سرمایه گذاری در انتقال گاز
به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگینمکران بهعنوان متولی شهرک پتروشیمی مکران از سرمایهگذاری حدود هزارمیلیارد تومانی (280میلیون یورویی) این مجموعه خصوصی در طرح بزرگ انتقال گاز ایرانشهر به چابهار خبر داد.
مهندس محمدرضا موثقینیا با اعلام این خبر افزود: این خط لوله مهم در راستای فراهمساختن زیرساختهای موردنیاز سرمایهگذاران واقع در شهرک پتروشیمی مکران، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و رفع نگرانی سرمایهگذاران درخصوص تامین بهموقع خوراک مجتمعهای پتروشیمی احداث میشود.
وی گفت:پروژه خط انتقال گاز ایرانشهر- چابهار شامل خط لوله 56اینچ ایرانشهر تا دوراهی مرز (روستای چب، ابتدای انشعاب چابهار) به طول 201 کیلومتر و خط لوله 42 اینچ دوراهی مرز (روستای چب، ابتدای انشعاب چابهار) تا شهرک پتروشیمی مکران به طول 44 کیلومتر و نیز انشعاب خط لوله 16 اینچ از شهرک پتروشیمی مکران تا شهر و نیروگاه کنارک به طول 25 کیلومتر و انشعاب خط لوله 20 اینچ از پتروشیمی توسعه نگین مکران تا شهر و نیروگاه چابهار به طول 20 کیلومتر است. وی میزان سرمایهگذاری موردنیاز پروژه بابت مخارج و هزینههای تامین کالا، اجرای پروژه و تحصیل اراضی را بالغ بر 280میلیون یورو برآورد کرد و افزود: مدت زمان اجرای پروژه ایرانشهر چابهار مطابق توافق با شرکت ملی گاز ایران 24 ماه است.
مدیرعامل توسعه پتروشیمی نگینمکران خاطرنشان کرد: این شرکت با انتخاب پیمانکار و مشاور داخلی و نیز تامین حداکثری کالا از داخل کشور در راستای عملی کردن اقتصاد مقاومتی عملیات اجرایی پروژه را در اول اسفند 95 آغاز کرده است.
پیش از این نیز مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران اعلام کرده بود: برای ساخت شهرک پتروشیمی در چابهار، مذاکره با شرکت ملی گاز ایران برای ساخت خط لوله ایرانشهر به چابهار بود که در حالحاضر این خط تا ایرانشهر احداث شده و قرار بر این بود این خط لوله طی سالهای گذشته به سایر نقاط استان از جمله چابهار نیز ادامه یابد که متاسفانه تاکنون این امر صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه احداث این خط لوله برای تسریع روند پروژه شهرک پتروشیمی مکران حیاتی است، گفت: با توجه به اینکه بزرگترین بهرهبردار از این خط لوله پتروشیمی است، برای تعیین تکلیف این خط لوله و برعهده گرفتن مسوولیت آن و به جهت اینکه نگرانیهایی درخصوص نرسیدن خوراک موردنیاز در فاز اول وجود داشت، جلسات متعددی را با مدیران و متخصصان شرکت ملی گاز برگزار کردیم که این تقاضا در سال گذشته به شرکت ملی گاز کتبا نیز اعلام شد که این شرکت رأسا گازرسانی به جنوب سیستان و بلوچستان را بر عهده بگیرد و بعد از بررسیهای لازم و نظر مثبت وزیر نفت مورد موافقت قرار گرفت. موثقینیا در خاتمه با اشاره به اینکه از زمان ابلاغ رسمی شرکت ملی گاز به این شرکت برای ساخت خط لوله ایرانشهر به چابهار 24ماه زمان نیاز است، گفت: امیدواریم همزمان با راهاندازی اولین واحد فاز یک پتروشیمی مکران در سال 98 این خط لوله نیز به مرحله بهرهبرداری رسیده باشد.
انتهای خبر