ایران در مسیر جایگاه برتر اوپک
به گزارش تاسیسات نیوز، مراجع ذیصلاح آماری نظیر اوپک، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، سازمانهای داخلی و خبرگزاریهای جهانی در یک سال گذشته ارقام متفاوتی از میزان صادرات نفت ایران اعلام کردهاند که در برخی مواقع اختلافات آماری نیز در میزان صادرات دیده میشد، با این حال وجه مشترک تمام این اطلاعات جهش مناسب صادرات نفت ایران در برهههای مختلف طی یک سال گذشته بوده است، بهطوریکه میزان صادرات نفت و میعانات گازی در دورهای از مرز یک میلیون و 600 هزار بشکه نیز گذشت؛ هرچند این روند بهتدریج تعدیل شده است، اما همچنان رشد صادرات را شاهد هستیم.
این در حالی است که در یک سال گذشته همچنان کشور در شرایط نسبی تحریم به سر میبرد، ولی با این حال شرکای نفتی ایران بهخصوص در آسیا از وضعیت بهتری برای خرید برخوردار بودهاند. در این رابطه وزیر نفت روز گذشته از افزایش صادرات نفت در یک سال گذشته با وجود تحریمها خبر داده است. زنگنه که در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم تلویزیون حضور داشت با اشاره به برقراری آرامش در وزارت نفت اظهار کرد: ایران برای فروش نفت خود هیچ محدودیتی ندارد، با این حال زنگنه از ذکر جزئیات خودداری کرد و گفت: بیان این جزئیات به دلیل مسائل تحریم و سوءاستفاده دشمنان ایران جایز نیست، اما صادرات نفت طی یک سال گذشته افزایش یافته است و ایران هیچ محدودیتی برای فروش نفت خود ندارد.وی افزایش ظرفیت تولید نفت خام ایران را همسو با اهداف اقتصاد مقاومتی اعلام و تصریح کرد: تولید نفت ایران ظرف سه سال آینده به چهار میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز میرسد که ٧٠٠ هزار بشکه افزایش تولید از میدانهای مشترک است. وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت تولید میعانات گازی تا سه سال آینده، یک میلیون بشکه در روز افزایش مییابد، گفت: تولید میعانات گازی با وارد مدار شدن ١٧ فاز جدید پارس جنوبی و همچنین میعانات گازی کنگان، تابناک و پارسیان به یک میلیون بشکه در روز میرسد.به گفته زنگنه، ظرفیت تولید نفت و میعانات گازی ظرف سه سال آینده به پنج میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز میرسد که این موضوع شدنی است و کارهای آن در دست اقدام است. وی با بیان اینکه با افزایش ظرفیت تولید نفت تا پنج میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز، جایگاه ایران در اوپک ارتقا مییابد، افزود: جایگاه ایران در سالهای اخیر در اوپک تنزل پیدا کرد، اما تلاش میشود به جایگاه واقعی خود برسد.
زنگنه تصریح کرد: هم اکنون قرارداد آزادگان شمالی، جنوبی و یادآوران فعال است. وی با بیان اینکه ایران برای حفظ جایگاه خود در بازار جهانی نیازمند افزایش ظرفیت تولید است، گفت: دولت و مجلس تصمیم میگیرند که از این افزایش ظرفیت تولید و پول آن چگونه استفاده کنند که جزو سیاستهای کشور است.وزیر نفت با اشاره به اینکه میعانات گازی ایران ظرف چهار سال آینده صادر نمیشود، گفت: همه میعانات گازی در چهار سال آینده در داخل کشور و در طرح فراگیر پالایشی سیراف (هشت پالایشگاه ٦٠ هزار بشکه ای) پالایش میشود.
