آخرین اخبار از مذاکرات نفتی و گازی ایران

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری شانا، وزیر نفت مهم‌ترین محورهای مذاکره با وزیر نفت و گاز عمان را صادرات گاز به این کشور، آغاز مذاکرات میان شرکت ملی صادرات گاز و طرف عمانی تا ١٠ روز آینده برای استفاده از ظرفیت خالی تاسیسات ال‌ان‌جی و همین‌طور تبادل‌نظر درباره بازار نفت اعلام کرد.




بیژن زنگنه شامگاه پنج‌شنبه (یکم بهمن ماه) پس از بازگشت از مسقط درباره محور مذاکره با محمدبن حمد الرمحی، وزیر نفت وگاز عمان با اشاره به مذاکره برای صادرات گاز از طریق خط لوله به عمان، افزود: در این دیدار توافق شد تا خط لوله‌ای با ظرفیت ارسال یک میلیارد فوت مکعب گاز معادل ٢٨ میلیون مترمکعب در روز و سالانه ١٠میلیارد مترمکعب از سوی ایران و به‌صورت مشترک میان دو کشور احداث شود.




وزیر نفت درباره ارزش این قرارداد نیز گفت: ارزش این قرارداد به قیمت نفت بستگی دارد؛ اما با قیمت‌های کنونی نفت ارزش صادرات سالانه ١٠میلیارد مترمکعب گاز چیزی حدود 5/ 1 تا 2 میلیارد دلار در سال می‌شود.




وزیر نفت درباره استفاده از ظرفیت خالی ال‌ان‌جی عمان نیز تصریح کرد: عمان هم‌اکنون سالانه 5/ 1 تا 2 میلیون تن ظرفیت خالی ال‌ان‌جی دارد و هر زمان که ایران مطرح می‌کرد تا با همکاری شرکت‌های تولید‌کننده ال‌ان‌جی از این ظرفیت خالی استفاده کند و گاز ایران به عمان برود، مایع‌سازی و صادر شود، به دلیل تحریم‌ها، شرکت‌های خارجی آمادگی انجام این کار را نداشتند.




وی ادامه داد: با رفع تحریم‌ها، قرار شد تا در نخستین فرصت که فکر می‌کنم ظرف ١٠ روز آینده باشد، مذاکرات میان شرکت ملی صادرات گاز ایران و طرف عمانی با شرکت‌های خارجی برای استفاده از این ظرفیت خالی آغاز شود؛ ضمن اینکه درباره فاینانس پروژه نیز بحث‌هایی انجام شد.



آغاز واردات گاز ایران از سال 2019


در این بین وزیر نفت و گاز عمان اعلام کرد که این کشور تصمیم دارد به طرح واردات گاز طبیعی از ایران در دوران پساتحریم سرعت ببخشد.




محمد بن حمد الرمحی گفت: من بسیار خوش‌بین هستم که اکنون با لغو تحریم‌های ایران، پروژه خط لوله واردات گاز از ایران با شتاب بیشتری اجرا می‌شود.




وی با اشاره به دوران پساتحریم در ایران گفت: ما مشکلات فراوانی داشتیم؛ اما اکنون می‌توانیم کمپرسور و لوله سفارش دهیم و از مشاوره فنی استفاده کنیم.




وزیر نفت و گاز عمان تصریح کرد: همچنین می‌توانیم با بانک‌ها برای دریافت خدمات مالی رایزنی کنیم، اوضاع تغییر کرده است.




الرمحی گفت که امیدوار است طراحی کلی پروژه (FEED) تا پنج ماه آینده به پایان برسد و مرحله مهندسی، تامین تجهیزات و ساخت (EPC) تا پایان امسال یا در سه ماه نخست سال آینده آغاز شود.




وی افزود: مرحله مهندسی و ساخت حدود دو سال طول می‌کشد و عمان از سال ٢٠١٩ گاز ایران را وارد خواهد کرد.

براساس این گزارش، سلطان‌نشین عمان از سال‌های پیش خواهان دریافت گاز از ایران بوده و در همین زمینه در اسفندماه ١٣٩٢ قراردادی با ایران برای واردات روزانه ٢٨ میلیون مترمکعب گاز امضا کرد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;