گلایه نماینده مجلس از تخریب های غیراصولی ساختمان ها

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه برای تخریب ساختمان‌ها در حوزه مقررات ملی ساختمان و نظام مهندسی فاقد برنامه و استانداردهای لازم هستیم، عنوان کرد: نحوه تخریب ساختمان‌ها، جمع‌آوری و بازیافت نخاله‌های ساختمانی جزو وظایف اصلی نظام مهندسی است و باید با تدوین بخش‌هایی در مقررات ملی ساختمان، بحث تخریب و بازیافت را هم اضافه و برای آن صلاحیت تعریف کند و حکم بدهد.
اقبال شاکری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر مسئولیت شهرداری‌ها در پیگیری و حل مسئله تخلیه غیرقانونی نخاله‌های ساختمانی در برخی نقاط اطراف شهر تهران و دیگر کلان‌شهرهای کشور، گفت: محل تخلیه نخاله‌های ساختمانی توسط شهرداری‌ها پیشنهاد و توسط شورای شهر تصویب می‌شود؛ اما معمولاً به علت گسترش شهرنشینی و جمعیت و افزایش نخاله‌های ساختمانی، پیدا کردن محل مناسب برای تخلیه آن‌ها  یکی از موضوعات مهم است.
عضو مجمع نمایندگان تهران در ادامه با اشاره به انتشار تصویری از کوه نخاله‌های ساختمانی تلو توسط یکی از فعالان محیط زیست، که تعداد زیادی از درخت‌های کاشته‌شده در طرح جنگل‌کاری شمال شرق تهران را مدفون کرده، گفت: تخلیه نخاله‌ها در این محله غیرقانونی است، تخلف محسوب می‌شود و شهرداری موظف است با شدت بیشتری از آن‌ها جلوگیری کند. در اطراف رودخانه کن  و مناطق پایین آزادراه تهران کرج هم این تخلف مشاهده می‌شود؛ بنابراین شهرداری این مناطق موظفند با این نوع تخلیه غیرقانونی برخورد کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه در بحث نخاله‌های ساختمانی دو موضوع خیلی مهم مطرح است؛ اضافه کرد: یکی افزایش عمر ساختمان‌ها که منجر به تخریب زودهنگام و افزایش نخاله‌ها نشود. این مسئله یک موضوع مهم است که ریشه در دو موضوع مصالح ساختمانی استاندارد» و استفاده از فناوری‌های پیشرفته ساخت‌وساز دارد که بتواند پرت مصالح را کم و عمر ساختمان را اضافه کند.
شاکری تصریح کرد: در این موضوع قوانینی مانند مقررات ملی ساختمان، بعضی از قانون‌های شهرداری‌ها، قانون سازمان مدیریت بحران، طراحی‌های مناسب ساختمان و… می‌تواند  کمک کند؛
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بحث مهم دیگر در موضوع نخاله‌های ساختمانی را جلوگیری از افزایش این نخاله‌ها خواند و گفت: در شورای شهر تهران یکی دو مصوبه تصویب شده که به نسبت نخاله‌ای که ساختمان‌ها در تخریب‌ها ایجاد و تولید می‌کنند، از آن‌ها عوارض دریافت شود؛ به این ترتیب که هرچه نخاله‌ها زیادتر شود، عوارض دریافتی هم به صورت پلکانی افزایش پیدا کند و بالعکس هرچه نخاله‌ها کمتر شود، عوارض دریافتی هم کمتر شود. این یک موضوع است که در برنامه پنج ساله شهرداری‌ها به آن اشاره شده است.
شاکری بازیافت نخاله‌های ساختمانی، اعم از اینکه در سطح قانونی یا فراتر باشد را مسئله بسیار مهم و حساس در موضوع پسماندهای ساختمانی دانست و اضافه کرد: تا جایی که بنده اطلاع دارم، اخیراً فناوری بسیار جدید و حتی استارتاپ‌ها در موضوع نخاله‌های ساختمانی وارد و در محل دپوی آن‌ها مستقر شده‌اند تا آن‌ها را بازیافت و از آن‌ها مصالح جدیدی ایجاد کنند.
بازگشت نخاله‌های ساختمانی به پارک‌ها
وی با اشاره به اینکه بسیاری از قطعات مورد نیاز پارک‌ها  مانند نیمکت‌ها، صندلی‌ها و اقلام دیگری که در پارک‌ها استفاده می‌شود، عمدتاً از بازیافت نخاله‌های ساختمانی ساخته می‌شود؛ افزود: در فرایند بازیافت نخاله‌های ساختمانی بعضی‌ها تبدیل به مصالح، بعضی‌ها تبدیل به خاک و بعضی‌ها هم در موضوعات مختلف دیگر به کار برده می‌شود.
بازار بازیافت نخاله‌های ساختمانی برای دانش‌بنیان‌ها
به گفته این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بازیافت نخاله‌های ساختمانی یک بازار بسیار خوب ایجاد کرده است که به‌ویژه شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند به این حوزه ورود کنند و بهترین نوع بازیافت مورد نیاز را از این نخاله‌ها استحصال کنند و مجموعه این موضوعات می‌تواند به مدیرت پسماند ساختمانی بینجامد.
تخریب ساختمان‌ها همچنان فاقد برنامه و استاندارد‌های لازم
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره لزوم حضور تیم مدیریت پسماند در عملیات تخریب و شروع تفکیک و بازیافت نخاله‌های ساختمانی در مبداء؛ عنوان کرد: ما برای تخریب ساختمان‌ها در حوزه مقررات ملی ساختمان و نظام مهندسی فاقد برنامه و استانداردهای لازم هستیم. تخریب ساخت‌وسازهای غیر قانونی منطقه ۱۹ تهران که رخ داد متوجه شدیم که این قضیه به اصلاح نیاز دارد.
شاکری اضافه کرد: گفت‌وگویی هم با نظام مهندسی داشتیم که حتماً برای نحوه تخریب، جمع‌آوری و بازیافت برنامه‌ریزی کنند؛ زیرا جزو وظایف اصلی نظام مهندسی است و باید در مقررات ملی ساختمان، اصلی برای آن پیش‌بینی شود.
وی در پایان گفت: حضور تیم مدیرت پسماند در عملیات تخریب و اقدامات اینچنینی جزو صلاحیات حرفه‌ای ساختمان  محسوب می‌شوند و سازمان نظام مهندسی باید با تدوین بخش‌هایی در مقررات ملی ساختمان، بحث تخریب و بازیافت را هم اضافه کند و برای آن صلاحیت تعریف کند و حکم بدهد./
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;