جهانگیری: مقاوم سازی واحدهای مسکونی در برابر زلزله اولویت اول است
معاون اول رییس جمهور عدم تلفات جانی در زلزله ۶.۴ ریشتری اخیر استان کرمانشاه را نشاندهنده توان مهندسی کشور در بازسازی و احداث واحدهای جدید دانست و گفت: عدم تخریب واحدهای مسکونی جدید این پیام را دربردارد که اگر واحدهای مسکونی استاندارد ساخته شود و نظام مهندسی مسئولیت را به خوبی قبول کند، تلفات زلزله پایین میآید.
به گزارش تاسیسات نیوز، اسحاق جهانگیری در جریان سفر به استان کرمانشاه، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه که در قصر شیرین و پس از بازدید از مناطق زلزلهزده استان برگزار شد.
با اشاره به نقش ارزنده مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: مردم این استان حق بزرگی بر گردن ما دارند و نقش آنها در حراست و حفاظت از مرزهای کشور بسیار تعیین کننده بوده است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در ساخت واحدهای مسکونی باید استاندارد و مقاومت بنا بهطور ویژه مورد توجه قرار گیرد تا با یک زلزله دچار خسارت جدی و ریزش نشوند.
بیشتر بخوانید
از زلزله سال گذشته استان کرمانشاه بهعنوان حادثهای تلخ برای ملت ایران یاد کرد و افزود: در این حادثه احساسات همه مردم کشور جریحهدار شد و شکوه بزرگی از بسیج همه مردم ایران برای کمک به زلزله زدگان کرمانشاه به نمایش گذاشته شد.
معاون اول رییس جمهور افزود: مردم ایران همواره روزهای سخت نشان دادهاند از یک عقبه تمدنی بزرگ برخوردارند و اتحاد و انسجام خود را در دنیا به نمایش گذاشتهاند.
وی همچنین با اشاره به حضور رهبر انقلاب در مناطق زلزلهزده و حضور رییس جمهور، اعضای هیات دولت و سایر مسئولان کشور، تصریح کرد: انسجام مردم و مسئولان در کمک به زلزلهزدگان استان کرمانشاه تحسین برانگیز و قابل تقدیر است.
جهانگیری با اشاره به سازماندهی مناسب و امدادرسانی فوری در تمام روستاهای استان کرمانشاه، گفت: گروههای امداد و نجات تا ساعت ۱۱ روز بعد از حادثه بیش از دو هزار مصدوم را از زیر آوار خارج کردند و این سرعت عمل در امداد و اسکان موقت، توزیع چادرها و نیز در ساختوساز واحدهای مسکونی قابل توجه است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در حادثه زلزله کرمانشاه بیش از صد هزار واحد مسکونی دچار آسیب شد که اتفاق افتاد و ظرف مدت یکسال، احداث بیش از ۲۰ هزار واحد و بازسازی و تعمیر ۶۰ هزار واحد کار بزرگی است که با همت و تلاش شبانه روزی انجام شد.
وی با قدردانی از تلاشهای گسترده مجموعه دولت و دیگر نهادهای مسئول، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جمعیت هلالاحمر، نیروهای مسلح و دستاندرکاران بهداشت و درمان بهخاطر اقدامات خوب و موثر در رسیدگی فوری به زلزلهزدگان و روند بازسازی اضافه کرد: این حجم از ساختوساز در مدت زمان یکسال اتفاقی بزرگ و استثنایی در کشور است اما برخی تلاش میکنند با کوچکنمایی اقدامات صورت گرفته دل ملت ایران را خالی کنند که این جفایی بزرگ در حق دولت، ملت و مدیرانی است که عاشقانه خدمت میکنند.
وی با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به روند ساختوساز در شهرهای زلزله استان و جبران عقبماندگی ساختوساز مسکن مهر خاطرنشان کرد: باید به گونهای برنامهریزی شود تا مردم در فصل زمستان بتوانند در منازل خود ساکن شوند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: در سفر قبل سقف تسهیلات پنج میلیون تومان افزایش یافت و در صورتی که ارزیابی ستاد مدیریت بحران این باشد که لازم است سقف تسهیلات باز هم افزایش پیدا کند، با توجه به توانایی نظام بانکی در این خصوص تصمیمگیری خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به درخواست مردم و مسئولان استان برای بازگشایی مرز خسروی افزود: باید با همکاری دولت عراق تدبیری پایدار برای بازگشایی مرز خسروی در نظر گرفته و اجرا شود.
وی همچنین از کولبری به عنوان حمل یک بار سنگین توسط یک انسان یاد کرد و با بیام اینکه کولبری کاری سخت و طاقت فرساست که مورد تایید ما نیست، خاطرنشان کرد: دولت برای حفظ کرامت مرزنشینان برنامههای خوبی دارد تا درآمد مناسبی برای مردم مناطق مرزی ایجاد شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که استانهای مرزی کشور نقش بینظیری در اقتصاد ملی ایفا میکنند، گفت: استان کرمانشاه نقش بسیار مهمی در مبادلات تجاری کشور دارد و یکی از امتیازات در دوران تحریم، کشورهای همسایهای هستند که که مرز طولانی با ایران دارند.