زنگنه با بیان اینکه ٢٠ متقاضی توسعه این پالایشگاهها اوایل شهریور ارزیابی میشوند، افزود: تا پایان ماه جاری هشت سرمایهگذار این پالایشگاهها انتخاب میشوند و امیدوارم ظرف سه سال آینده توسعه این پالایشگاهها به پایان برسد. وی به طراحی پالایش نفت بسیار سنگین برای جلوگیری از خامفروشی اشاره کرد و گفت: هدف این است که این طرح در جاسک یا بندر عباس اجرا شود که به سرمایهگذاران و استقبال آنها بستگی دارد.زنگنه مهمترین کار برای جلوگیری از خامفروشی را پتروشیمیها دانست و گفت: در این زمینه نیز طرحی وجود دارد که براساس آن ٦ تا ٨ واحد عظیم پتروشیمی در نقاط مختلف کشور تاسیس شود که گاز طبیعی را به پلاستیک تبدیل کند که تکنولوژی آن جدید است. وی با بیان اینکه با اجرایی شدن این طرح در زیر این واحدهای پتروشیمی شهرکهای پاییندستی پتروشیمی تاسیس میشود، افزود: انجام این طرحها سبب ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و تولید محصولات نهایی میشود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه امسال با وارد مدار شدن فازهای جدید پارس جنوبی مشکل کمبود گاز حل خواهد شد، گفت: از ابتدای سال تا کنون ٥٤ درصد در مصرف سوخت مایع نیروگاهها به دلیل افزایش تولید گاز صرفهجویی شده است. بیژن زنگنه با بیان اینکه وزارت نفت بزرگترین تولیدکننده کشور است، افزود: صنعت نفت از نظر حجم طرحهای در دست اجرا که بیش از ٦٠ میلیارد دلار است، در جایگاه نخست تولید در کشور قرار دارد و ضروری است طرحهای میدانهای مشترک نفت و گاز ساماندهی شود.وزیر نفت درباره وضع فازهای اولویت اول پارس جنوبی گفت: فاز ١٢ پارس جنوبی با ظرفیت کامل هماکنون در مدار قرار گرفته است. دو ردیف فاز ١٥ با گاز ترش ردیفهای دیگر (٨، ٧، ٦) در حال تولید است، فاز ١٦ بهزودی راهاندازی میشود و سکوی این فاز چند ماه آینده وارد مدار میشود.
وی با بیان اینکه بخش دریایی فاز ١٨ در حال آماده شدن است، افزود: بیسابقهترین برنامه راهاندازی و فعالیت دریایی و خشکی امسال در حوزه پارسجنوبی انجام میشود که سکوهای متعدد در حال راهاندازی در دریا هستند. زنگنه افزود: امسال و سال آینده ٢٠٠ میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود که سهم سال ٩٣ و ٩٤ هر کدام ١٠٠ میلیون مترمکعب گاز در روز است.وزیر نفت با بیان اینکه تلاش میشود تمام فازهای پارس جنوبی تا سال ٩٦ به پایان برسد، گفت: برخی از فازها مانند ١٣، ٢١-٢٠، ١٩، ٢٤-٢٢ جزو فازهای اولویت بعدی است. فاز ١٤ کمی عقبتر از این فازها است. زنگنه افزود: گاز این فازها برای تزریق، مصارف داخلی، خوراک صنایع، صادرات گاز، صادرات برق (که جزئی از صادرات گاز است) استفاده میشود.وزیر نفت درباره وضع پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: این پالایشگاه که بهدلیل برخی مشکلات متوقف بوده از سال گذشته عملیات توسعه آن آغاز شده است. وی با بیان اینکه این پالایشگاه باید چند سال پیش وارد مدار تولید میشد، افزود: ستاره خلیجفارس برای کشور از دو جنبه بسیار مهم است: نخست؛ با وارد مدار شدن این پالایشگاه برای سالهای طولانی (بیش از ١٢ سال) ایران از نظر کمی در تولید بنزین به خودکفایی دست مییابد و دوم، بنزین با کیفیت یورو ٥ در کشور تولید میشود.
زنگنه با بیان اینکه ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه ٣٦ میلیون لیتر در روز است، گفت: مصرف بنزین در ایران هم اکنون ٧٠ میلیون لیتر در روز است که ٦٣ میلیون لیتر تولید داخلی و بقیه از واردات تامین میشود. وی افزود: با تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس ٦٠ درصد تولید فعلی کشور به ظرفیت کشور و آن هم با کیفیت عالی افزوده میشود. زنگنه با یادآوری اینکه این پالایشگاه دارای سه ردیف ١٢٠ هزار بشکهای است، گفت: میزان پیشرفت فیزیکی پالایشگاه خلیجفارس ٧٥ درصد است. زنگنه با بیان اینکه سال آینده روزانه بیش از ١٢ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه تولید میشود، افزود: تلاش میشود راهاندازی «ترین٢» این پالایشگاه نیز سال آینده آغاز شود، سال ٩٥ پالایشگاه خلیجفارس بهطور کامل وارد مدار میشود و ایران صادرکننده بنزین، گازوئیل، نفت سفید و نفت کوره خواهد بود. به گفته وزیر نفت بنزین تولیدی این پالایشگاه با بقیه بنزین تولیدی کشور برای ارتقای کیفیت بنزین داخلی مخلوط و با اتکا به بنزین پالایشگاه ستاره خلیجفارس، بنزین یورو ٤ در سراسر کشور توزیع میشود.
انتهای پیام