شهردار پایتخت: تهران کاریکاتور است

به گزارش تاسیسات نیوز، علیرضا زاکانی ضمن تاکید بر اینکه پایتخت هیچ گاه مبتنی بر الگوی صحیح ساخته نشده است گفت: امروز شهر ما کاریکاتوری است و مهم این است که شهر موزون طراحی شود.

شهردار تهران گفت: تهران ۲۳۸ سال است که پایتخت ایران است و در این مدت تهران هیچگاه مبتنی بر الگوی صحیحی ساخته نشده و نگاه چارچوب‌مندی وجود نداشته تا کالبد شهر را مبتنی بر نیاز آن طراحی کنند. شکل فضاهای کالبدی به پیشینه گذشته و فضای ایرانی- اسلامی بازنمی‌گردد. اگر ما شهر و جامعه را درهم آمیخته تصور کنیم، ضرورت دارد یک نگاه از کل به جزء داشته باشیم که مبتنی بر نیازهای یک جامعه با مختصات تهران و با یک شهر عریض و طویل و شرایط خاص باشد.
علیرضا زاکانی افزود: اگر چنین نگاهی صورت بگیرد، باید طرح جامع به گونه‌ای دیگر تنظیم شود. اگر نگاه کلی‌نگر فراموش شود، نه مشکلی حل خواهد شد و نه گرهی از مشکلات مردم باز می‌شود.
زاکانی ادامه داد: توزیع نامناسب خدمات در شهر و ایجاد شرایط مناسب برای زیست، مجموعه‌ای را پیش روی ما قرار داده که اگر برمبنای برنامه چهارم توسعه، با همکاری یکدیگر طرح جامعی را تصویب کنیم، امکانی ایجاد می‌شود تا از هر نقطه مبتنی بر طرح تفصیلی برگرفته از طرح جامع، اقدامی انجام دهیم یک نقشه کامل و معناداری را نشان دهد؛ چیزی که امروز وجود
ندارد.

کمبود بالای سرانه‌ها در منطقه ۲۲
شهردار تهران با بیان اینکه باید چنین طرحی را تنظیم کرد، گفت: قدرالسهم مشخصی از بخش‌های مختلف باید در نظر گرفته شود تا بتوانیم کالبد را ترسیم کنیم. منطقه ۲۲ در دهه گذشته ساخته شد، اما کمبود سرانه‌ها در آن بسیار بالا است و به هفت سرانه نیاز دارد. لذا باید در جایی به ردپایی از نواقص که در شهر می‌بینیم، توجه شود و نگاه کل به جزء با پیکره‌بندی مناسب شکل بگیرد تا اهل فن بتوانند طرح جامع را با عناصر شهر تطبیق دهند و سازگاری وجود
داشته باشد.
زاکانی با بیان اینکه باید با توجه به عرض، طول و جغرافیای تهران، طرحی را ترسیم کنیم، یادآور شد: جغرافیای ۷۰۰ کیلومتری تهران به ما می‌گوید که برگردیم و فرازونشیب‌ها را ببینیم.
باید مبتنی بر شرایط از نقطه‌ای شروع کنیم و اجزا مبتنی بر طرح تفصیلی به صورت قطعه‌‌‌‌قطعه کنار هم قرار بگیرند، اما باید درک درستی از موضوع داشته باشیم تا شهر کاریکاتوری نشود؛ امروز شهر ما کاریکاتوری است و مهم این است که شهر موزون طراحی شود.

شهر باید با مشارکت مردم ساخته شود

 وی با تاکید بر اینکه شهر باید با مشارکت مردم ساخته شود و نفع آنها مورد توجه قرار بگیرد، گفت: باید ترسیم مجزایی با مشارکت و نظر مردم انجام شود.
شهردار تهران با بیان اینکه آینده پایتخت در زمانی نه‌‌‌‌چندان دور، در گرو فاصله گرفتن از وضعیت فعلی در بخش فنی و عمرانی، حمل و نقل، زیست‌پذیری و خدمات شهری است، گفت: باید تحول شکل بگیرد و امیدواریم با مشارکت اهل علم، طرح تفصیلی را تدوین کنیم و در آینده نه‌‌‌‌چندان دور، دیگر صحبتی از آلودگی هوا، ترافیک و سستی سازه‌ها در برابر بحران‌های طبیعی نباشد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;