انتقال کرونا از طریق لوله کشی ساختمان
با توجه به شیوع ویروس کرونا در ایران لازم دانستیم تا جنبه های مختلف را پیرامون این ویروس بررسی کرده و راه های انتقال آن و همچنین روش های پیشگیری از ابتلا به این ویروس را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم. در مطالب گذشته، روش های ضد عفونی کردن منزل در برابر ویروس کرونا را بیان کرده و شرایط ایزوله کردن خانه را بیان نمودیم. اکنون بر آن شدیم تا به سوال جدیدی که پیرامون انتشار و انتقال این ویروس مطرح شده پاسخ دهیم و این سوال این است که آیا امکان انتشار این ویروس از طریق لوله کشی ساختمان وجود دارد یا خیر؟
به گزارش تاسیسات نیوز، در هنگ کنگ دو نفر از ساکنان یک آپارتمان که دقیقا در واحدهای بالا و پایین یکدیگر زندگی می کردند، علی رغم قرنطیه بودن، به ویروس کرونا مبتلا شدند که بلافاصله تمام ساکنان ساختمان قرنطینه شده و به جای دیگری منتقل شدند اما این امر منجر به پدید آمدن این سؤال شد که چگونه این اتفاق رخ داده و آیا ممکن است این ویروس از طریق لوله کشی به واحدهای یک ساختمان منتقل شود؟
پیشتر در سال ۲۰۰۳ و هنگامی که ویروس حاد تنفسی یا سارس شیوع پیدا کرده بود، مشخص شد که این ویروس از طریق فاضلاب سرویس های بهداشتی منتقل می شود. گرچه سارس بسیار حادتر از ویروس کوید ۱۹ است و تاثیر بسیار زیادی بر دستگاه گوارش می گذارد اما سارس و کوید۱۹ هر دو در یک دسته قرار می گیرند. بنابراین محققان تصمیم گرفتند تا امکان انتقال ویروس کوید ۱۹ از طریق لوله ها را نیز بررسی نمایند.
اگرچه بررسی ها پیرامون این موضوع هنوز ادامه دارد اما محققان می گویند ممکن است در اثر اتصالات اشتباه در لوله کشی ساختمان این ویروس انتشار پیدا کند، چرا که اگر لوله کشی درست اجرا نشده باشد و یا قسمتی از آن دارای ترک یا شکستگی داشته باشد، ممکن است ویروس از لوله ها خارج شده و از این طریق انتقال یابد.
وجود کرونا ویروس در فاضلاب
کرونا در فاضلاب های تصفیه نشده پیدا شده است. دانشمندان و محققان نمیدانند که اگر فردی در معرض فاضلاب تصفیه نشده قرار داشته باشد آیا به این ویروس آلوده خواهد شد یا نه. تا الان هیچ مدرکی مبنی بر وقوع این امر ثابت نشده است و تصور میشود خطر انتقال این ویروس از طریق سیستمهای فاضلاب استاندارد و مناسب، کم باشد.
به طور کلی فاضلاب ها و محیط های آبی آلوده، بالقوه هستند و در شرایط خاصی میتوانند انتقال دهنده کرونا ویروس باشند. اما به هر حال در برابر سایر راه های انتقال، فاضلاب ها نقش کم تری دارند. در مورد تصفیه خانه های فاضلاب، به خصوص در تصفیه خانه های فاضلاب بیمارستان هایی که محل بستری بیماران کرونایی است، امکان انتقال این ویروس به کارگران و کسایی که با این بخش در ارتباط هستند، وجود خواهد داشت. پس لازم است به صورت جدی برای مواجهه با این موضوع، شرایط ایمنی را رعایت کنید.
رعایت نکات بهداشتی
-
برای رعایت بیشتر نکات بهداشتی توصیه می شود که مرتبا از مواد ضد عفونی کننده در سرویس بهداشتی و حمام استفاده شده و موادی بر پایه الکلی یا پایه وایتکس درون لوله های سرویس های بهداشتی ریخته شوند. این کار علاوه بر پاکسازی سرویس های بهداشتی، محل را ضد عفونی می کند.
-
دقت داشته باشید که بهتر است ابتدا محل را تمیز کرده و سپس آن محل را ضدعفونی نمایید. چرا که بدین ترتیب امکان رشد عفونت ها بسیار کم می شود. پس در مرحله اول تمیز کنید و در محله دوم ضدعفونی نمایید. در این حین به نوشته های روی شوینده ها نیز دقت کنید تا بتوانید حداکثر تمیزی را فراهم نمایید.
-
در تمیز کاری ها حتما از دستکش استفاده نمایید. بهتر است بدین منظور، دستکش یکبار مصرف استفاده کنید و پس از اتمام تمیز کاری، دستکش ها را داخل سطل زباله درب دار بیندازید. اما در صورتی که از دستکش معمولی استفاده می کنید آن ها را کاملا ضد عفونی نموده و سعی کنید در حین در آوردن دستکش ها قسمت بیرونی آن با پوستتان برخورد نداشته باشد.
-
مرتبا سطوحی مانند گوشی تلفن، دسته کلید، تلفن همراه، دستگیره درب، شیرآلات و سطوحی که بیشتر در معرض برخورد و لمس شدن هستند را ضد عفونی نمایید. البته این مورد بدین معنی نیست که نیازی به پاکسازی سایر سطوح نیست بلکه تنها به معنی اهمیت بسیار بالای ضد عفونی کردن سطوح پر استفاده است.
-
لازم به ذکر است شست و شو لباس ها نیز بسیار حائز اهمیت بوده و برای انجام این کار بهتر است از آب گرم استفاده شود، چرا که ویروس کرونا در گرما آسیب پذیر است. علاوه بر موارد ذکر شده، زمانی که برای خرید های ضروری به خارج از خانه می روید با حفظ تمام نکات بهداشتی خریدهایتان را وارد خانه نکنید، بلکه ابتدا در صورت امکان آن ها را در پشت درب ضدعفونی کرده و در صورتی که امکان این کار وجود ندارد موارد را داخل سبدهای مخصوص ریخته، به داخل خانه آورده و سپس آن ها را شست و شو دهید.