از تغییر سیستم تامین منابع مالی برای شهر تهران خبر داد و گفت: از گذشته تا به امروز بیشتر منابع شهر تهران از محل عوارض ساخت و ساز تامین میشده است اما به دنبال آن هستیم که منابع شهری را پایدارتر کنیم؛ در سفر پیش رو به لهستان نیز به دنبال آن هستیم تا از نحوه تامین منابع شهر و سهم شهروندان از بهای خدمات مطلع شویم.
او مبلمان شهری، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و نقش شهرداریها برای مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی را بهعنوان دیگر زمینههای انتقال تجربیات میان تهران و ورشو عنوان کرد و گفت: جذب توریستهای داخلی و خارجی به شهر تهران یکی از محورهای مهم برنامه ما در شهر تهران به شمار میرود که امیدواریم در این سفر بتوانیم پیام سفر به تهران را به بخشی از مردم لهستان منتقل کنیم.
مارچین دومانسکی سفیر لهستان نیز در این دیدار به تجربیات موفق «ورشو» لهستان در زمینه حمل و نقل عمومی، توسعه شهری و سیستم بازیافت زباله اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه جمعیت شهر تهران با کل لهستان برابری کرده و از بعضی کشورهای اتحادیه اروپا نیز بزرگتر است اما با این وجود زمینههای مناسبی برای یادگیری و انتقال تجربیات وجود دارد.
انتهای خبر