راهحلهای کنترل مصرف
به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش استفاده کامل از ظرفیت 40 میلیون مترمکعبی سیانجی کشور را از راهحلهای معضل رشد مصرف بنزین کشور میداند. به گفته وی در حال حاضر تنها نیمی از این ظرفیت یعنی 20 میلیون مترمکعب در روز مورد استفاده است.
نوفرستی نیز مانند مدیرعامل پالایش و پخش توسعه استفاده از سوخت CNG را یکی از محرکهای مهم کاهش مصرف بنزین میداند. وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته میزان مصرف این سوخت از 20 میلیون مترمکعب فراتر نرفته است، میگوید: قرار بود تا پایان دولت یازدهم مصرف CNG به 30 میلیون متر مکعب در روز برسد و درصورت عملی شدن این برنامه حدود 10 میلیون لیتر از مصرف روزانه بنزین کاسته میشد.
نوفرستی با بیان اینکه قیمت این نوع سوخت به نسبت قیمت بنزین بسیار کاهش یافته است، میگوید: زمانی که قیمت بنزین آزاد 700 تومان بود، هر متر مکعب سیانجی 500تومان عرضه میشد، اما در حال حاضر در حالی که بنزین 1000 تومان است، قیمت هر مترمکعب سیانجی 450 تومان است. این کارشناس انرژی دلیل موثر نبودن کاهش قیمت سیانجی در اقبال به مصرف این سوخت را، وجود مشکلات دیگر میداند. به گفته وی، برخی قوانین سختگیرانه که سال گذشته از سوی وزارت نفت وضع و موجب بسته شدن تعداد بسیاری از کارگاههای ساخت مخزن سیانجی شد، مصرفکنندگان را با مشکل مواجه کرده و یکی از عوامل عدم استقبال از سوخت سیانجی است.
نوفرستی که یکی از مدافعان تداوم استفاده از کارت سوخت در جایگاهها است، برقراری مجدد سامانه کارت سوخت را در کنترل مصرف بنزین مفید میداند.
وی بر این باور است که با حذف کارت سوخت، قاچاق در مرزهای کشور افزایش یافته و حدود 5 میلیون لیتر از 83 میلیون لیتر آمار مصرف روزانه مربوط به قاچاق بنزین است. این در حالی است که مدیرعامل پالایش و پخش فرضیه افزایش قاچاق را رد کرده و میگوید: «در شهرهای مرزی مصرف بنزین تنها 3 تا 4 درصد رشد داشته که از متوسط رشد مصرف بنزین کشور بسیار پایینتر است، از این رو نمیتوان گفت که قاچاق موجب رشد مصرف بنزین شده است.»
در مجموع باید گفت اصلاح قیمت سوخت در کنار اصلاح قوانین شهری، اصلاح الگوی مصرف، بهینهسازی مصرف سوخت و تقویت استفاده از سوختهای جایگزین از جمله سیانجی از مهمترین راههای برون رفت از دام رشد مصرف بنزین کشور است.
انتهای خبر