داستان دنباله دار شیطنت های گوگل
به گزارش تاسیسات نیوز، گوگل شرکتی با سهامی عام است که در زمینه جستجوی اینترنتی، رایانش ابری و تبلیغات سرمایهگذاری میکند. این شرکت توسط “لری پیج” و “سرگئی برین” تأسیس شد که هر دوی آنها در دانشگاه استنفورد به عنوان دانشجوی دکترا حضور داشتند و با نام «مردان گوگل» شناخته میشدند.
گوگل در ابتدا به عنوان یک شرکت خصوصی در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ ثبت شد و فروش اولیه سهام آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ انجام شد.
لری پیج و سرگئی برین و اریک اشمیت قبول کردند که به مدت بیست سال، یعنی تا سال ۲۰۲۴ در کنار هم کار کنند.
هدف گوگل از آغاز «سازماندهی کردن اطلاعات دنیا و دسترسپذیر کردن آنها برای عموم» بود و شعار غیررسمی شرکت که توسط مهندس گوگل امیت پاتل ابداع شد و توسط پل بوچهیت از آن حمایت شد «شرور نباشید» ( Don’t Be Evil) بود!
حالا یکی از کارکنان گوگل به دلیل آنچه اجبار به جاسوسی از همکاران و خبرچینی برای مدیران عنوان کرده است، از این غول تکنولوژی شکایتی میلیارد دلاری کرده است.
آنها که در آمریکا کار و زندگی میکنند میدانند قوانین سختگیرانهای درباره حقوق کارگری وجود دارد و قانون کار این کشور همزمان که نظام سرمایهداری را محافظت میکند، در صورت ظلم به کارکنان جریمه سنگینی خواهد تراشید.
یکی از کارکنان غول تکنولوژی جهان یعنی گوگل، شکایتی را در دادگاه خصوصی ایالت کالیفرنیا مطرح کرده است که اگر به نتیجه مثبت برسد و گوگل در آن محکوم شود، باید غرامتی معادل 3/8 میلیارد دلار به کارکنانش بپردازد که سهم هر کارمند چیزی حدود 15 هزار دلار میشود.
موضوع شکایت از این قرار است که براساس آخرین بهروز رسانی قوانین داخلی، هیچ کارمندی حق ندارد درباره هیچ موضوعی از داخل محیط کار گوگل با هیچ کس در بیرون صحبت کند.
مدیران گوگل حتی نرمافزاری تهیه کردهاند که با استفاده از آن، کارکنان میتوانند سخنچینی درباره همکارانشان را به گوش مدیران برسانند و هرگونه تخلف از این قانون را بلافاصله به مدیریت اطلاع دهند. در قانون داخلی گوگل، حتی صحبت درباره کارهای داخلی شرکت با وکلای حقوقی گوگل نیز منع شده است و هر کس از این قوانین تخلف کند یا چیزی را از کارش در اختیار رسانهها قرار دهد، اخراج میشود. این قوانین سختگیرانه حتی همکاری با داستاننویسی که در حال نوشتن یک داستان تخیلی درباره کارکنان سیلیکونولی است را منع کرده است.
بر اساس قوانین کار ایالات کالیفرنیا، کارکنان باید آزادی لازم برای صحبت درباره محیط کار و آنچه در آن میگذرد را در بیرون داشته باشند و بتوانند از مشکلات و شرایط خود (با رعایت اصول رازداری) با مراجع قضایی یا دیگر نهادهای ناظر صحبت کنند. از سوی دیگر اجبار به خبرچینی علیه همکاران، در اغلب قوانین کار جرم محسوب میشود و مرتکب آن مشمول پرداخت غرامت خواهد شد.
انتهای خبر