شکست قیمت گاز
به گزارش تاسیسات نیوز، مازاد عرضهای که وجود دارد، در قیمتهای بازار بازتاب داده میشود. در آسیا قیمت واردات از 20 دلار برای یک میلیون واحد بریتانیایی حرارت (واحدی که در دما و فشار معین معادل 29 متر مکعب است) در سال 2013، این روزها به تنها 6 دلار رسیده است.
از طرفی افزایش چشمگیری که آمریکا در تولید شیل داشته است، حجم زیادی از گاز طبیعی را روانه بازار میکند، اتفاقی که به اشباع هرچه بیشتر این بازارها میانجامد.
همچنین بهنظر نمیرسد روسها بخواهند از موضع فروش بیشتر گاز به اروپا از طریق خط لوله «نورد استریم 2» دست بکشند.
بنابراین تمام این اتفاقات دست به دست هم میدهند تا خریداران به قدرت بلامنازع بازار گاز طبیعی تبدیل شوند. به عقیده کارشناسان، شرایط تولیدکنندگان به مفاد قراردادهای بلندمدت پیشرو بستگی دارد، مفادی که بسیار به نفع مصرفکنندگان خواهد بود.
در حال حاضر موقعیت فروشندگان به گونهای نیست که بتوانند مانع گنجاندن بندهای انعطافپذیر در قراردادها شوند، قراردادهایی که حتی این اختیار را به خریداران میدهد تا گاز خریداری شده را مجددا بفروشند.
البته قدرت خریداران تنها محدود به آسیا یا گاز مایع طبیعی نمیشود. در حال حاضر بازار نفت نیز با مازاد عرضه روبهرو است، چرا که بسیاری از تولید و عرضهکنندگان این ماده به درآمدهای آن نیاز مبرم دارند، کشورهایی نظیر نیجریه، روسیه و ونزوئلا.
جای تعجب است که برخی شرکتها تصور میکنند هر آنقدر که بخواهند میتوانند تولیدات خود را بفروشند و سرمایههای گستردهای که در پروژههای خود تزریق کردهاند را جبران کنند. پروژهای که شرکت «شورون» تحت عنوان «گورگن» در استرالیا عملیاتی کرد و سال آینده به بهرهبرداری میرسد یکی از این نمونهها است. هزینهای که این پروژه تاکنون داشته بیش از 50 میلیارد دلار است (20 میلیارد دلار بیشتر از بودجه تعیین شده).
انتهای خبر