جهانگیری افزود: استانهای مرزی کشور باید آنچنان مبادلات تجاری قوی و گسترده با کشورهای همسایه برقرار کنند که آمریکاییها حتی تصور نکنند که میتوانند کشور بزرگی مانند ایران را که با پانزده کشور همسایگی دارد حبس و تحریم کرده و آن را تسلیم خود کنند.
معاون اول رئیس جمهور عراق را یکی از کشورهای دوست ایران برشمرد و با اشاره به رابطه صمیمانه میان تهران و بغداد گفت: با وجود کشورهای دوست و برادر در اطراف ایران میتوانیم همه نیازها و کمبودهای خود را تأمین کنیم.
وی تصریح کرد: استانهای مرزی باید به گونهای برنامهریزی کنند و سطح مبادلات تجاری را افزایش دهند که آمریکا متوجه شود نمیتواند با زبان تهدید و تحریم با ملت ایران سخن بگوید.
جهانگیری ادامه داد: آنها باید با زبان احترام و تعامل پیش بیایند تا بتوانند با ملت ایران که ملتی اهل منطق است گفتگو کنند اما اگر بخواهند با زبان تهدید سخن بگویند ما موظف هستیم در مقابل آنها بایستیم و نشان خواهیم داد که ملت ایران ملتی شکست ناپذیر است.
در این جلسه استاندار کرمانشاه نیز گزارشی از روند بازسازی آسیبهای زلزله سال گذشته و تعداد واحدهای احداث و بازسازی شده ارائه کرد و گفت: در بازدید از واحدهای تازه احداث شده توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هیچگونه تخریبی ناشی از زلزله روزهای گذشته مشاهده نشد که باید از بنیاد مسکن قدردانی شود. در زلزله اخیر فقط چند نفر بدلیل مصدومیت در بیمارستان بستری شدند و تلفات جانی نداشتیم.
استاندار کرمانشاه همچنین مشکلات و مسائل پیش روی بازسازی نظیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی و ضرورت بالا بردن سقف تسهیلات بانکی بلاعوض برای جبران افزایش قیمتها را یادآور شد و پیشنهاداتی را برای رفع موانع پیش رو و جبران کسری اعتبارات مطرح کرد.
در این جلسه که وزیر راه و شهرسازی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و برخی مدیران استانی نیز حضور داشتند، گزارشهای مختلف درباره روند بازسازیها و اسکان مردم مناطق زلزلهزده ارائه شده و تصمیماتی نیز اتخاذ شود.
معاون اول رییس جمهور پس از شرکت در این جلسه در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه ستاد مدیریت بحران باید تا اوایل هفته آینده برآورد اولیه خسارتهای زلزله اخیر ۶.۴ ریشتری غرب کرمانشاه را انجام دهد، گفت: با ارائه گزارش ستاد از برآورد خسارات و پیشنهاد استان، دولت نیز میتواند در یکی از جلسات هیات وزیران مصوبه ای در این خصوص ارائه دهد.
وی افزود: اگر چه در زلزله ۶.۴ ریشتری اخیر تلفات جانی نداشتیم اما باید به خسارت های آن توجه کنیم و در صورت لزوم فرصت دوباره برای امهال وامها داده شود و کمک های بیشتری ارائه شود.
جهانگیری با اشاره به بازدید امروز خود از شهرستانهای قصرشیرین و گیلانغرب گفت: برخی واحدهایی را که مردم در زلزله گذشته آسیب دیده و تعمیر کرده بودند در زلزله اخیر آسیب دیده و دوباره نیاز به تعمیر داشت و برخی واحدها نیز باید تخریب و احداث شود که نکته مهم در این زمینه این است که اگر واحدها با قدرت و مهندسی و بهصورت اصولی ساخته شود، شاهد تلفات و خسارت نخواهیم بود و این یک پیام برای همه است چون کشور ما روی گسل زلزله قرار دارد و باید به سرعت به سمت بازسازی واحدهای فرسوده برویم تا دغدغهای نداشته باشیم.
معاون اول رییس جمهوری همچنین با اشاره به سالگرد زلزله ۷.۳ ریشتری سال گذشته غرب کرمانشاه گفت: توزیع ۱۰۰ هزار تخته چادر برای اسکان اضطراری و ۲۰ هزار عدد کانکس برای اسکان موقت و همچنین ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی و تعمیر ۵۵ هزار واحد تعمیری کاری بزرگ است.
ساخت و تعمیر ۱۰۴ هزار واحد آسیبدیده نیاز به یک برنامهریزی طولانی و گاهی چند سال زمان دارد که ظرف کمتر از یک سال انجام شده است.
البته ساخت تعدادی از واحدها هنوز باقی مانده که نیاز به بازسازی دارند که در چند ماه آینده همه واحدهای روستایی و تا سال ۹۸ واحدهای شهری بهطور کامل تکمیل و ساخته خواهند شد.
منبع
ایلنا