دستگاهی که فتوسنتز مصنوعی انجام می دهد

محققان دستگاهی ابداع کرده اند که با استفاده از فتوسنتز مصنوعی و بدون نیاز به الکتریسیته نوعی سوخت قابل ذخیره تولید می کند.
به گزارش تاسیسات نیوز، یک دستگاه جدید ابداع شده که می تواند نور خورشید، دی اکسید کربن و آب را ترکیب و بدون نیاز به منبع الکتریسیته به یک سوخت حافظ محیط زیست تبدیل کند.
محققان دانشگاه کمبریج این دستگاه را ساخته اند و ادعا می کنند با استفاده از فتوسنتز مصنوعی کار می کند. دستگاه براساس فناوری پیشرفته «photosheet» ساخته شده و نور آفتاب، دی اکسید کربن و آب را به اکسیژن و اسید فرمیک ( یک سوخت قابل ذخیره) تبدیل می کند.
این نوع از سوخت را می توان به طور مستقیم در ژنراتورهای مخصوص به کار برد یا آن را به هیدروژن تبدیل کرد. دستگاه مذکور بی سیم است و می توان آن را ارتقا داد و در مزارع انرژی مشابه مزارع خورشیدی به کاربرد تا انرژی پاک تولید شود.
اروین رایزنر محقق ارشد این پژوهش می گوید: ذخیره  سوخت های گازی و جداسازی فراورده های فرعی آن فرایند پیچیده ای است. با توسعه این فناوری می خواهیم به نقطه ای برسیم که بتوانیم یک سوخت مایع تولید کنیم که به آسانی ذخیره و جابجا می شود.
این محققان در سال ۲۰۱۹ میلادی  یک راکتور خورشیدی را براساس طرح «برگ مصنوعی» ساختند که با استفاده از نور خورشید، دی اکسید کربن و آب سوختی به نام گاز سنتز(syngas) تولید می کند.
فناوری مذکور عملکردی مشابه برگ های مصنوعی دارد اما به شیوه ای متفاوت اسید فرمیک را تولید می کند. هرچند  این برگ مصنوعی از برخی اجزای سلول های خورشیدی استفاده می کند اما دستگاه جدید نیازمند این تجهیزات نیست و فقط به فوتوکاتالیستهایی نیاز دارد که در یک ورقه قرار گرفته اند تا یک ورقه فوتوکاتالیستی بسازند.
 این ورقه ها از پودرهای نیمه رسانا ساخته شده اند که می توان آنها را در کمیت های بالا به راحتی و با هزینه اندک آماده کرد.
علاوه بر آن این فناوری جدید قدرتمندتر است و سوخت پاکی تولید می کند که ذخیره سازی آن آسان تر است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;