آمار شگفت انگیز مصرف انرژی تاسیسات سرمایشی

وهاب مکاری‌زاده – مدیر گروه پژوهشی مدیریت انرژی پژوهشگاه نیرو  نیز در پنل «ناترازی انرژی و مدیریت سیستم برودتی» در حاشیه دومین کنفرانس بین‌المللی و پنجمین کنفرانس ملی تهویه مطبوع و تاسیسات حرارتی و برودتی به ارائه مطلبی با عنوان «تاثیر بارهای سرمایشی بر پیک بار شبکه سراسری برق» پرداخت.
او گفت: حدود دو میلیارد دستگاه سرمایشی در دنیا وجود دارد که ۱.۵ میلیارد به بخش خانگی اختصاص دارد؛ انرژی مورد نیاز تامین سرمایش از ۱۹۹۰ تا کنون سه برابر شده که گرمایش جهانی دلیل آن است. مصرف انرژی سرمایشی از سال ۲۰۰۰ تا کنون به طور متوسط حدود ۴ درصد به صورت سالیانه افزایش یافته است. در دنیا به طور متوسط حدود ۱۴ درصد بار پیک را بار سرمایشی تشکیل می‌دهد.
به گفته وی در خاورمیانه و بخش‌هایی از آمریکا ۷۰ درصد بار خانگی را در تابستان بار سرمایشی تشکیل می‌دهد.
مدیر گروه پژوهشی مدیریت انرژی پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه مصرف برق سیستم‌های سرمایشی در دنیا در سال ۲۰۲۲، ۲۱۰۰ تراوات‌ساعت تخمین زده می‌شود، اظهار کرد: در همین سال مصرف برق کل کشورهای دنیا ۲۹هزار  تراوات‌ساعت بوده و هفت درصد از کل برق مصرف شده و ۲۰ درصد انرژی مصرفی بخش خانگی توسط سیستم‌های سرمایشی است. ساخت بهینه ساختمان‌ها و بازسازی آن‌ها، تغییر رفتار بهره‌برداران سیستم سرمایشی و افزایش کارایی انرژی سیستم‌های سرمایشی راهبردهای سناریوی انرژی صفر در دنیا محسوب می‌شود.
مکاری زاده به مقایسه سهم بار و انرژی سرمایشی کشورهای مختلف پرداخت و گفت: در امریکا حدود ۱۶ درصد از تقاضای برق به سرمایش اختصاص دارد و پیک حدود ۲۸ درصد است؛ در چین هفت درصد انرژی مورد نیاز برای سرمایش و پیک حدود ۱۶ درصد است.
وی با اشاره به منحنی بار شبکه سالیانه سراسری کشور توضیح داد: این منحنی بر اساس بررسی بار مصرفی به صورت ۲۴ ساعته در ۳۶۵ روز سال تهیه شده است و حاکی از آن است که بار مصرفی شبکه منحنی یکسانی ندارد؛ در برخی فصول سال با افزایش بار مواجه هستیم که نیروگاه‌های ما باید بتوانند بار مورد نیاز را تامین کنند. اما در این زمینه دچار چالش هستیم. اگر نیروگاه بسازیم فقط برای حدود سه ماه مورد استفاده قرار می‌گیرند.
به گفته مدیر گروه پژوهشی مدیریت انرژی پژوهشگاه نیرو در زمینه تناسب سیستم سرمایشی با اقلیم کارهای مطالعاتی مشاوره‌ای انجام شده است. در اقلیم سرد و معتدل سرمایش با کولر آبی تامین می‌شود اما برای خانه‌های نوساز کانال کولر احداث نمی‌شود؛ برخی برج‌ها سیستم‌های سرمایشی مرکزی ندارند، باید قانونی برای نظارات و اجرا تدوین شود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;