سرنوشت انرژی چه می شود
به گزارش تاسیسات نیوز، اقتصاد جهانی همچنان وابسته به تامین انرژی برق خواهد بود به نحوی که نزدیک به دوسوم رشد مصرف انرژی جهان مربوط به تولید برق است.
سهم انرژی مورداستفاده در تولید نیرو از 42 درصد در سال 2015 به 47 درصد در سال 2035 افزایش خواهد یافت. روند افزایشی سهم بخش نیرو تا حدودی نشاندهنده انتقال ترجیحات مصرفی به سمت برق، بهعنوان سوختی پاک است. برآورد میشود که در حالحاضر یک میلیارد نفر از مردم جهان به برق دسترسی ندارند که عمدتا در آفریقا، هند و سایر بخشهای آسیای در حال توسعه هستند.
کشورهای OECD بیشترین میزان سرانه مصرف برق را در سال 2035 خواهند داشت و میزان رشد مصرف سرانه برق در چین نیز بسیار قابلتوجه خواهد بود. همچنین براساس پیشبینیها طی سال 2015 تا 2035، تقاضا برای سوختهای مایع (نفت، سوختهای زیستی و سایر سوختهای مایع) حدود 15 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داشت و در سال 2035 به 110 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
انتظار میرود تقاضای نفت طی افق چشمانداز با رشد همراه باشد اما سرعتی کندتر از میزان گذشتهاش را تجربه کند. برآوردها نشان میدهد که تقریبا کل رشد تقاضای نفت از جانب کشورهای نوظهور خواهد بود.
اما سرنوشت گاز طبیعی تا 20 سال آینده چه خواهد شد؟ ارزیابیها بیانگر این موضوع است که گاز طبیعی رشد سریعتری نسبت به نفت و زغالسنگ خواهد داشت و تولید این منبع انرژی از سال 2015 تا 2035 بهطور متوسط سالانه معادل 6/ 1 درصد رشد خواهد کرد. مرکز اصلی رشد تقاضای گاز طبیعی در چین، خاورمیانه و ایالاتمتحده آمریکا خواهد بود.
بیشترین سهم از رشد مصرف جهانی گاز طبیعی در بخش صنعت خواهد بود که با احتساب استفاده سوختی و غیرسوختی از منابع فسیلی، سهم 45درصدی از رشد را خواهند داشت.
زغالسنگ یکی دیگر از منابع انرژی در جهان است که طی افق 2035 مورد ارزیابی قرار گرفته است. براین اساس رشد جهانی تقاضای زغالسنگ به میزان قابلتوجهی نسبت به گذشته کندتر میشود و از متوسط سالانه 7/ 2 درصد طی (1995 تا 2015) به 2/ 0درصد طی(2015 تا 2035) میرسد. برآورد میشود مصرف جهانی زغالسنگ در اواسط 2020 به بالاترین سطح خود برسد.
علت عمده کندی رشد تقاضای زغالسنگ، «کاهش مصرف کشور چین» بوده که سیاستهای دولتی آن از سمت زغالسنگ به سمت سوختهای پاک و با کربن کمتر حرکت کرده است. البته چین در سال 2035 همچنان بزرگترین بازار مصرف زغالسنگ باقی خواهد ماند و تقریبا نیمی از مصرف زغالسنگ در سال 2035 را به خود اختصاص خواهد داد.
انتهای خبر