هر آنچه که باید در مورد نصب آبگرمکن دیواری بدانید
آبگرمکن دیواری توسط انرژی برق و گاز کار میکند و آب گرم ساختمان را فراهم میکند. نحوه عملکرد این وسیله ضروری بدین نحو است که با ورود گاز به آبگرمکن و ترکیب آن با اکسیژن هوا، الکترود جرقه زن شعله ور شده و آبگرمکن روشن میشود.
حرارت ایجاد شده در آبگرمکن، لولههای مبدل گرمایی را گرم کرده، در نتیجه آب سردی که به لولهها وارد میشود گرم میگردد. در نهایت گازهایی که از طریق احتراق ایجاد میشوند توسط دودکش به بیرون از ساختمان هدایت میشوند.
مکانیزم آبگرمکنهای دیواری بسیار ساده است اما هنگام خرید باید به یکسری اصول توجه نمود و نکات ایمنی را هنگام نصب مد نظر قرار داد. تامین آب گرم مورد نیاز برای مصارف شستشو در ساختمان توسط آبگرمکن دیواری صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید
آبگرمکنهای دیواری از جمله آبگرمکنهای ایمن هستند که استفاده از آنها در ساختمان رایج است. هنگام خرید این وسیله ضروری توجه به یکسری نکات بسیار ضروری است. اولین مورد ایمنی آن است زیرا در صورت عدم رعایت استاندارهای لازم آبگرمکن از ایمنی لازم برخوردار نخواهد بود و خطرات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.
یک آبگرمکن استاندارد علاوه بر مجهز بودن به سیستمهای ایمنی باید از کلید حرارتی و شیر اطمینان نیز برخوردار باشد. توجه به قطعات آبگرمکن و ایمنی از استاندارد بودن آنها ایمنی را برای خانه شما تضمین خواهد کرد.
وجود علامت استاندارد بر روی آبگرمکن دیواری کیفیت و اطمینان از ساخت آن را نشان میدهد. تمام آبگرمکنها باید علاوه بر داشتن علامت استاندارد بر روی جداره خود، برچسب انرژی نیز داشته باشند.
برخی از آبگرمکنها توسط سازمانهای استاندارد سایر کشورها نظیر اروپا از نظر ایمنی و کیفیت تایید شده اند که این امر موجب اطمینان خاطر مشتریان از این محصول میشود.
یکی از انتظارات مشتریان هنگام خرید آبگرمکن آگاهی از میزان تولید آب گرم توسط آنها است. آبگرمکنی ایده آل است که حتی اگر چند نفر پشت سر هم از آب گرم استفاده کنند، آب را سرد نکند. برای اینکه به طور دائم آب گرم در اختیار داشته باشید بهتر است آبگرمکنی انتخاب کنید که ظرفیت حرارتی آن بالا باشد.
موضوع دیگری که در خرید آبگرمکن باید بدان توجه شود بررسی فشار آب در منطقه زندگی شما است. اگر فشار آب در ساختمان شما کم است بهتر است آبگرمکنی بخرید که با فشار کم آب نیز به خوبی کار کند و آب گرم مورد نیاز را فراهم کند.
مقدار مصرف انرژی گاز توسط برچسبی که بر روی آبگرمکن قرار گرفته مشخص شده است. در حال حاضر با توجه به موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی استفاده از آبگرمکنهای کم مصرف پیشنهاد میشود. آبگرمکنهای بدون شمعک که هنگام باز کردن آب با جرقه زدن روشن میشوند مناسبترین آبگرمکنها از نظر صرفهجویی در مصرف گاز هستند زیرا تنها هنگام استفاده روشن میشوند.
از دیگر نکات مهم در خرید آبگرمکن توجه به خدمات پس از فروش آن است. تمام لوازم پس از مدتی باید سرویس شده و عملکرد آنها مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت وجود ایراد نسبت به رفع آن اقدام شود. نصب لوازم گازسوز باید توسط متخصصین انجام شود و امکان بازررسی و در صورت نیاز تعمیر آنها نیز امکان پذیر باشد.
