حمید رضا صالحی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب گفت: در بحث آب و برق یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم، «بهینه سازی مصرف و ممانعت از هدررفتِ انرژی» است که مخصوصاً در سالهای اخیر همچنان با این معضل مواجه بوده ایم، این در حالی است که به گفته همگان، با استفاده از ظرفیت های شرکتهای دانش بنیان خواهیم توانست ایجاد ارزش افزوده مضاعفی در این زمینه داشته باشیم.
او افزود: دانش بنیان ها و استارتاپ ها نقش موثری در توسعه صنعت آب و برق در سال های اخیر داشته اند و موفقیتهای بسیاری را با اتکاء به سیاست های راهبردی در این حوزه ایجاد کرده اند. در ارزیابی شرکتهای دانش بنیانِ حاضر در حوزه آب و برق باید گفت که باوجود انگیزه بسیار دانش بنیان ها در بخش صنعت آب و برق، متاسفانه از تمام پتانسیلهای این شرکتها به نحو مطلوبی استفاده نمی شود که دلیل اصلی این امر، عدم تعریف صحیح از «اقتصاد انرژی» است و این که ما به آن به عنوان یک محصول نمی نگریم و «آب و برق» را مانند یک سرویس دهی عام بدون قیمت گذاری واقعی ارزیابی می کنیم.
صالحی ادامه داد: هر چند پروژه های کاهش تلفات و یا بهینه سازی مصرف انرژی در حوزه های «آب و برق» به دلیل اینکه از منظرِ بسیاری از سرمایه گذاران غیراقتصادی هستند، موفقیت چندانی به دنبال نداشته است. که همین مسئله مانع از موفقیت شرکت های دانش بنیان با وجود در اختیار داشتن تکنولوژی های برتر و پژوهش های تحقیقاتی شده است که منجر به عدم پیشرفت یا توقف طرح ها در این زمینه شده است. در این راستا ایجاد حلقه های ارتباطی و حمایتی برای پشتیبانی از «صنعت آب و برق» به ویژه در حوزه تولید و صادرات مهم محسوب می شود. وجود مشوق ها و تخفیف های مالیاتی برای دانش بنیان ها شرط رشد دانش بنیان ها و توسعه صنعت آب و برق خواهد شد که البته کمک می کند تا بررسی و مشخص شود که در حوزه های ساخت و تولیدِ صنعت آب و برق، کمبودها چیست و با پی گیری در این بخش و رایزنی با بخش خصوصی و دولت و با ایفای نقش حمایتی و نظارتی، مشکلات رصد و راهکارهای مناسب ارائه شود.