تاسیسات و تعرفه

روح اله واصف
مدیرعامل آکادمی کاشانه
در هفته گذشته در فرآیند برگزاری تشریفات خرید دو عدد چیلر برای یک کارخانه، کارفرما از میان چند پیشنهاد مختلف، تصمیم به خرید چیلر از یک برند خارجی گرفت و با وجود اختلاف قیمت چند صد میلیونی به سمت خرید از آن برند خارجی رفت. چون این کارخانه در مناطق آزاد قرار دارد گویا تعرفه‌ای هم به آن تجهیز تعلق نمی‌گرفت. البته اجزای مختلف آن چیلر در مقایسه با پیشنهادهای همتایان ایرانی خود کمی بالاتر بود و باز هم باید توجه کرد که ایرانی‌ها تلاش کرده بودند قیمت را پایین‌تر نگاه دارند و اگر قرار به کیفیت بالاتر بود توان آن را داشتند.
ساخت یک چیلر در ایران، بخوانید مونتاژ چیلر، چندین شغل مختلف را تغذیه می‌کند و چند کارگر و مهندس از قِبَل آن منتفع می‌شوند و البته یک برند جنس می‌فروشد. درست است که هر قطعه آن نیز وارد شده است ولی به هر حال مونتاژ همیشه سرآغاز تولید بوده است و البته دلیلی هم به تولید همه محصولات مختلف در داخل کشور نیست. برخی از برندها فن‌های کندانسور را در داخل تولید می‌کنند و یا قطعات دیگری را. اما چرا در این وانفسای مشکلات داخلی ما باید به واردات به شکل محصول کامل کمک کنیم؟
نبود انسجام در میان تولیدکنندگان، عدم تحرک اتحادیه‌ها و اصناف و انجمن‌ها و از همه بدتر نبود استراتژی‌های تولید ما را به سمت پرتگاه خطرناکی می‌برد که فرار از آن ممکن نیست!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;