نکات مهم در نصب آبگرمکن دیواری
-
آبگرمکن باید در ارتفاع مشخصی نصب شود زیرا قرار دادن آن در ارتفاع بالا مانع از دیدن پیلوت آن میشود.
-
قبل از نصب این وسیله قدرت تحمل مصالح باید بررسی شود. دیوار باید از استحکام لازم برای نگهداری آبگرمکن برخوردار باشد.
-
فاصله آبگرمکن تا دیوار یا کابینتهایی که در اطراف آن قرار گرفته اند باید ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر باشد تا بتوان به راحتی بدنه آن را برای تعمیر آبگرمکن جدا کرد.
-
هنگام نصب آن باید از دودکش با قطر مناسب استفاده کرد.
-
نصب این وسیله گازسوز در مکانهای کمتر از ۵۰ متر توصیه نمیشود.
-
آبگرمکن باید با فاصله از پریزهای برق نصب شود.
-
محل قرارگیری این وسیله باید از محیطی که در آن باد جریان داشته و یا احتمال یخ زدگی وجود دارد، دور باشد.
-
برای دودکش آبگرمکن نصب کلاهک H ضروری است.
-
برای جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی طول لوله کشی برای انتقال سیال گرم باید کوتاه باشد.
-
آبگرمکن باید دور از مواد اشتعال زا نصب شود.
-
به منظور تامین هوای لازم برای سوخت آبگرمکن و تنفس ساکنین نیاز به سیستم تهویه در مکان نصب آبگرمکن امری ضروری است.
-
در مکان نصب آبگرمکن لولههای آب گرم و آب سرد باید وجود داشته باشند.
-
مسیر دودکش آبگرمکن باید در حین نصب و بعد از آن بررسی شود و مجرای مناسب برای تعبیه لوله دودکش وجود داشته باشد.
-
برای وصل نمودن آبگرمکن به لولههای آب نباید از لولههای خرطومی و لولههای فشار ضعیف استفاده کرد.
-
برای نصب این وسیله از بست و شیلنگ استاندارد استفاده شود.
-
از اتصال محکم لوله دودکش به آبگرمکن اطمینان حاصل کنید.
-
شیلنگ گاز با استفاده از کف صابون برای اطمینان از عدم نشت گاز چک شود.
-
نصب آبگرمکن در مکانهای بسته که به مقدار کافی اکسیژن در آنها وجود ندارد ممنوع است.
-
از نصب این وسیله در آشپزخانههایی که درب حمام به آنها باز میشود جداً خودداری شود.
-
فاصله آبگرمکن دیواری از کف و اطراف باید طبق استانداردهای لازم باشد. فاصله افقی آبگرمکن از اطراف باید ۴۰ سانتی متر و از کف ۱۲۰ الی ۱۴۰ سانتیمتر باشد. از نصب این وسیله در مکانهایی که سقف کوتاه از جنس چوب و یا مواد قابل اشتعال دارند جداً خودداری شود.
-
استفاده از یک آبگرمکن در ساختمانهای دو طبقه ممنوع است. علاوه بر آن نصب این وسیله در جایی که نصب دودکش به صورت شبکه ای و برای چند وسیله گازسوز صورت گرفته، امکان پذیر نیست.
-
برای اطمبنان از رعایت اصول و ضوابط ایمنی، نصب آبگرمکن باید توسط افراد متخصص صورت گیرد.
-
از نصب آبگرمکن در فضای بالای اجاق گاز، حمام و زیرزمین خوددرای شود.
-
تاسیسات ساختمان برای نصب آبگرمکن باید محیا باشد.
-
در محل نصب این وسیله باید انشعاب لوله گاز وجود داشته باشد.
منبع
ساختمانچی