سیستان و بلوچستان قطب انرژی بادی ایران

سیستان و بلوچستان قطب انرژی بادی ایران

این استان قابلیت تبدیل شدن به قطب انرژی بادی کشور را داراست بنابراین ورود سرمایه های خصوصی به این بخش دارای توجیه بالا و تضمین بازگشت سود سرمایه است.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، مسولان برق سیستان و بلوچستان از قابلیت های این استان برای تبدیل شدن به قطب انرژی بادی کشور و برقدار شدن تمامی روستاها تا دوسال آینده خبر می دهند.

 

 محب علی قزاق جاهد  مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: نصب توربین های بادی در این استان یکی از راهبردهای شرکت برای تبدیل منطقه به قطب انرژی بادی کشور است.

 

وی ادامه داد: تا سال 1404، ظرفیت نیروگاهی استان به بیش از پنج هزار و 500 مگاوات می رسد که 60 درصد آن نیروگاه های بادی خواهد بود.

 

جاهد افزود: تکمیل واحد بخار نیروگاه های ایرانشهر و چابهار با استفاده از ظرفیت بیع متقابل نیز از اولویت های این شرکت است.

 

وی با بیان اینکه در زمان حاضر از سه نقطه در استان سیستان و بلوچستان برق به پاکستان و از یک نقطه به افغانستان صادر می شود، افزود: هم اکنون صادرات به پاکستان با ظرفیت 70 مگاوات ساعت صورت می گیرد که با قرار داد امضا شده این رقم به 170 مگاوات خواهد رسید.

 

جاهد، متوسط بازده نیروگاه های سستان و بلوچستان را 26.6 درصد عنوان کرد و گفت: رشد پیک برق درمقایسه با سال گذشته 8.7 درصد بوده است.

 

وی تصریح کرد: طول خط انتقال و فوق توزیع به ازای هر مشترک سیستان و بلوچستانی چهار برابر متوسط کشوری است.

 

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان بابیان اینکه بیش از 10 طرح مهم و تاثیرگذار با بیش از 65 درصد پیشرفت فیزیکی و اعتبار مورد نیاز 100 میلیارد تومانی در دست اجرا است، افزود: در صورت تامین اعتبار، ظرف شش ماه آینده این طرح ها به بهره برداری می رسد.

 

 

وی گفت: برای تولید برق مطمئن و پایدار باید وضعیت اقتصادی صنعت برق اصلاح شود و بخش خصوصی نیز برای احداث نیروگاه در شمال استان سیستان و بلوچستان پا پیش گذارد.

 

جاهد، استان سیستان و بلوچستان را دارای کلکسیونی از ظرفیت انرژی های نو دانست و خاطرنشان کرد: وجود مداوم ترین بادها، جهت باد ثابت، جاده دسترسی، زمین بدون معارض و زبری پایین زمین پتانسیل خوبی را برای ایجاد انرژی های نو در این استان فراهم کرده است.

 

همچنین ˈغلامرضا رخشانی مهرˈ مدیرعامل شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان گفت: خدمات رسانی به بزرگ ترین استان کشور و بیشترین پراکندگی توسط این شرکت صورت می پذیرد.

 

وی اظهار داشت:در این استان 670 هزار مشترک، 33 هزار کیلومتر شبکه، 17 هزار ترانسفورماتور و 44 نقطه مدیریت برق وجود دارد.

 

رخشانی مهر با بیان اینکه شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان رتبه نخست کشوری در سال های 91 و 92 را از نظر برق رسانی به روستاهای کشور را دارد، افزود: در زمان حاضر بیش از چهار هزار و 808 روستای برقدار و 473 روستای غیر برقدار در این استان وجود دارد.

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان گفت: برنامه داریم طی دو سال آینده روستاهای بدون برق را نیز برقدار کنیم.

 

وی بابیان اینکه در این استان به معنای واقعی خصوصی سازی در بخش توزیع برق انجام شده است، گفت: خصوصی سازی به شاخص های بهبود کیفیت کمک کرده و تلفات برق را از 28 درصد به 21.3 درصد در مدت دو سال رسانده است.

 

رخشانی مهر افزود: کاهش قابل ملاحظه افت ولتاژ و افزایش میزان رضایتمندی مشترکان از دیگر آثار خصوصی سازی در صنعت برق است.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: نرخ خاموشی دراین استان در سال 89 حدود 3.4 در هزار و در سال جاری یک در هزار است که این نرخ خاموشی زیر میانگین کشوری است.

 

از سوی دیگر مدیرعامل تولید برق استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: در سال 92، 100 درصد تعمیرات اساسی توسط نیروهای بومی انجام شده است.

 

پودینه مهمترین معضل سیستان و بلوچستان در بخش نیروگاهی را سوخت عنوان کرد و افزود: عمده سوخت نیروگاه های استان مازوت و گازوئیل است که حمل این سوخت ها به نیروگاه های استان 40 میلیارد تومان هزینه در بردارد.

 

وی خاطرنشان کرد: با گاز سوز شدن نیروگاه ها 320 میلیارد تومان از محل سوخت گازوئیل صرفه جویی خواهد شد و چنانچه بتوانیم گازوئیل را با ارز آزاد بفروشیم می تواند 2 برابر یارانه مردم استان را پاسخگو باشد و 3 هزار میلیارد تومان به داخل کشور بر می گردد.

پایان پیام/.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;