پیشنهادهای صادرات گاز ایران
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمدرضا قدسیزاده رئیس کارگروه گاز طبیعی اتحادیه بینالمللی گاز در پاسخ به این سوال که پیشبینی میشود قیمت جهانی گاز با ورود ایران به این بازار چه تحولاتی پیدا کند؟
ادامه داد: قیمت جهانی گاز الان به سمت بالا نمیرود، چون هرچقدر که رقابت توسعه پیدا کند قیمتها نزولی میشود اما از قیمت ذاتی گاز و هزینههای تمام شده آن کمتر نخواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در بازارهای جهانی به نظر نمیآید که قیمت گاز روبه افزایش باشد به خصوص که قیمت نفت به شدت کاهش یافته و چشماندازی برای افزایش قیمت نفت نیست و حداقل در آینده نزدیک این افزایش قیمت در بازار گاز نیز اتفاق نخواهد افتاد، مگر اینکه اتفاقی باعث افزایش قیمت نفت شود.
رئیس کارگروه گاز طبیعی اتحادیه بینالمللی گاز ادامه داد: اما برای مصرفکنندگان داخلی سیاست کشورها این است که به مرور سوبسیدها را حذف کنند و این اتفاق در ایران نیز باید بیفتد.قدسیزاده در ادامه درباره تاثیرات ایران بر بازار گاز در آینده اظهار کرد: ایران با توجه به ذخایر بالقوه عظیمی که دارد و از سوی دیگر با توجه به رویکرد جهانی نسبت به حذف سوختهایی مانند زغالسنگ و نفت و استفاده از گاز طبیعی تاثیر زیادی در این بازار خواهد داشت.
وی ادامه داد: کشورها به دلیل قیمت مناسب گاز و آلودگی کمتر آن تمایل به استفاده از این سوخت طبیعی به جای زغالسنگ و نفت دارند و به این ترتیب نقش ایران در بازارهای گازی موثر خواهد بود.رئیس کارگروه گاز طبیعی اتحادیه بینالمللی گاز با تاکید بر اینکه ایران باید در درجه اول بازارهای پیرامونی خود را به دست آورد، گفت: ایران میتواند به کشورهای منطقه که عمدتا غیر از یک یا دو کشور به گاز نیاز دارند صادرات داشته باشد و در مرحله بعدی صادرات خود را به کشورهای دورتری مانند هند و چین و حتی کشورهای اروپایی که به دنبال تنوعبخشی و تامین منابع گازی خود هستند، گسترش دهند.
قدسیزاده اظهار کرد: ایران از نظر ذخایر طبیعی گاز رتبه اول را دارد و امیدوارم با حل مسائل سیاسی و ایجاد ارتباط با دیگر کشورها که نیازمند گاز هستند جایگاه خود را در بازار گاز پیدا کنیم.
انتهای خبر