پسروی آب دریای خزر در کانون توجه
به گزارش تاسیسات نیوز، استاندار و مسؤولان ارشد استان باید دغدغه جدی را درارتباط با پسروی ساحل داشته باشند تا شاهد ساحل خواری و تجاوز به ساحل ملی نباشیم.
سیدرمضان موسوی، زمینشناس درباره ظرفیت هیدروتوریسم گردشگری مازندران اظهار کرد: امروزه یکی از مهمترین موضوعات در بحث هیدروتوریسم بحث تفرجگاههایی ازجمله دریا، دریاچه، آبشار و برکهها است که در کشور ما روی این موضوع خیلی متمرکز نشدیم و از ظرفیتها نتوانستیم بهطور مناسبی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه مازندران توانمندترین نقطه دنیا در بحث هیدروتوریسم است، اضافه کرد: در مازندران بیش از ۵۰ رودخانه مهم دائمی داریم که در هریک از این رودخانهها میتوانیم دهها شغل به وجود آوریم که متاسفانه هیچ برنامهای در این زمینه نداریم.
هر مشت از رسوبات سواحل دریای خزر مازندران حاوی هزاران کانی و عناصر مختلف است
این زمینشناس به ۳۵۰ کیلومتر نوار ساحلی مازندران اشاره کرد و افزود: در بحث سواحل ما دارای طولانیترین ساحل با ظرفیت بینظیر تنوع رسوبشناسی و ژئومورفلوژیکی هستیم؛ به این معنا که هر مشت از رسوبات سواحل دریای خزر مازندران حاوی هزاران کانی و عناصر مختلف است.
موسوی اظهار کرد: براساس آزمایشهای مختلف انجام شده اگر توریسم برای رفع بیماری و مشکلات روحی و روانی برای ساعاتی بدن خود زیر ماسهها مدفون کند بخش عظیمی از مشکلات روحی، جسمی و پوستیاش درمان خواهد شد که در این زمینه شاهد اطلاعرسانی ضعیفی هستیم و گردشگران در این زمینه آگاهی ندارند.
وی با بیان اینکه سواحل بسیار غنی از لحاظ کانیشناسی و تنوع عناصر مختلف داریم، گفت: منشأ رسوبات سواحل دریا سلسله جبال البرز است که بیش از ۵۰ رودخانه مهمی که به دریای خزر میریزند از هزاران سنگ عبور میکنند که بسیار غنی و متنوع است.
آمایش سرزمینی ساحلی بهطور استاندارد انجام نشد
این زمینشناس با اعلام اینکه آمایش سرزمینی ساحلی را تاکنون بهطور استاندارد و عمیق انجام ندادیم، خاطرنشان کرد: به همین دلیل شاهد ناهنجاریهای مختلف مدیریت سرزمینی هستیم و بخش عمدهای از سواحل بدون مطالعه و دقت افراد مختلف با نفوذ و لابیهای مختلف از بدنه منابع ملی خارج شده و روی آن مقدار باقیمانده نیز مدیریت و مطالعه درستی انجام نشده است.
موسوی تصریح کرد: دریای خزر بزرگترین دریاچه جهان و باقیمانده اقیانوس عظیم پالئوتیس بوده که بهدلیل بزرگ بودنش دریا میدانیم که دارای رفتار منحصر و استثنائی هیدرولوژیکی است.
انتهای خبر