جای خالی مراجع ذی صلاح در کنترل نقشه های شهرسازی و معماری
زمانی که دفاتر خدمات الکترونیک شهر فعالیت خود را آغاز کردند، یکی از وظایف آنها بررسی، نظارت و کنترل نقشه های شهرسازی و معماری تعیین شد اما پس از گذشت مدتی از آغاز فعالیت این دفاتر، ظواهر امر نشان می دهد که عملا این دفاتر اقدامی برای نظارت و کنترل این نقشه ها انجام نمی دهند یا اقدامات ناقصی در این زمینه داشته اند.
به گزارش تاسیسات نیوز این در حالی است که برخی بارزترین نکته منفی موجود در این موضوع را بکارگیری نیروهای غیراجرایی در کنترل نقشه های معماری می دانند که موجب تفاوت اجرا و نقشه های تایید شده معماری می شود. از همین رو به نظر می رسد شهرداری باید فقط نظارت اولیه بر کنترل نقشه های معماری داشته باشد نه نقشه های محاسبات و تاسیسات برقی و مکانیکی و حتی نظارت نهایی نقشه های معماری را نیز برعهده سازمان نظام مهندسی واگذار کند.
در همین حال نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد است که نظارت و کنترل نقشه های شهرسازی و معماری باید توسط مهندسان دارای پروانه و صلاحیت انجام شود و سازمان نظام مهندسی ساختمان طبق وظایف مندرج در قانون آمادگی دارد تا نظارت و کنترل این نقشه ها از نخستین مراحل تا مرحله نهایی را برعهده بگیرد.
مهندس علی فرج زاده ها در گفت و گو با “صما” گفت: در واقع یکی از اهداف سپردن وظیفه بررسی، نظارت و کنترل نقشه های معماری و شهرسازی به دفاتر خدمات الکترونیک شهر سرعت بخشیدن به عملیات بررسی و نظارت بر این پرونده ها به منظور جلب رضایت شهروندان است اما نباید در این موارد دقت فدای سرعت شود.
وی کنترل نقشه های معماری و شهرسازی توسط نیروهای غیراجرایی را موجب بروز مشکلاتی در طرح های معماری و شهرسازی دانست و تصریح کرد: نظارت و کنترل این نقشه ها حتما باید توسط مهندسان دارای پروانه و صلاحیت و افراد مجرب در کار اجرایی انجام شود و اگر فردی مهندس نباشد و به صرف استفاده از یک نرم افزار بخواهد فایل های محاسباتی را کنترل کند، از کیفیت کار به شدت کاسته می شود و در نهایت به ضرر مدیریت شهری و حوزه ساخت و ساز خواهد بود.
فرج زاده ها در ادامه افزود: طبق ماده 33 قانون نظام مهندسی ساختمان و مبحث دوم مقررات ملی ساختمان کنترل کلیه نقشه های معماری و شهرسازی از وظایف سازمان نظام مهندسی ساختمان است و اگر شهرداری سیستمی را برای کنترل این نقشه ها تعریف کرده اما کار به درستی انجام نمی شود، قصور شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک شهر است.
فرج زاده ها با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ها پتانسیل و ظرفیت لازم را برای کنترل نقشه های معماری و شهرسازی دارند، گفت: واقعیت این است که در حال حاضر نظارت و کنترل نقشه های معماری و شهرسازی توسط مراجع ذی صلاح انجام نمی شود و حداقل کنترلی که انجام می شود هم توسط سازمان نظام مهندسی استان ها است و البته همکاری سایر دستگاه ها به ویژه شهرداری ها می تواند کمک کند تا نظارت و کنترل این نقشه ها به شکل حرفه ای تر و تخصصی تر انجام شود.
نایب رییس اول سازمان مرکزی نظام مهندسی ساختمان نظارت و کنترل نقشه های معماری و شهرسازی توسط این سازمان را موجب ارتقای کیفیت این نقشه ها دانست و تاکید کرد: اگر همکاران ما در سازمان نظام مهندسی استان ها ایراداتی از نقشه های معماری و شهرسازی می گیرند، از دیدگاه مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ها و بخشنامه های موجود خواهد بود و قطعا باعث ارتقای کیفیت این نقشه ها خواهد شد.
پایان پیام/.