سرد شدن شوفاژ یکی از معضلاتی است که در فصل زمستان بهوفور دیده میشود. یکی از دلایل یکنواخت نبودن گرما در شوفاژ یا سرد بودن قسمتی از این سیستم گرمایشی، وجود هوا در لولههای شوفاژ است.
تاسیسات نیوز: با تخلیه هوای موجود در لولههای شوفاژ، عمل گرم کردن خانه بهخوبی انجام خواهد شد. هواگیری شوفاژ و رادیاتور کار چندان سختی نیست. فقط کافی است چند دقیقه از وقتتان را به مطالعه این مطلب مفید و کاربردی اختصاص دهید؛ بعد از مطالعه این مقاله به شما قول میدهیم با نحوه هواگیری رادیاتور و شوفاژ بهطورکامل آشنا خواهید شد.
روشن کردن سیستم گرمایشی؛ اولین گام برای هواگیری شوفاژ
در اولین قدم برای هواگیری شوفاژ، سیستم گرمایش را روشن کنید؛ سپس منتظر بمانید تا همه رادیاتورهای خانه گرم شوند. زمان لازم برای گرم شدن همه رادیاتورهای خانه بستگی به تعداد آنها و متراژ خانه شما خواهد داشت. ازاینرو برای گرم شدن همه سیستمهای گرمایشی خانه عجله نکنید.
البته عملکرد سیستمهای گرمایشی یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر افزایش زمان گرم شدن همه رادیاتورها است. ازاینرو با خرید پکیجهایی با کیفیت بهتر، این زمان را در روزهای بسیار سرد سال کاهش دهید. بهاینترتیب هزینه لازم برای خرید رادیاتورهایی با کارکرد بالا افزایش مییابد.
بررسی یکنواختی گرما در رادیاتورها؛ یکی از مراحل هواگیری شوفاژ
همه رادیاتورها را برای یکنواخت بودن دما بررسی کنید. اگر قسمتی از رادیاتور سرد بود یا دمای کمتری داشت، نیاز به هواگیری دارد. همچنین صدای شرشر آب از نشانههای دیگر برای شروع هواگیری رادیاتور به شمار میرود.
هواگیری شوفاژ در برخی از سیستمهای گرمایشی تا مدتی پس از فروش، در لیست خدمات پس از خرید قرار میگیرد. برای مثال بوتان و ایران رادیاتور دو برند مطرح ایرانی هستند که خدمات پس از فروش مطلوبی را ارائه میدهند.
چگونه شوفاژ را هواگیری کنیم؟ سیستم گرمایش را خاموش کنید
برای شروع نحوه هواگیری شوفاژ باید سیستم گرمایشی را خاموش کنید و منتظر بمانید تا رادیاتورها خنک شوند. برای این کار ابتدا پکیج را خاموش کنید؛ چراکه سیستم گرمایشی روشن، هوای بیشتری را وارد شوفاژ خواهد کرد. گرمای موجود در سیستم باید قبل از هواگیری شوفاژ قدیمی و جدید از بین برود.
یک ظرف یا پارچه زیر شیر هواگیری قرار دهید
یک کاسه، ظرف یا دستمال زیر شیر هواگیری قرار دهید تا آب رادیاتور درون آن بریزد. شیر هواگیری معمولا در گوشه بالای رادیاتور قرار دارد؛ این وسیله در دو نوع کلی مشاهده میشود. در نوع اول شیر هواگیری رادیاتور شبیه یک سوراخ گرد یا یک مربع، داخل آن است. برای باز کردن این نوع شیر معمولا به آچار مخصوص نیاز خواهید داشت.در نوع دیگر شیر هواگیری رادیاتور به شکل یک پیچ دو سو است. با استفاده از یک پیچ گوشتی دو سو میتوان بهراحتی این نوع شیر هواگیری را باز و بسته کرد.
باز کردن شیر هواگیری؛ اقدامی برای رها کردن هوا در طریقه هواگیری شوفاژ
پیچ یا شیار موجود در مرکز پیچ هواگیری را باز کنید. آچار رادیاتور یا پیچ گوشتی را داخل دریچه قرار دهید و بهآرامی آن را در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید. بعد از چرخاندن بهاندازه ۹۰ درجه، صدای خارج شدن هوا از رادیاتور شنیده خواهد شد. ظرف را زیر دریچه نگه دارید تا آب رادیاتور روی زمین نریزد. این مرحله را باید چند بار تکرار کنید. اگر جریان آب خروجی از شیر به حالت پایدار برسد و مخلوط با هوا نباشد، همه هوای موجود در شوفاژ خارج شده است.
زمانی که هوای سرد از داخل شوفاژ تخلیه میشود، آب موجود در لولهکشی سیستم گرمایشی جای آن را میگیرد. بعد از اتمام هواگیری باید پیچ مخصوص را در جهت عقربههای ساعت چرخانده و شیر خروجی را محکم کنید.
بستن دریچه و چک کردن فشار پکیج؛ آخرین مرحله از طریقه هواگیری رادیاتور
در پایان و بعد از هواگیری رادیاتورها باید فشار آب پکیج را با فشارسنج چک کنید. اگر فشار خیلی کم بود (کمتر از یک بار)، نیاز به افزایش فشار رادیاتور خواهید داشت. فشار نرمال برای سیستم گرمایش بین یک تا دو بار است. بعد از اینکه مطمئن شدید فشار سیستم نرمال است، آن را روشن و رادیاتورها را بررسی کنید تا از یکنواخت بودن گرما مطمئن شوید. برای اطمینان از خارج شدن همه هوای اضافی از سیستم گرمایشی ساختمان، هواگیری شوفاژ را برای بقیه سیستمها نیز انجام دهید.
در این مقاله به بررسی روش هواگیری شوفاژ و رادیاتور پرداختیم. برای انجام صحیح این کار باید نکات ایمنی را در کنار مسائل فنی رعایت کنید. هواگیری یکی از اقداماتی است که باعث بهبود عملکرد پکیج و سیستم گرمایشی در فصل سرما خواهد شد. از این رو در صورت نیاز به هواگیری حتما از متخصصان این حوزه کمک بگیرید.
علاوهبر این، استفاده از پکیجهایی با کیفیت و کارکرد بهتر، نیاز شما را از انجام امور خدماتی و سرویسدهی برطرف خواهد کرد. بهاینترتب نیازی به صرف هزینه و زمان بالا برای انجام کارهای خدماتی نظیر هواگیری پکیج و رادیاتور نخواهید داشت.