LNG راه حل جلوگیری از قطع گاز در زمان پیک مصرف

به گزارش تاسیسات نیوز، در چند روز اخیر به واسطه قطع گاز ارسالی از ترکمنستان به ایران، میزان مصرف و تولید گاز در ایران به نکته قابل توجهی بدل شده و این در حالی است که در اولین سرمای پاییزه سالجاری گاز و برق برخی از نواحی شمالی ایران قطع شد و از سوی دیگر ایران به عنوان دارنده بزرگترین ذخایر گازی جهان شناخته می‌شود و زنگنه همواره تاکید داشته که باید از ذخایر خدادادی کشور به درستی در راه توسعه کشور و افزایش سطح زندگی افراد بهره برد.





با وجود آنکه روزانه تنها پارس جنوبی بیش از 500 میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کند اما گاز با فشار مناسب به شهرهای شمالی ایران نمی‌رسد که این مشکل به دلیل تلف شدن گاز در مسیر انتقال و تکمیل نشدن برخی از خطوط لوله انتقال گاز در مناطق شمالی است.




البته مدیرعامل گاز استان مازندران در گفت‌وگوی تلفنی با صدا و سیما اعلام کرده بود به دلیل آنکه مازندران در انتهای خط لوله قرار دارند در فصل سرد سال افت فشار گریبان گیر این منطقه است.





تمام این موارد در حالی بیان می‌شود که از سال‌های دور مشکلات مناطق شمالی کشور برای همگان مشخص است و سرمای شدید و قطع گاز در سال 1386 تجربه خوبی برای مدیران بوده است.




در این رابطه حمید صالحی، فعال بخش خصوصی در صنعت انرژی به میزان، با بیان اینکه باید برای مدیریت مصرف گاز در کشور اهمیت ویژه‌ای قائل شد، گفت: تولید کشور بیش از 700 میلیون متر مکعب است و تنها در زمان پیک مصرف نیاز به گاز ترکمنستان احساس می‌شد.




وی تصریح کرد: در 365 روز سال تنها 80 روز به عنوان پیک مصرف شناخته می‌شود و در فصول دیگر میزان مصرف گاز به شدت کاهش می‌یابد.




این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: میزان گاز یکسال ایران به اندازه مصرف کل اروپا است و این موضوع نشان از آن دارد که ایران 4 تا 5 برابر میانگین جهانی مصرف گاز دارد و هر چه ایران بتواند میزان مصرف خود را مدیریت و کنترل کند در نهایت میزان مصرف و تولید آن یکسان خواهد شد.




وی با اشاره به اینکه واقع شدن قیمت انرژی در کشور، به مدیریت مصرف کمک خواهد کرد، تاکید کرد: به نظر می‌رسد باید در زمان‌های غیر پیک گاز تولیدی کشور در قالب LNG ذخیره سازی شود که در صورت مازاد مصرف داخلی، گاز LNG می‌تواند راه بازارهای صادراتی را در پیش بگیرند.




صالحی بیان کرد: در صورتی که ذخیره سازی گاز در کشور به درستی انجام شود دیگر نیازی به گاز وارداتی از ترکمنستان وجود ندارد و این در حالی است که ذخیره سازی گاز تا حدودی سخت تر از نفت است.




وی در رابطه با موضوع ترکمنستان یادآور شد: مشکلات اخیر ایجاد شده از سوی ترکمنستان به مسائل سال 1386 باز می‌گردد و این کشور در آن سال در پی سرمای شدید قیمت گاز ارسالی خود را به شدت افزایش داد و بدهی بسیاری را برای ایران رقم زد که تا به امروز این بدهی مانده است و در پی لج و لجبازی گاز ارسالی از سوی ترکمنستان قطع شد.





این فعال بخش خصوصی در صنعت انرژی در رابطه با افت فشار در برخی از مناطق شمالی کشور، تاکید کرد: در خطوط انتقال گاز، همچون برق و آب میزان تلفات قابل توجه است و اگر از این میزان کاسته شود، به طور حتم میزان افت فشار در برخی از مناطق کاهش می‌یابد.




وی تاکید کرد: باید در زمینه تولید گاز LNG سرمایه گذاری‌های مناسبی صورت گیرد زیرا قطر توانسته سرمایه گذاری‌های مناسبی داشته و از سوی دیگر به خرید کشتی‌های حمل سوخت LNG روی آورده است.




صالحی در انتها خاطرنشان کرد: ترکمنستان محبوس است و برای صادرات گاز خود نیاز به ایران دارد و ایران باید از این شرایط استفاده کند و در کنار آن گازهای ارزان قیمت اطراف خود را خریداری کند و به کشورهای دیگر که انرژی در آنجا گران است عرضه کند.




این موارد در حالی بیان می‌شود که رئیس جمهوری و بیژن نامدار زنگنه به عنوان وزیر نفت، تاکید ویژه‌ای نسبت به سرمایه گذاری در زمینه LNG داشته‌اند.



منبع:میزان






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;