به گزارش تاسیسات نیوز، خورشید در چند هفته گذشته فورانهای بسیار قدرتمندی را تجربه کرد، اما یکی از فورانهایی که چند روز پیش رخ داد، شوکه کننده بود.
در ۱۲ مارس، فضاپیمای نظارت بر خورشید، حجم عظیمی از مواد را ثبت کرد که از سمت دور خورشید منفجر شد و به عنوان یک ابر در حال انبساط یا هاله ای از زباله های خورشیدی شناسایی شد، و با سرعت فوق العاده بالای ۲۱۲۷ کیلومتر در ثانیه از خورشید دور شد.
بیرون ریختن شعله های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی اتفاق جدیدی نیست، اما اتفاق ثبت شده یک چیز خاص بود. معمولاً فورانها در فاصله های دور تمایلی به برخورد با زمین ندارند، زیرا آنها در جهت مخالف هستند. اما این یکی آنقدر شدید بود که ماهوارههایی که به دور سیاره ما میچرخند، سیگنال ذرات ناشی از فوران شتابگرفته توسط موج ضربهای فوران را درست در گوشهای از فضا دریافت کردند.
ممکن است به نظر برسد که خورشید اخیراً عجیب عمل می کند و خوب، اینطور نیز بوده است. خورشید در حال رفتن به اوج چرخه خود است، یک حلقه تقریباً ۱۱ ساله که در آن فعالیت خورشید به اوج می رسد و کاهش می یابد. ما به سمت حداکثر خورشید می رویم، احتمالاً در یکی دو سال آینده، زمانی که خورشید فعال ترین است، با لکه های خورشیدی خزیده و با شعله های قوی فوران می کند.
این چرخهها به میدان مغناطیسی خورشید مرتبط هستند که هر ۱۱ سال یک بار قطبیت را معکوس میکند، اگرچه دانشمندان هنوز در تلاش برای کشف این موضوع هستند که چرا این کار صورت می گیرد. این چرخش قطبی در حداکثر خورشیدی اتفاق می افتد. میدان مغناطیسی در قطب ها به صفر می رسد، سپس دوباره با قطب مخالف ظاهر می شود. شمال می شود جنوب، جنوب می شود شمال.
در این مدت لکه های خورشیدی به تعداد زیاد ظاهر می شوند. اینها تکههای موقتی روی خورشید با میدانهای مغناطیسی قویتر هستند که خطوط آنها اغلب در هم میپیچند، میشکنند و دوباره به هم وصل میشوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، مقدار زیادی انرژی به شکل یک شعله خورشیدی آزاد می شود.
در زمان نگارش این مقاله، در حال حاضر حدود ۱۰۰ لکه خورشیدی روی خورشید وجود دارد که برخی از آنها در مناطق لکههای خورشیدی خوشهبندی شدهاند. برخی از مناطق لکههای خورشیدی میتوانند برای مدت طولانی باقی بمانند، به طور مکرر شعلهور شوند، قبل از اینکه با چرخش خورشید از دید ناپدید شوند.