پیشبینی پیک مصرف برق تابستان 96
به گزارش تاسیسات نیوز، مسوولان وزارت نیرو پیشبینی میکنند مصرف برق در تابستان سالجاری به ۵۶ هزار مگاوات برسد. مقایسه مصرف برق طی 10 سال گذشته از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ نشان میدهد که در چهار سال ابتدایی، پیک بار عمدتا در شب اتفاق افتاده و متوسط رشد پیک مصرف نیز از 53/ 6 درصد در سال ۱۳۸۵ به منفی 03/ 0 درصد در سال ۱۳۸۸ رسیده است.
این در حالی است که از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۵ پیک مصرف برق از شب به روز شیفت پیدا کرده و از ۴۱ هزار مگاوات در سال ۱۳۸۹ به ۵۲ هزار و ۶۹۳ مگاوات میرسد که در طول تاریخ صنعت برق بیسابقه بوده است.
ایسنا افزود؛ همچنین برای جبران کمبود ظرفیت تولید عملی برق در سال ۱۳۹۵ و پوشش پیک بار بیسابقه مصرف، وزارت نیرو بر آن شد تا با انجام یکسری اقدامات اصلاحی و مدیریت مصرف در حوزه برق بهویژه در بخش صنایع اقداماتی را انجام دهد.
انجام اقدامات اصلاحی و اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع بزرگ در سال ۱۳۹۵ منتج به کاهش میزان بار حدود ۹۱۳ مگاواتی شد که در مقایسه با سال ۱۳۹۴، رشد ۶۸ درصدی داشت.
همچنین اجرای این طرح در صنایع فوق توزیع نیز باعث شد تا میزان بار مصرف صنایع به اندازه ۴۳۷ مگاوات کاهش یابد که نسبت به سال گذشته رشد ۴۰۰درصدی را نشان میدهد.
به این ترتیب میزان کل بار مدیریت شده در بخش صنایع بزرگ و فوق توزیع در سال جاری برابر با ۱۳۵۰ مگاوات بوده و این در حالی است که در سال گذشته این عدد برابر با ۶۲۸ مگاوات بوده است. در سال گذشته پیک مصرف برق ۵۲ هزار و ۷۹۰ کیلووات ساعت بود که با مدیریت مصرف و لحاظ تمهیداتی ایران برای چهاردهمین سال متوالی پیک مصرف را بدون خاموشی سپری کرد.
امسال نیز برنامههایی برای گذر از پیک درنظر گرفته شده که به گفته محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار است که 2هزار مگاوات نیروگاه جدید در بخش حرارتی اضافه شود.
وی با بیان اینکه در این میان بازهم مانند سال گذشته نیازمند مدیریت مصرف و حمایت مردم هستیم، اظهار کرد: وزارت نیرو و شرکتهای تابعه برنامههای خود را برای گذراندن تابستانی بدون خاموشی درنظر گرفتهاند.
غلامرضا خوشخلق، مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران نیز در این رابطه گفت: برای گذر از پیک مصرف برق در تابستان سال ۱۳۹۶، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه پستها و خطوط انتقال تعریف کردهایم.
وی افزود: سال گذشته با همکاری مردم و برنامهریزیهای صورت گرفته هیچ مشکلی در حوزه برق بهوجود نیامد و امسال نیز انتظار میرود در این زمینه هیچ مشکلی ایجاد نشود.
گزارشها حاکی از این است که پیک بار مصرف برق در تابستان سال ۱۳۹۶ به بیش از ۵۵ هزار مگاوات برسد که این میزان برابر با افزایش ۵ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۵ خواهد بود.
انتهای خبر