سلام به اروپا به شیوه نفتی
به گزارش تاسیسات نیوز، ایران پس از لغو تحریم های نفتی، نفتکش های خود را آماده ورود به اروپا کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با اشاره به آغاز مذاکرات جدید با شرکتهای نفتی اروپا، برنامه ایجاد اولین ناوگان حمل LNG ایران را تشریح کرد و گفت: مذاکرات با شرکتهای نفتی اروپایی به منظور بازگشت کشتیهای نفتکش ایران به بازار نفت اروپا آغاز شده است.
علی اکبر صفایی در نشستی خبری با اشاره به برنامه ریزیهای شرکت ملی نفتکش برای شرایط پساتحریم گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده تحریمهای مربوط به نفتکشها و همه صنعت نفت در گام اول اجرای برجام، برداشته میشود.
وی با بیان اینکه ایران بزرگترین ناوگان کشتیهای نفتکش جهان را با 5/ 15 میلیون تن ظرفیت حمل نفت خام در اختیار دارد، افزود: پس از اجرای برجام امکان رفت و آمد نفتکشهای ایرانی به قاره اروپا همچون گذشته فراهم میشود و این شرکت ضمن بازگشت به بازارهای سنتی همچون اسپانیا، یونان، هلند و فرانسه، بازارهای جدیدی را نیز به حیطه کاری خود میافزاید.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه تحریم نفتکشها نیز همانند دیگر بخشهای نفتی با اجرای برجام برداشته میشود، اظهار کرد: خبرهای خوبی درباره لغو تحریمها در چند روز آینده به گوش میرسد، برداشتن تحریمها شرایط خوبی را برای نفتکشهای ایرانی فراهم میکند و آنها میتوانند باردیگر فعالیت خود را در اروپا توسعه دهند.
وی در ادامه از تدوین برنامه پنج ساله توسعه شرکت نفتکش با لحاظ کردن همه شرایط بینالمللی و داخلی خبر داد و افزود: با تهیه این نقشه استراتژیک، نقشه راه نفتکش در آینده مشخص خواهد شد، ضمن اینکه این برنامه هر سال مورد بازبینی و ارزیابی قرار خواهد گرفت و یک برنامه دینامیک و منعطف است که پس از تصویب در مجمع جزئیات آن را تشریح خواهیم کرد.
صفایی همچنین درباره میزان حمل محصولات نفتکش از سوی شرکت نفتکش در ٩ ماه نخست سال جاری توضیح داد: بیش از ٧٠ میلیون تن نفت خام و فرآوردههای نفتی حمل شده که با توجه به برنامهریزی انجام شده و افزایش تولید نفت ایران بعد از لغوتحریمها، شرکت نفتکش آمادگی کامل دارد که بهترین خدمات را ارائه دهد.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره میزان حمله دزدان دریایی به نفتکشهای ایرانی در سال ٢٠١٥ میلادی گفت: سال گذشته میلادی تعداد حملات دزدان دریایی به خصوص در حوزه خلیج عدن افزایش یافته اما حملات آنها موفق نبوده است؛ دزدان دریایی در این سال ٧٠ حمله ناموفق دریایی به نفکشهای ایرانی داشتهاند که با تلاش نیروی دریایی کشور به سرانجام نرسیده است.
این مقام مسوول درخصوص حضور شرکت ملی نفتکش در زمینه حملو نقل LNG و FLNG با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای این شرکت تنوع در حوزه درآمدی است، تصریح کرد: در زمینه حضور در بخشهای FLNG، LNG و FTSO برنامهریزی خوبی انجام شده و این شرکت با توجه به در اختیار داشتن منابع مالی حدود 5/ 3 میلیارد دلاری آمادگی فعالیت در این بخش را دارد.
وی با اشاره به آغاز مذاکراتی با شرکتهایی از فرانسه، آلمان و بلژیک برای ساخت و توسعه کشتیهای حمل LNG بیان کرد: مذاکرات برای امضای قراردادهای سه جانبه ساخت و تامین کشتی حمل LNG آغاز شده است.
صفایی با یادآوری اینکه هم اکنون هزینه ساخت یک کشتی حمل LNG حدود ۲۲۰ میلیون دلار برآورد میشود، تاکید کرد: همزمان با راهاندازی طرحهای تولید LNG، فعالیتهای اجرایی به منظور راهاندازی ناوگان دریایی حمل LNG هم آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفتکش با اشاره به مذاکرات انجام شده برای تامین فاینانس کشتیهای حمل LNG بیان کرد: برنامه نفتکش ایران ورود به بازار حمل LNG در دوران پساتحریم بوده و بعد از نفت خام و فرآوردههای نفتی، LNG هم به سبد حمل محصولات نفتکش ایران افزوده خواهد شد.
این مقام مسوول همچنین درباره احتمال اختلال در تردد کشتیهای نفتکش ایران پس از توقف روابط دیپلماتیک ایران و جیبوتی خاطرنشان کرد: تنگه بابالمندب یک آبراه بینالمللی بوده و براساس قانون حقوق دریاها تردد کشتیهای بیضرر حتی از آبهای حاکمیتی کشورها هیچ گونه مشکلی ندارد و قطعا با هر گونه نقض قوانین بینالمللی برخورد قانونی خواهد شد.
منبع: دنیای اقتصاد
انتهای خبر