تفاوت میان لوله و اتصالات ساختمانی با صنعتی
اگر دستی در تأسیسات ساختمانی داشته باشید و یا بنا بر نیاز خود قصد خرید لوله و اتصالات صنعتی را در ذهن بپرورانید مسلماً به دست آوردن اطلاعاتی در باب تفاوتهای میان لوله و اتصالات ساختمانی با انواع صنعتی میتواند بهطور واضحی برای شما عزیزان بهمنظور یک خرید رضایتبخش کمککننده باشد.
به گزارش تاسیسات نیوز، اگر دستی در تأسیسات ساختمانی داشته باشید و یا بنا بر نیاز خود قصد خرید لوله و اتصالات صنعتی را در ذهن بپرورانید مسلماً به دست آوردن اطلاعاتی در باب تفاوتهای میان لوله و اتصالات ساختمانی با انواع صنعتی میتواند بهطور واضحی برای شما عزیزان بهمنظور یک خرید رضایتبخش کمککننده باشد. حال با توجه به همین مقدمه نیز در این قسمت به سراغ آشنایی شما عزیزان با اصلیترین تفاوتهای این دو نوع ضروریات ساختمانی و صنعتی میرویم. پس مثل همیشه همراه ما باشید.
آشنایی با لولهها و اتصالات صنعتی
لولهها و اتصالات صنعتی خانواده بزرگی از لولهها و اتصالات میباشند که در صنعت ساختمان و سایر صنایع، کاربردهای گوناگونی دارند. این محصولات با متریال مختلف و همچنین در قطر و ضخامت و طولهای متنوع و با شکلهای متفاوت سطح مقطع تولید میشوند. بهطورکلی موارد مصرف آنها در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، ماشینسازی، سیستمهای ابزار دقیق و انتقال حرارت، انتقال آب، کارهای عمرانی و شهرسازی، ساخت انواع سازهها، پلسازی، تأسیسات ساختمانی و… میباشد.
ویژگیهای کلی لولهها و اتصالات صنعتی
در حالت کلی از آنجایی که از لولهها و اتصالات صنعتی در شرایط ویژه و متفاوتی استفاده میشود، وجود یکسری از المانهای مهم به این نوع از کالا کمک میکند تا بهمنظور عملکرد مناسب در صنعت به کار گرفته شود. با توجه به همین مسئله نیز میتوان فاکتورهای مهم برای انواع لوله و اتصالات صنعتی را به شرح زیر در نظر گرفت:
-
جنس لوله و اتصالات صنعتی
عموماً جنس لولههای مورداستفاده در این حوزه از فلز میباشد. درواقع درصد زیادی از لولههای فلزی را لوله صنعتی فولادی تشکیل میدهد. انواع آلیاژهای فولاد میتواند برای تولید لوله صنعتی به کار رود. همچنین چدن نیز میتواند در تولید لوله صنعتی استفاده شود. البته لازم به ذکر است که با توجه به پیشرفت تکنولوژی ساخت فولاد لولههای چدنی از دور خارج شدهاند. از طرفی بتن نیز از دیگر مواد مورد استفاده در لوله صنعتی میباشد. همچنین لولههای کربن استیل نیز ازجمله پرکاربردترین لولهها در صنعت میباشند. در باب جنس اتصالت صنعتی نیز باید خاطر نشان نمود که اتصالات مورد استفاده در این صنعت معمولاً از آلومینیوم، فولاد، مس و برنج میباشد. البته با توجه به عملکرد بهتر اتصالات فولادی معمولاً از این نوع از محصولات بهمنظور پروژههای مختلف بهره گرفته میشود.
-
فشار و دمای کاری
عموماً در تعریف لوله و اتصالات میبایست در خصوص فشار و دمای قابلتحمل این کالاها نیز سخن گفت. درواقع با توجه به نوع پروژه و سیالات مورد استفاده بهمنظور انتقال، حتماً باید دما و فشار قابلتحمل برای لولهها و اتصالات را در نظر گرفت.
-
کاربردهای اتصالات و لولههای صنعتی
یکی از مهمترین عواملی که در تعریف این نوع زا محصولات نقش به سزایی دارد، کاربرد لوله و اتصالات صنعتی میباشد. درمجموع میتوان کاربرد اصلی لوله را انتقال سیال دانست و کاربرد اتصالات را ایجاد فشار دمای متعادل در محیط در نظر گرفت. همچنین اتصالات فولادی در عملکردهای کنترلی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین در باب لولههای صنعتی نیز باید خاطر نشان نمود که اگر لوله برای کاربردهای دیگری نظیر ساخت سازه به کار رود عملاً از تعریف لوله صنعتی خارج میگردد.
انواع لولهها و اتصالات ساختمانی
لولهها و اتصالات ساختمانی ازجمله حیاتیترین و مهمترین بخشها در لولهکشی یک ساختمان میباشند، چراکه به کمک این محصولات کاربردی است که عملیات مختلف در داخل ساختمان ازجمله لولهکشی فاضلاب به بهترین نحو انجام میگیرد.
ویژگیهای کلی لولهها و اتصالات ساختمانی
در یک نگاه کلی میتوان اذعان نمود که لولهها و اتصالات مورد استفاده در یک ساختمان مسلماً با دما و فشارهای بسیار بالا در ارتباط نیستند بنابراین حساسیتهایی که برای لولهها و اتصالات صنعتی در نظر گرفته میشود برای این نوع از محصولات چندان شایان توجه نیست؛ اما بهطور کلی این نوع از لولهها و اتصالات در جنسهای مختلف دارای یکسری ویژگی کلی باید باشند که این موارد به شرح زیر میباشد:
-
لولهها و اتصالات مقاومت کششی و فشاری متناسبی داشته باشند.
-
اتصالات و لولههای مورد استفاده در ساختمان باید در برابر خوردگی مقاوم بوده و دارای تداوم با استفاده از اتصالات جوشی باشند.
-
سبک وزنی و نصب راحت یکی از مهمترین المانهای تعریف شده در این نوع از محصولات است.
-
دارای جنس مناسب بهمنظور عبور و کنترل انواع سیالهای گرم و سرد باشند.